Martina Aitolehti. Kuva: Liisa Valonen
Martina Aitolehti. Kuva: Liisa Valonen

Ilta-Sanomien mukaan Martina Aitolehti ja Stefan Therman viettävät häitään ensi kesänä.

Yrittäjä Martina Aitolehti, 35, ja Stefan Therman, 30, menevät naimisiin. Asiasta kertoo Ilta-Sanomat. Martina ei halunnut kommentoida mahdollisia häitään Me Naisille, mutta IS:n tietojen mukaan pari viettää häitään ensi kesänä.

Martina ja Stefan ovat olleet yhdessä noin seitsemän vuotta. Heillä on yksi yhteinen lapsi, Isabella, 5. Martinalla on myös 9-vuotias Victoria-tytär suhteesta Esko Eerikäisen kanssa.

 

Sainhan mä tän ukonkin mun kanssa punaiselle matolle ❤️#couplegoals

A post shared by MARTINA AITOLEHTI (@martinaaitolehtiofficial) on

Martina ja Stefan Emma-gaalassa helmikuun alussa.

Martinan ja Stefanin suhde on ollut myrskyisä. Viime syksynä Martina kertoi Me Naisten haastattelussa, että parilla on ollut kriisejä kolmansien osapuolten takia. Kriiseissä Martina on kuitenkin ajatellut, että syrjähypyt ovat olleet ennemmin seurausta kuin syy.

– Olemme kovaluonteisia, ja kriiseissämme pettäminen on ollut kostotoimenpide. Olen itsekin käyttänyt pettämistä koston välineenä, Martina kertoi viime syksynä.

”En voi olla niin ehdoton enää.”

Hän kertoi myös elämänkokemuksen loiventaneen hänen mustavalkoisuuttaan monessa asiassa, myös parisuhteen säännöissä.

– Aiemmin ajattelin, että suhde on kerrasta poikki, jos miehellä on sutinaa toisen kanssa. En voi olla niin ehdoton enää. Muutenhan olisin loppuelämäni yksin.

”Onhan tämä ihan hullua, mutta mahtavaa. Elämän hienous on, että kaikenlaista voi tapahtua”, Saara sanoo nyt, vain muutama kuukausi veljen löytymisestä.

Miten yhdelle ihmiselle voi tapahtua niin paljon?

Etteikö siinä jo olisi tarpeeksi draaman kaarta, miten Saara Aalto, 30, on sinnikkyydellään puskenut laulajana pienistä keikkasaleista suurille kansainvälisille areenoille. Tai siinä, miten teinivuosien rakkaussuhde päättyi ja uusi onni löytyikin naisystävän rinnalta. Tai että Saara kihlattunsa päähänpistosta osallistui brittien X Factoriin, kipusi siinä toiseksi, tavoitti miljoonayleisön ja muutti Lontooseen.

Sitten, X Factor -huuman keskellä, Saaralle löytyy vielä velipuoli, jonka olemassaolosta hänellä ei ole ollut aavistustakaan.

– Onhan tämä ihan hullua, mutta mahtavaa. Elämän hienous on, että kaikenlaista voi tapahtua, Saara sanoo nyt, vain muutama kuukausi veljen löytymisestä.

– Kyllä tästä jokin Aalto-musikaali pitäisi kirjoittaa!

”Olen miettinyt paljon vanhempieni tapaa käsitellä asiaa. He saavat minulta täydet pisteet suhtautumisestaan.”

Pointsit vanhemmille

Vyyhti lähti purkautumaan yhdestä ohimennen heitetystä sivulauseesta noin vuosi sitten. Saara kertoo, miten hänen velipuolensa oli katsomassa X Factor -ohjelmaa, kun tämän äiti kulki television ohi ja mainitsi viettäneensä hetken Saaran Aallon isän kanssa kauan aikaa sitten.

– Pian sen jälkeen hänen äitinsä oli tavannut toisen miehen ja huomannut samaan aikaan olevansa raskaana, Saara kertoo.

Pari erosi myöhemmin, mutta arki jatkui siinä uskossa, että ex-puoliso oli pojan biologinen isä. Kellään ei ollut syytä epäillä tai arvuutella isän henkilöllisyyttä.

– Kuitenkin siinä television äärellä velipuolessani oli herännyt vahva tunne, että minun isäni voisi olla myös hänen isänsä. Se oli ollut täysin intuition sanelema juttu.

