Marja Hintikka pyrki kaikessa täydellisyyteen, kunnes lapsiperhekaaos pakotti hänet ottamaan rennommin. – Isän sairastumisen takia päätin, etten ikinä luovuta, Marja sanoo.

Syyskuun ensimmäisenä päivänä Marja Hintikka, 37, itki Yleisradion puvustossa. Oli hänen ensimmäinen työpäivänsä.

Uutta keskusteluohjelmaa Yleen tekemään palanneen juontajan olisi pitänyt laittaa päälleen Madonnalta tuttu puku: tiukka body, jossa on tötterötissit.

– Olin vain, että ette ole tosissanne, ja purskahdin itkuun.

Kotiin oli jäänyt kahdeksankuinen poikavauva sekä 2,5-vuotias esikoinen. Marjan aviomies, toimittaja Ilkka Uusivuori otti koti-isän roolin, jotta olisi Marjan vuoro tehdä uraa. Hänelle oli tarjottu alkuvuodesta työtä, josta yksikään juontaja ei kieltäytyisi: omaa nimeä kantavaa talk show’ta.

– Olin synnyttänyt viikkoa aiemmin ja makasin vauvan kanssa kotona, kun Yleltä soitettiin, että tuletko syksyllä töihin. Teki mieli lyödä luuri korvaan ja sanoa, että en pysty tekemään tällaisia ratkaisuja juuri synnyttäneenä.

Marja sai viikon miettimisaikaa. Kun kuopus oli kaksiviikkoinen, hän ilmoitti suostuvansa.

– Ile teki ruotsalaistyyppisen peliliikkeen ja lupasi jäädä kotiin. Se mahdollistaa sen, että voin toteuttaa suuren unelmani. Olen siitä Ilelle todella kiitollinen.

Työhulluus vei yöunet

Tänäkin aamuna Marja on herännyt viiden tienoilla, muutaman tunnin unien jälkeen. Jompikumpi lapsista valvottaa joka yö. Vauva nukkuu Marjan ja Ilen sängyssä, esikoinen omassa huoneessaan – jos nukkuu.

– Ile on muuttanut sinne seuraksi, koska poika näkee painajaisia.

Unettomuus on Marjalle tuttua jo ajalta ennen lapsia. Silloin syynä oli työhulluus.

– Saatoin tehdä töitä kaksi päivää putkeen ja olin niin väsynyt, että nukuin kaksi päivää.

Suorittajatyyppi Marja sanoo olleensa aina, mutta suoranainen työnarkomania alkoi, kun hänet oli kolmikymppisenä valittu Ylen uuden tv-ohjelman Puoli seitsemän kasvoksi Peter Nymanin rinnalle. Hänellä oli ollut tärkeä rooli nuorisokanava YleX:n radiotoimituksessa, mutta nyt piti vakuuttaa tv-maailmassa. Marja päätti tehdä työnsä paremmin kuin kukaan muu.

– Meille annettiin isot esikuvat maailmalta, ja työssä piti heittää peliin oma persoonani. On todella kuluttavaa olla läsnä koko ajan.

– Normaali työpäivä kesti yleensä seitsemästä seitsemään. Sen lisäksi tein taustatöitä kotonani ja järjestin työporukalle bileitä, jotta hitsaisin meidät yhteen.

Raskautta edeltäneenä keväänä Marja tajusi, että on uupumaisillaan.

– Kierrokseni nousivat koko ajan, vaikka kuppi oli täyttymässä. En osannut olla kiitollinen mistään, vaan halusin aina lisää. Salainen fantasiani oli, että saisimme katsojia mahdottomalta tuntuvat puoli miljoonaa, ja kun se onnistui, olin että jaa, mitäs seuraavaksi.

– Unet olin menettänyt jo aikaa sitten. Pyörittelin yöt päässäni vain työasioita.

Kierre pysähtyi vasta raskauteen ja lasten syntymiin.

– Lapset estivät minua palamasta loppuun. Nyt joudun lähtemään töistä tiettyyn kellonaikaan enkä voi kirjoittaa kahta yötä, vaikka inspiraatio iskisi. Minulla on vastuu jaettavana.

