Ilkka "Ile" Uusivuoren ja Marja Hintikan perheeseen kuuluvat 9 kuukautta sitten syntynyt tyttö sekä 2- ja 4-vuotiaat pojat. Kuva: Jonna Öhrnberg
Ilkka "Ile" Uusivuoren ja Marja Hintikan perheeseen kuuluvat 9 kuukautta sitten syntynyt tyttö sekä 2- ja 4-vuotiaat pojat. Kuva: Jonna Öhrnberg

Juontajapari yrittää huomioida toisiaan arjessa pienillä asioilla. 

Marja Hintikka on pitänyt ensimmäistä kertaa urallaan kunnon äitiyslomaa hänen ja Ilkka Ile Uusivuoren kolmannen lapsen syntymän jälkeen.

– Kun on nähnyt kahden lapsen kasvamisen, tajuaa todella ajan kulumisen. Tein niin tiukan rupeaman Marja Hintikka livessä, että olen nauttinut kotihiirenä olosta. Minä, hektinen ihminen, olen oppinut ensimmäistä kertaa rauhoittumaan, Marja kertoi eilen Kultainen Venla -gaalassa.

”Mielelläni voisin jäädä kotiin uudelleenkin.”

Ile oli aikoinaan kotona parin keskimmäisen pojan kanssa kymmenen kuukautta. Nyt on hänen vuoronsa tehdä töitä. Kevällä Ile juontaa X Factor -ohjelman.

– Ihan mielelläni voisin jäädä kotiin uudelleenkin, jos se tulee ajankohtaiseksi.

Kolmannen lapsen myötä pari on panostanut järjestettyjä treffejä useammin koti-iltoihin.

– Tykkään tosi paljon illoista, kun siinä yhdeksän aikaan me kaksi laivaa kohtaamme keittiössä. Marja on saanut tuolloin pikkutyttömme nukutettua ja minä pojat. Istutaan sitten keittiön lattialle, syömme leipiä ja juttelemme, Ile kuvailee.

– Istumme lattialla piilossa, sillä siitä ei ne hapankorpun raksahdukset kuulu ja toivomme, että emme herätä lapsia, Marja jatkaa.

”Pyrimme päivittäin sanomaan kiitos ja anteeksi.”

Gaalassa pari vietti harvinaista vapaailtaa. Kaikki kolme lasta oli ripoteltu eri hoitopaikkoihin.

– Ennemmin kuin treffi-iltoja vaalimme parisuhteessa pieniä juttuja. Huomioimme, jos toinen on tehnyt ruokaa tai käynyt kaupassa. Pyrimme päivittäin sanomaan kiitos ja anteeksi. Ne on helpompi toteuttaa kuin järjestää kolmelle hoitopaikka, Ile toteaa.