Mies oli googlettanut kuvia Saaran isästä ja tunnistanut vahvan yhdennäköisyyden. Voisiko aavistus olla totta?

Tammikuussa 2017, juuri keskellä kovinta X Factor -hypeä, mies lähetti viestin Saaran isälle ja kertoi epäilystään. Yhteydenottoja sateli Aalloille tuolloin muutenkin, eivätkä ne kaikki olleet ihan tolkun viestejä.

– Isä oli tyrmännyt velipuoleni yhteydenoton ja epäillyt, ettei juttu voinut olla totta. Siinä tilanteessa oli luonnollista suhtautua epäillen vieraiden tarkoitusperiin.

Mies oli kuitenkin sinnikäs, ja hänen asiallinen tyylinsä herätti lopulta luottamuksen. Tutustuminen johti dna-testeihin, ja siinä vaiheessa sukulaisuusselvityksestä kerrottiin Saaralle sekä tämän siskolle ja veljelle.

– Sain kuulla mahdollisesta velipuolesta syksyllä ennen kuin testitulokset olivat tulleet eikä sukulaisuus ollut vielä varmaa. Omaan suhtautumiseeni vaikutti eniten äitini positiivinen asenne ja se, miten hän esitti asian minulle puhelimessa.

”Tutustuminen sujui hirmu luonnollisesti, ihan kuin olisimme tunteneet aina.”

Marraskuussa asialle saatiin varmuus: mies todella oli Saaran velipuoli.

– Olen miettinyt paljon vanhempieni tapaa käsitellä asiaa. He saavat minulta täydet pisteet suhtautumisestaan. Olen ylpeä, miten avoimin sydämin velipuoleni otettiin vastaan. Tämän uutisen jälkeen olen kuullut monista vastaavista tapauksista, joita ei todellakaan ole hoidettu samoin, Saara kertoo.

– Meillä ei ole tunnettu häpeää tai mustasukkaisuutta, päinvastoin. Ajatus oli heti, että siistiä saada uusi ihminen meidän jengiin!

Myös muu suku on reagoinut samoin.

– Meitä on onniteltu uudesta perheenjäsenestä, ja mummikin harmitteli vain sitä, että vasta nyt löysimme toisemme. Velipuoleni sai kertaheitolla ison suvun taakseen.

Samoissa porukoissa

Saara muistaa hyvin ensimmäisen kohtaamisen uuden velipuolensa kanssa. Nuorimies näytti niin tutulta, ettei yhteyttä tarvinnut kyseenalaistaa.

– Tutustuminen sujui hirmu luonnollisesti, ihan kuin olisimme tunteneet aina.

Ja hilkulla se on ollutkin. Velipuoli on kasvanut viidentoista kilometrin päässä Aalloista, harrastanut musiikkia, tuntenut yhteisiä ystäviä.

– Olemme tietämättämme kasvaneet toistemme lähellä. Kyllä tässä on siunailtu, miten pieni maailma on.

Saara miettii, että todellisten juurien löytyminen on varmaankin ollut merkittävä kokemus hänen velipuolelleen.

”Meillä on rento ja avoin yhteys, koemme yhteenkuuluvuutta ja meissä on samanlaista energiaa.”

– Esimerkiksi hänen musikaalisuutensa on poikennut hänen muusta perheestään. Hänelle on varmasti ollut mielenkiintoista tietää, mistä se on peräisin, Saara kertoo.

Hyvä kielipää on myös yhdistävä ominaisuus. Siinä missä Saara esimerkiksi fanittaa Japania ja on levyttänyt kiinaksi, velipuoli on kiinnostunut aasialaisista kulttuureista.

– Kyllä meillä on naurettu, että periytyykö isän geeneissä jokin Japani-ystävyys. Meidän tapauksessa kun samanlainen kasvatus ei selitä yhteneviä ominaisuuksia.

Saaran mukaan yhdessäolo ja yhteydenpito velipuolen kanssa on luontevaa. Mies vietti jouluna kolme päivää Aaltojen luona, ja kuulumisia vaihdetaan Whatsappissa. Nyt perhe miettii, ehtivätkö kaikki toukokuussa mukaan Portugaliin seuraamaan Saaran esiintymistä euroviisuissa.

– Meillä on rento ja avoin yhteys, koemme yhteenkuuluvuutta ja meissä on samanlaista energiaa. Emme ole kyselleet yksityiskohtaisesti toistemme lapsuudesta, se ei tunnu tarpeelliselta. Tuntuu vain hirveän luonnolliselta jatkaa tästä.