 

 

 


 

Ylös kriisien vuodesta

Marjan oma lapsuus ja nuoruus olivat seesteisiä. Äiti oli kotiäiti, jonka ansiosta pulla tuoksui kadulle saakka. Isä oli insinööri, kunnes kouluttautui lentäjäksi. Kolme vuotta nuorempi velikin on diplomi-insinööri.

12 vuotta sitten Marja makasi ensiasuntonsa lattialla keskellä remonttia ja itki. Hän luuli pilanneensa kerralla kaiken.

– Olin eronnut pitkästä suhteesta, ostanut pommikuntoisen ensimmäisen kotini ja irtisanoutunut vakituisesta työpaikastani. Ratkaisujani pidettiin hulluina, ja minulta kysyttiinkin, olenko ihan sekaisin.

– Myös isäni, joka oli juuri jäänyt eläkkeelle ja ollut elämänsä kunnossa, oli sairastunut vakavasti. Aivoverenvuoto oli niin vaikea, ettei hän palannut enää ennalleen.

– Isän sairastuminen laittoi arvot uusiksi, ja minusta tuli paljon nöyrempi elämää kohtaan. Päätin, etten ikinä luovuta, ja arvostan jokaista ihmistä, joka lausuu ystävällisen sanan. Siihen asti isä oli ollut tärkein kannustajani ja aina ensimmäinen, jolta kysyin neuvoa vaikeassa tilanteessa.

"Elämän pahimmat kriisit olivat tapahtuneet minulle vuoden sisällä."

Siellä ikioman helsinkiläisen Puu-Vallilan-asunnon lattialla syntyi pakonomainen selviytyjä ja kontrollifriikki, joka luottaa vain itseensä.

– Ystäväni soitti ja kertoi lukeneensa, mitkä ovat elämän pahimmat kriisit. Minulle ne olivat tapahtuneet vuoden sisällä, Marja sanoo.

– Se oli yksi elämäni käännekohdista. Minulla oli suhde raunioina, kämppä raunioina ja ura raunioina. Toistelin itselleni, etten saa päästää epätoivoa pintaan. Vetelin leukoja ja kuvittelin olevani vahva kuin Terminator-elokuvan Linda Hamilton.

Kun töissä tuli tiukkoja paikkoja vuosiakin myöhemmin, Marja palasi mielessään siihen hetkeen.

– Kannustin itseäni, että yritä, yritä, yritä, kun selvisit sieltä, selviät tästäkin. Halusin vastata töissä kaikesta, koska olin varma, että vain minä onnistun.

– Kai jatkan isäni jalanjäljillä: isä on aina ollut voimahahmoni ja esikuvani, joka ei koskaan ole antanut periksi vaan on jatkanut yrittämistä hymyssä suin. Hänellä oli aina sata rautaa tulessa, kuten minullakin.

Nyt Marja on joutunut opettelemaan kontrollin menettämistä myös kotona. On pakko uskoa, että aviomies selviää lasten kanssa ja kaikki on loistavasti, vaikkei koti olisi tip top.

– Joudun ensi kertaa elämässäni luottamaan muihin. Opettelen päästämään irti.

– Kotona on muuten siistimpää, kun Ile on siellä. Hänen päiväohjelmansa on armeijamaisen tehokas. Töissäkin olen joutunut pyytämään apua, sillä yli kahden vuoden poissaolon aikana esimerkiksi tekniikka on muuttunut. Olen siitä ihan kujalla, Marja nauraa.

 


 

Salainen työpaikkaromanssi

Vaikka Marja on tehnyt pitkän uran televisiossa ja radiossa, vasta lämpöisen ja liikuttavan SuomiLoven juontaminen teki hänestä katsojien suosikin. Sen, jonka kanssa kotisohvalla sai itkeä ja nauraa.

– Moni tulee avautumaan minulle rakkausasioistaan. Vaikka suomalaiset aina sanovat, että emme puhu tunteistamme, tuntemattomatkin ovat halunneet kertoa minulle omalla jäyhällä tavallaan, miten heidän rakkautensa on alkanut. Se on sykähdyttävää.

Jos Marja saisi yllättää Ilen ohjelmassa, heidän biisinään kuultaisiin Mikko Leppilammen esittämä Salaisuus. Sitä he nimittäin olivat kymmenen vuotta sitten.

– Kohtasimme, kun jouduimme samaan ohjelmaan tuurauskeikalle. Seuraavana päivänä äitini soitti, että mikäs nuori herra se oli, kun juttunne sopivat niin hyvin yhteen.

Jutut menivät yhteen myös tuottajien mielestä, sillä tuore pari istutettiin juontamaan samaa aamuohjelmaa. Se on paikka, jossa toisen näkee jopa huonoimmillaan.

– Olemme nähneet toisistamme kaikki puolet jo kymmenen vuotta sitten, joten jos nykyiset ruuhkavuodet kiristävät pinnaa, mikään ei tule enää yllätyksenä, Marja nauraa.

Puhetyöläisten perheessä tunteet näytetään heti, niin hyvät kuin pahatkin.

– Meillä on molemmilla vahva temperamentti. Vaikka lautaset eivät lennä, sanan säilä kyllä lentää ja meillä räiskyy, kun vetää tällaista rumbaa vähillä unilla. Olen kuitenkin sitä mieltä, että kaikki tunteet pitää näyttää eikä niitä saa padota, Marja sanoo.

– Samaa opetamme myös lapsillemme. Lapset aistivat kaiken, joten vihaa ei voi jättää sisälle. Saa antaa tulla, mutta pahaan tunteeseen ei saa jäädä vellomaan. On ihanaa, kun kaksivuotias poikani osaa pyytää anteeksi ja halata. Siitä olen todella onnellinen.

Rakkaus kestää ruuhkan

Marja Hintikka Livessa puidaan juuri vanhemmuutta, ruuhkavuosia ja parisuhdetta. Marja aikoo itsekin olla täysin auki – vaikkapa kolmen tunnin yöunilla tai rinnat imetyksestä vuotaen.

– Omalla esimerkilläni haluan kannustaa, että vaipparoskiksen hajusta voi päästä järjestelemällä, hän sanoo.

Marja ja Ile tekevät niin itse viikkopalaverissa joka sunnuntai. Silloin molemmat merkitsevät perinteiseen paperikalenteriin pakolliset menonsa sekä toiveensa omasta ajasta.

– Ajasta on tullut nykyperheiden tärkein valuutta. Monessa perheessä ajan puute johtaa valtataisteluihin, kummalla on rankempaa. Minulle itselleni töihin pääsy on omaa aikaa. Joku päivä saattaa tuntua ihan lomaltakin kotiin verrattuna.

Marja sanoo, että kaikesta kalenteroinnista huolimatta heilläkin on vaikeita hetkiä. Silloin he Ilen kanssa katselevat vanhoja yhteiskuviaan ja muistelevat, miten vahvasti he ovat liimautuneet toisiinsa seitsemässä vuodessa ennen lapsia.

"Haluan, että tämä perhe pysyy yhdessä. En anna kipinämme sammua."

Aiemmissa suhteissaan Marja sanoo olleensa jopa pelkuri, joka on kadonnut paikalta, jos on aistinut, että kaikki ei ole hyvin.

– Minutkin on jätetty, mutta olen siinä mielessä dramaattinen, etten ole kyennyt jäämään exien kanssa läheisiin väleihin tai ystäväksi. Nyt olen uudessa tilanteessa, sillä haluan, että tämä perhe pysyy yhdessä. En anna kipinämme sammua.

Kaikki pienten lasten vanhemmat tietävät silti, miten vaikeaa kahdenkeskisen ajan järjestäminen on. Koko ajan painaa huono omatunto siitä, mikä on riittävän hyvä syy pyytää apua. Pitääkö sen olla työasia? Riittääkö, että haluaisi olla tunnin kahdestaan kotona?

– Pyöritämme tätä aika lailla sinnikkäästi kaksin. Isovanhemmilta ei aina kehtaa tai voi pyytää apua, sillä heilläkin on menonsa ja äitini on isäni omaishoitaja. Vaikeiden hetkien yli kantaa kuitenkin ajatus, että me molemmat olemme halunneet tätä.