Syyllisyyttä unelmista

Saaralla on takanaan vuosi, jota hän kuvailee hienoksi mutta oudoksi. X Factor -menestys mullisti käytännössä kaiken, ja velipuolen löytyminen oli siinä vielä odottamaton lisäjuonne.

– Olen huono katsomaan taakseni, enkä ole juuri juhlinut kulunutta vuotta. Sen saavutuksia voisi tuulettaa enemmänkin, mutta minulla on tapana painaa vain menemään kohti seuraavaa, Saara sanoo.

– Sama teema on noussut myös keskusteluissa life coachieni kanssa. He ovat kannustaneet juhlistamaan toteutuneita unelmia, mutta se on minulle vaikeaa. Teen mieluusti itsestäni numeron lavalla, mutta en muussa elämässä.

”Hullu vuosi vaati Meriltäkin rajuja muutoksia ja ympärivuorokautisia työpäiviä. Ne laukaisivat hänessä uudestaan nuoruudessa koetun paniikkihäiriön, Saara kertoo.”

Saara on tukeutunut life coachingiin, elämäntapavalmennukseen, vuodesta 2014, ja nyt hänellä on valmentajat sekä Britanniassa että Suomessa.

– Olen kokeillut terapiaakin, mutta elämäntapavalmennus toimii minulle paremmin. Se auttaa minua itse etsimään vastauksia haastaviin tilanteisiin. Sen avulla tunnen pitäväni pääni ja visioni kasassa, pysyn linjassa itseni kanssa enkä taivu kaikkien ympärillä olevien erilaisiin mielipiteisiin, Saara kuvailee.

– Itsetutkiskelu kehittää minua, ja olen onnellisin, kun voin elää ilman sisäisiä ristiriitoja.

Sitten on vielä Meri Sopanen, Saaran kihlattu, luotettu, manageri ja tukija arjessa. Kiireinen vuosi ravisteli myös tuttua asetelmaa Saaran ja Merin suhteessa. Siinä missä Meri on ollut Saaran tuki, tolkku ja käytännön kysymysten ratkaisija, nyt vuorostaan Saara on opetellut olemaan Merin tukena.

– Hullu vuosi vaati Meriltäkin rajuja muutoksia ja ympärivuorokautisia työpäiviä. Ne laukaisivat hänessä uudestaan nuoruudessa koetun paniikkihäiriön, Saara kertoo.

– Minun vuoksenihan tässä rumbassa ollaan. Olen tuntenut syyllisyyttä siitä, että samalla, kun toteutan unelmiani ja elämäntehtävääni, ajan läheiseni valtavien paineiden alle. Se on ristiriitainen tunne.

Nykyinen työ ja elämäntapa ovat kuitenkin myös Merin intohimo. Nuoruuden kokemuksistaan oppineena hän tiesi, miten alkaa hoitaa oireitaan.

– Tärkeintä oli löytää elämään tasapaino työn ja levon välillä, ja kuunnella kehon viestejä.

Välillä se tarkoitti, että Saaran matkustaessa Meri jäi tekemään toimistotöitä kotiin.

– Toisen paha olo tuntui aluksi pelottavalta, mutta opin nopeasti, miten rauhoitella parhaiten enkä hätäänny vieressä. Tämä tilanne on kasvattanut meitä paljon. Jos elämä pyörii vain töiden ympärillä, jokainen alkaa oireilla jollain tavalla. Merillä on onneksi herkkä kroppa, joka pysäytti meidät ajoissa. Nyt elämämme on paljon tasapainoisempaa ja voimme molemmat hyvin.

”Sen Saara lupaa jo nyt, että hänen euroviisunumeronsa poikkeaa täysin Suomen aiemmista edustajista.”

Viisuilijan sielu

Saaran seuraava rutistus on Uuden Musiikin Kilpailussa. Siinä Saara esittelee viikon välein kolme uutta kappalettaan, joista yksi äänestetään Suomen edustajaksi euroviisuihin. Kaikki kolme biisiä päätyvät myös Saaran tulevalle albumille – sille, jota on odotettu X Factor -huipennuksesta asti.

– Levy oli tarkoitus julkaista jo aiemmin, mutta kun viisuedustus varmistui, päätimme odottaa sen kanssa. Kilpailu on verraton paikka esitellä ensimmäiset sinkut.

Euroviisuissa esiintyminen on ollut Saaran haave lapsuudesta lähtien.