Miten ensimmäinen työpäivä jatkui itkuun purskahduksen jälkeen? Laittoiko Marja lopulta Madonna-puvun päälleen?

– Laitoin, ja Ylen erikoisefektitiimi taikoi tötterötisseistä vielä maitoa, hän naurahtaa.

Marja Hintikka

  • Syntyi 10.9.1978 Jyväskylässä. Asuu Helsingissä.
  • Perheeseen kuuluvat aviomies Ilkka Uusivuori sekä 2,5-vuotias ja 9-kuinen poika.
  • Tv- ja radiojuontaja. Ura alkoi Yleisradion YleX-kanavalta. Televisiossa juontanut muun muassa SuomiLove-musiikkiohjelmaa, Haasta Hans -kisaa, Puoli seitsemän -keskusteluohjelmaa ja Dancing on Icea.
  • Marja Hintikka Live -ohjelma pyörii parhaillaan, SuomiLoven toinen kausi alkaa marraskuussa.

Moni julkisuudesta tuttu nuori tulee varsin maineikkaasta perheestä. Testaa, osaatko yhdistää jälkikasvun vanhempaansa!

 

Varoituksen sananen: tämä visa ei ole ihan helpoimmasta päästä.

1. Olivia on tullut tunnetuksi somejulkkiksena. Kuka suomalainen taidemaalari on hänen äitinsä?

2. Ava on nähty usein äitinsä kanssa Hollywoodin punaisilla matoilla. Kuka hänen äitinsä on?

3. Tässä kuvassa on vuoden 2014 Miss Suomi Bea. Kuka julkisuudesta tuttu tyyppi on hänen isänsä?

4. Shiloh on kiistatta perinyt huulensa äidiltään. Kuka hänen äitinsä mahtaa olla?

5. Vilman vanhemmat erosivat hänen ollessaan lapsi. Kuka tunnettu suomalainen kokki on hänen isänsä?

6. Kuka tunnettu amerikkalaisnäyttelijä on Lily-Rose Melodyn isä?

7. Kuka legendaarinen suomalaisnäyttelijä on Paavon isä?

8. Kuka vuonna 1946 syntyneistä Yhdysvaltain presidenteistä on Barronin isä?

9. Kuka tunnettu suomalainen näyttelijä on hänen äitinsä?

10. Kukapa ei tunnistaisi Roope Salmista! Mikä hänen näyttelijäisänsä etunimi on?

11. Myös Sonjan isä on yksi Salmisen suvun näyttelijöistä. Mikä Sonjan isän etunimi on?

12. Kuka edesmennyt pop-legenda on Parisin isä?

13. Räväkkätukkaisen Sofia Mäkkylän äitikin on tunnettu näyttävästä tyylistään. Kuka hänen äitinsä on?

14. Näyttelijä, laulaja ja malli Jadenilla on Instagramissa lähes 10 miljoonaa seuraaja. Kuka on hänen isänsä?

15. Kasperi seurasi isänsä jalanjäljissä jääkiekkokentille. Kuka kiekkoilija hänen isänsä on?

16. Kuka tunnettu urheilija on Brooklynin isä?

17. Rafael on seurannut isänsä jalanjäljissä kirjallisuuden maailmaan. Kuka hänen isänsä on?

18. Kuka maailmankuulu laulaja on Lourdes Leonin äiti?

Ei ollut ihan helppoa, vai oliko?

 

Jaa tuloksesi sosiaalisessa mediassa alla olevien painikkeiden avulla ja pyydä kavereitasi testaamaan, tietäisivätkö he paremmin.

Ei ollut ihan helppoa, vai oliko?

 

Jaa tuloksesi sosiaalisessa mediassa alla olevien painikkeiden avulla ja pyydä kavereitasi testaamaan, tietäisivätkö he paremmin.

Presidentti Tarja Halonen, laulaja Cheek ja näyttelijä Seela Sella ovat vuodenvaihteen lapsia eli kauriita. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on puolestaan neitsyt. Katso listasta, keillä julkkiksilla on kanssasi sama tähtimerkki!

Vesimies 21.1–19.2.

Sami Kuronen (juontaja) 21.1.1974

Jaana Pelkonen (poliitikko, juontaja) 27.1.1977 

Aino-Kaisa Saarinen (hiihtäjä) 1.2.1979

Jari Tervo (kirjailija ja runoilija) 2.2.1959

Anna Puu (laulaja) 3.2.1982

Juha Tapio (laulaja) 5.2.1974

Jörn Donner (kirjailija, ohjaaja ja poliitikko) 5.2.1933

Anna Abreu (laulaja) 7.2.1990

Kirsi Salo (televisiopersoona, hyvinvointivalmentaja) 7.2.1967

Pete Parkkonen (laulaja) 8.2.1990

Miitta Sorvali (näyttelijä) 10.2.1956

Pelle Miljoona (muusikko) 10.2.1955

Hannu-Pekka Björkman (näyttelijä) 11.2.1969

Anneli Jäätteenmäki (poliitikko ja pääministeri) 11.2.1955

Mauri Kunnas (kuvataiteilija ja sarjakuvapiirtäjä) 11.2.1950

Kirsti Paakkanen (toimitusjohtaja ja yrittäjäneuvos) 12.2.1929

Jouni Hynynen (muusikko) 15.2.1970

Eeva Kilpi (kirjailija) 18.2.1928

Lue lisää: Luova uudistaja, tyly määräilijä – tällainen vesimies (21.1.–19.2.) on luonteeltaan

Kalat 20.2.–20.3.

Jari Litmanen (jalkapalloilija) 20.2.1971

Antti Litja (näyttelijä) 21.2.1938

Outi Mäenpää (näyttelijä) 24.2.1962

Maria Veitola (radio- ja televisiotoimittaja) 26.2.1973

Jaakko Hämeen-Anttila (islamin tutkimuksen professori) 26.2.1963

Paperi T (räppäri) 26.2.1986

Antti Tuisku (laulaja) 27.2.1984

Aira Samulin (yrittäjä) 27.2.1927

Jannika B (laulaja) 28.2.1985

Ville Haapasalo (televisiojuontaja) 28.2.1972

Mikko Kuustonen (laulaja ja lauluntekijä) 4.3.1960

Mari Perankoski (näyttelijä) 10.3.1970

Leena Lehtolainen (kirjailija) 11.3.1964

Peter Vesterbacka (mobiilipelien kehittäjä) 12.3.1968

Sandhja Kuivalainen (laulaja) 16.3.1991

Olli Lindholm (laulaja) 19.3.1964

Jenni Vartiainen (laulaja) 20.3.1983

Lue lisää: Pehmeä herkkis, kateellinen manipuloija – tällainen kalat (20.2.–20.3.) on luonteeltaan

Oinas 21.3.–19.4.

Pekka Haavisto (poliitikko) 23.3.1958

Tommi Uschanov (kirjailija) 27.3.1975

Laura Huhtasaari (poliitikko) 30.3.1979

Klaus Härö (elokuvaohjaaja) 31.3.1971

Samu Haber (laulaja) 2.4.1976

Pirjo Heikkilä (koomikko) 3.4.1980

Toni Wirtanen (muusikko) 4.4.1975

Aki Kaurismäki (elokuvaohjaaja) 4.4.1957

Elisabeth Rehn (poliitikko) 6.4.1935

Jenni Haukio (runoilija, presidentin puoliso) 7.4.1977

Johanna Kurkela (laulaja) 10.4.1985

Katja Kettu (kirjailija ja animaatio-ohjaaja) 10.4.1978

Anna-Leena Härkönen (näyttelijä ja kirjailija) 10.4.1965

Pirkko Saisio (kirjailija, näyttelijä ja ohjaaja) 16.4.1949

Patrik Laine (jääkiekkoilija) 19.4.1998

Lue lisää: Ikuinen innostuja, itsekeskeinen möläyttelijä – tällainen oinas (21.3.–19.4.) on luonteeltaan

Härkä 20.4–20.5.