– Spice Girls -yhtyeen lisäksi euroviisut olivat välähdys maailmasta, johon tunsin kuuluvani. Värikäs showmeininki resonoi minun sieluni kanssa, Saara innostuu.

– Jotkut artistit ovat kuvailleet kisaa uuvuttavaksi pätkäksi, mutta minusta on vain ihanaa päästä osalliseksi siihen humuun. Koen, että tuoreet kokemukset ovat valmistelleet minua siihen rumbaan.

Sen Saara lupaa jo nyt, että hänen euroviisunumeronsa poikkeaa täysin Suomen aiemmista edustajista. Sen on suunnitellut Brian Freedman, sama creative director eli luova ohjaaja, joka ideoi Saaran show’t X Factorissa.

– Hän on luova ja kreisi, ja meidän tyylimme ja kunnianhimomme mätsäävät täydellisesti. Vähän mietin, ehtiikö Brian oikeasti osallistua esitystemme suunnitteluun, mutta hän on ollut mukana pienimpiä yksityiskohtia myöten. Brian on soittanut milloin Los Angelesista tai Kiinasta, minä vastannut kotisohvalla Järvenpäässä, studiolla Ruotsissa tai videon kuvauksissa Norjassa.

Saaralla ja Merillä on kodit Lontoossa ja Järvenpäässä, sillä työt jakaantuvat kumpaankin maahan.

– Todellinen kotiutuminen Lontooseen on kesken, koska en ole vielä ehtinyt viettää perusarkea siellä. Alkusyksystä löysin sentään jo mieluisat tanssitunnit ja joogasalin.

Naiset ovat muuttaneet kotia Lontoossa jo kertaalleen, mutta Saara miettii, pitäisikö muuttolaatikot pakata vielä uudelleen.

– Asumme kivalla alueella, mutta matka lentokentälle kestää sieltä yli tunnin. Haaveilen, että löydämme kodin vielä kätevämmän kenttämatkan päästä.

Riku ja Annika ovat pitäneet yhtä jo vuodesta 2005.

Näyttelijä Riku Nieminen julkaisi tänään Instagram-tilillään harvinaisen yhteiskuvan vaimonsa Annika Poijärven kanssa. Pariskunta on kuvan mukaan lomailemassa Italiassa, ja otoksen taustalla siintää Rooman tunnetuin maamerkki eli Colosseum.

– Lahja, josta olen niin kiitollinen: matkustaminen maailmalla suurimman rakkauteni kanssa. Kullan kanssa reissussa, Riku kirjoittaa kuvan alla.

Riku ja Annika on nähty melko harvoin julkisuudessa yhdessä, eivätkä he ole erityisemmin puhuneet suhteestaan. Pari asuu Helsingissä ja heillä on kaksi yhteistä lasta. Myös Annika on näyttelijä, ja hänet on viime vuosina nähty esimerkiksi Downshiftaajat-ohjelmassa.

Vuonna 2015 Riku kertoi Me Naisille, että on harkinnut koti-isäksi jäämistä. Tuolloin parin esikoinen oli 2-vuotias ja nuorimmainen alle vuodenikäinen.

– Pikkulapsiarki väsyttää, eikä aikaa tunnu olevan mihinkään. Voisin silti jäädä lasten kanssa koti-isäksi, se olisi varmaan mahtavaa. Tällä hetkellä haluan kuitenkin keskittyä töihin. Se on tässä elämäntilanteessa perheen elannon takia välttämättömyys, Riku totesi.

Riku ja Annika ovat pitäneet yhtä jo vuodesta 2005. Ennen kuin Rikun näyttelijänura lähti nousukiitoon, Annika tienasi häntä enemmän.

– Kyllä minä kestin, kun vaimoni aikanaan tienasi minua enemmän. Silloin hän oli kyllä vielä tyttöystäväni. Yhteistaloudessa on ihan sama, kumpi tienaa ja kumpi rahaa käyttää, Riku kertoi vuonna 2015.

Taannoin Annika julkaisi Instagramissaan kuvan miehestään, kun pariskunta oli matkalla Tukholmassa.

– Oli tarkoitus ottaa omaa lomaa, mutta tämä änkesi mukaan, Annika kirjoitti kuvan alla.

 

Oli tarkotus ottaa omaa lomaa, mutta tää änkes mukaan💜💜💜 #miniloma

A post shared by Annika Poijärvi (@annika.poijarvi) on