Arja Koriseva (laulaja) 21.4.1965

Paavo Lipponen (poliitikko, pääministeri ja eduskunnan puhemies) 23.4.1941

Juha Sipilä (poliitikko ja pääministeri) 25.4.1961

Nikke Ankara (räppäri) 26.4.1991

Antti J. Jokinen (elokuvantekijä) 26.4.1968

Jenny Lehtinen (mediapersoona) 28.4.1978

Saara Aalto (laulaja-lauluntekijä) 2.5.1987

Kalle Palander (alppihiihtäjä) 2.5.1977

Jesse Puljujärvi (jääkiekkoilija) 7.5.1998

Hanna Sumari (toimittaja, juontaja) 9.5.1958

Harri Kirvesniemi (hiihtäjä) 10.5.1958

Enni Rukajärvi (lumilautailija) 13.5.1990

Li Andersson (poliitikko) 13.5.1987

Vappu Pimiä (radio- ja tv-juontaja) 16.5.1978

Laura Voutilainen (laulaja) 17.5.1975

Assi Koivisto (ekonomi ja toimitusjohtaja) 20.5.1957

Pekka Pouta (meteorologi) 20.5.1968

Lue lisää: Kärsivällinen nautiskelija, joustamaton jäärä – tällainen härkä (20.4.–20.5.) on luonteeltaan

Kaksonen 21.5.–21.6.

Lauri Markkanen (koripalloilija) 22.5.1997

Anja Snellman (kirjailija) 23.5.1954

Ristomatti Ratia (muotoilija) 23.5.1941

Heli Sutela (näyttelijä ja koomikko) 24.5.1968

Anni Vuohijoki (painonnostaja) 24.5.1988

Reino Nordin (laulaja) 25.5.1983

Eveliina ”Evelina” Tammenlaakso (laulaja ja lauluntekijä) 27.5.1995

Krista Kosonen (näyttelijä) 29.5.1983

Timo Soini (poliitikko, europarlamentaarikko ja ministeri) 30.5.1962

Pirkka-Pekka Petelius (näyttelijä, ohjaaja ja tuottaja) 31.5.1953

Marco Bjurström (tanssija, juontaja) 31.5.1966

Sara Sieppi (vuoden 2011 Miss Suomi) 3.6.1991

Tuomas Kyrö (kirjailija) 4.6.1974

Elina Knihtilä (näyttelijä, professori) 6.6.1971

Laila Hirvisaari (kirjailija) 7.6.1938

Helena Ranta (oikeushammaslääkäri) 11.6.1946

Kerttu Niskanen (hiihtäjä) 13.6.1988

Riitta Uosukainen (eduskunnan ensimmäinen naispuhemies) 18.6.1942

Paula Koivuniemi (laulaja) 19.6.1947

Esko Valtaoja (avaruustähtitieteen professori) 20.6.1951

Lue lisää: Iloinen suupaltti, tunteeton kakara – tällainen kaksonen (21.5.–21.6.) on luonteeltaan

Rapu 22.6.–22.7.

Martti Ahtisaari (presidentti) 23.6.1937

Jorma Uotinen (tanssija ja koreografi) 28.6.1950

Erin Anttila (laulaja) 2.7.1977

Teemu Selänne (jääkiekkoilija) 3.7.1970

Merja Larivaara (näyttelijä) 4.7.1964

Miki Liukkonen (kirjailija, runoilija ja muusikko) 8.7.1989

Maria Nordin (yrittäjä, arkkitehti) 13.7.1983

Jasper Pääkkönen (näyttelijä) 15.7.1980

Martina Aitolehti (malli ja televisioesiintyjä) 16.7.1982

Terhi Kokkonen (laulaja) 16.7.1974

Matti Nykänen (mäkihyppääjä) 17.7.1963

Samuli Edelmann (näyttelijä ja laulaja) 21.7.1968

Hannele Lauri (näyttelijä) 21.7.1952

Lilli Paasikivi (oopperalaulaja ja Kansallisoopperan taiteellinen johtaja) 22.7.1965

Pekka Strang (näyttelijä ja teatterinjohtaja) 23.7.1977

Jarkko Nieminen (tennispelaaja) 23.7.1981

Lue lisää: Ymmärtäväinen huolehtija, oikukas murehtija – tällainen rapu (22.6.–22.7.) on luonteeltaan

Leijona 23.7.–22.8.

Minttu Mustakallio (suomalainen näyttelijä) 23.7.1973

Olavi Uusivirta (muusikko) 28.7.1983

Kaari Utrio (kirjailija) 28.7.1942

Anssi Kela (suomalainen muusikko) 29.7.1972

Johanna Tukiainen (malli, tanssija, juontaja) 29.7.1978

Ville Niinistö (poliitikko) 30.7.1976

Satu Silvo (näyttelijä) 2.8.1962

Jukka Hildén (Duudsoni) 3.8.1980

Jutta Urpilainen (poliitikko) 4.8.1975

Diandra Flores (laulaja) 12.8.1994

Peter Franzén (näyttelijä) 14.8.1971

Jari Sillanpää (laulaja) 16.8.1965

Tarja Turunen (laulaja) 17.8.1977

Kati Outinen (näyttelijä) 17.8.1961

Katri Helena (laulaja) 17.8.1945

Armi Kuusela (vuoden 1952 Miss Universum) 20.8.1934

Lue lisää: Arvokas johtaja, pöyhkeä kaikkitietäjä – tällainen leijona (23.7.–22.8.) on luonteeltaan

Neitsyt 23.8–22.9.

Jarkko Ruutu (jääkiekkoilija) 23.8.1975

Sauli Niinistö (tasavallan presidentti) 24.8.1948

Robin (laulaja) 24.8.1998

Panu Rajala (kirjailija ja tutkija) 27.8.1945

Anne Brunila (ekonomisti) 31.8.1957

Pekka Hyysalo (freestylehiihtäjä) 2.9.1990

Kirsi Alm-Siira (uutistoimittaja) 2.9.1974

Paavo Väyrynen (poliitikko) 2.9.1946

Tiina Lymi (näyttelijä, ohjaaja, käsikirjoittaja) 3.9.1971

Simo Frangén (koomikko, käsikirjoittaja, juontaja) 6.9.1963

Jutta Gustafsberg (hyvinvointiyrittäjä) 6.9.1973

Kaija Koo (laulaja) 10.9.1962

Marja-Liisa Kirvesniemi (hiihtäjä) 10.9.1955

Nasima Razmyar (poliitikko) 13.9.1984

Janni Hussi (fitnessmalli, yrittäjä) 14.9.1991

Arttu Wiskari (muusikko) 16.9.1984

Rakel Liekki (taiteilija, toimittaja) 20.9.1979

Tuomas Enbuske (juontaja, toimittaja, kolumnisti) 22.9.1977

Lue lisää: Tarkkanäköinen älykkö, pikkumainen saivartelija – tällainen neitsyt (23.8–22.9.) on luonteeltaan

Vaaka 23.9.–22.10.

Matleena Kuusniemi (näyttelijä) 24.9.1973

Kiira Korpi (taitoluistelija) 26.9.1988

Peter Nyman (toimittaja, uutisankkuri) 27.9.1966

Pihla Viitala (näyttelijä) 30.9.1982

Anne Kukkohovi (malli, juontaja) 3.10.1970

Kiti Kokkonen (näyttelijä) 4.10.1974

Sami Hyypiä (jalkapalloilija) 7.10.1973

Björn Wahlroos (konsernijohtaja) 10.10.1952

Miia Nuutila (näyttelijä, juontaja) 12.10.1972

Reijo Mäki (dekkarikirjailija) 12.10.1958

Pamela Tola (näyttelijä) 15.10.1981

Virpi Hämeen-Anttila (kirjailija ja tutkija) 15.10.1958

Kimi Räikkönen (Formula 1 -kuljettaja) 17.9.1979

Sanna Stellan (näyttelijä) 19.10.1974

Lue lisää: Ymmärtäväinen sovittelija, oikukas vitkuttelija – tällainen vaaka (23.9.–22.10.) on luonteeltaan

Skorpioni 23.10.–22.11.

Pauli Hanhiniemi (muusikko) 24.10.1964

Laura Malmivaara (näyttelijä) 26.10.1973

Tiina Jylhä (kauneusalan yrittäjä) 26.10.1962

Katariina Souri (kirjailija, kolumnisti) 27.10.1968

Timo Koivusalo (elokuvaohjaaja, lauluntekijä) 31.10.1963

Riku Nieminen (näyttelijä) 1.11.1986

Meeri Koutaniemi (valokuvaaja) 1.11.1987

Hjallis Harkimo (liikemies, poliitikko) 2.11.1953

Antti Rinne (poliitikko) 3.11.1962

Matti Vanhanen (poliitikko) 4.11.1955

Nooralotta Neziri (aitajuoksija) 9.11.1992

Lauri Tähkä (laulaja) 9.11.1973

Maija Vilkkumaa (laulaja) 9.11.1973

Virve Rosti (laulaja) 10.11.1958

Heidi Hautala (poliitikko) 14.11.1955

Aki Palsanmäki (huutokauppayrittäjä) 15.11.1969

Jenni Pääskysaari (toimittaja, juontaja) 18.11.1975

Ulla Tapaninen (näyttelijä) 19.11.1955

Juha Mieto (hiihtäjä) 20.11.1949

Ville Valo (laulaja) 22.11.1976

Lue lisää: Syvällinen älykkö, kostonhimoinen piikittelijä – tällainen skorpioni (23.10.–22.11.) on luonteeltaan

Jousimies 23.11–21.12.

Niina Lahtinen (näyttelijä, ohjaaja, käsikirjoittaja) 23.11.1979

Krista Siegfrids (laulaja) 4.12.1985

Antti Holma (näyttelijä) 6.12.1982

Pentti Linkola (filosofi) 7.12.1932

Heikki Turunen (kirjailija) 9.12.1945

Paula Vesala (muusikko) 10.12.1981

Roope Salminen (näyttelijä) 11.12.1989

Krista Pärmäkoski (maastohiihtäjä) 12.12.1990

Paavo Arhinmäki (poliitikko) 13.12.1976

Siiri Rantanen (hiihtäjä) 14.12.1924

Kirsi Kunnas (lastenkirjailija, runoilija) 14.12.1924

Irja Askola (pappi) 18.12.1952

Tero Pitkämäki (keihäänheittäjä) 19.12.1982

Janna Hurmerinta (laulaja) 20.12.1981

Arvi Lind (uutisankkuri) 21.12.1940

Lue lisää: Suuri optimisti, röyhkeä jäärä – tällainen jousimies (23.11.–21.12.) on luonteeltaan

Kauris 22.12.–20.1.

Jare Tiihonen eli Cheek (räppäri) 22.12.1981

Tarja Halonen (presidentti) 24.12.1943

Isac Elliot (laulaja) 26.12.2000

Dome Karukoski (elokuvaohjaaja) 29.12.1976

Seela Sella (näyttelijä) 30.12.1936

Rosa Meriläinen (kirjailija, poliitikko) 31.12.1975

Lenita Airisto (toimitusjohtaja) 1.1.1937

Tellervo Koivisto (poliitikko ja ekonomisti) 2.1.1929

Christel ”Chisu” Sundberg (muusikko) 3.1.1982

Jari ”Bull” Mentula (ammattilaiskehonrakentaja) 4.1.1976

Vesa-Matti Loiri (näyttelijä, koomikko, laulaja) 4.1.1945

Sofi Oksanen (kirjailija) 7.1.1977

Kari Hotakainen (kirjailija) 9.1.1957

Iivo Niskanen (maastohiihtäjä) 12.1.1992

Anne Berner (yritysjohtaja, poliitikko) 16.1.1964

Alma Miettinen (laulaja) 17.1.1996

Laura Närhi (laulaja) 19.1.1978

Lue lisää: Sinnikäs vastuunkantaja, itsekäs niuhottaja – tällainen kauris (22.12.–20.1.) on luonteeltaan

Juttua muokattu 22.7. Korjattu Maria Nordin, Terhi Kokkonen ja Jasper Pääkkönen oikean horoskooppimerkin alle.