Isättömänä kasvaneella laulaja Mariskalla on monta roolia, joita yhdistää hyväksynnän hakeminen miehiltä.

Äidin opit ovat olleet Mariskalle aina tärkeitä, sillä hänen isänsä ei koskaan kuulunut perheeseen. Ne opit ovat myös menneet perille – ainakin musiikissa Mariska on tehnyt mitä on huvittanut.

Kolmikymppiseksi hän on ehtinyt vaihtaa identiteettiään monta kertaa: ollut punkkari, räppäri ja nyt vinksahtanutta Suomi-iskelmää esittävä Lolita.

Iskelmä-Mariska keinuttaa lavalla lanteitaan ja latelee keittiötermeihin verhottuja tuhmuuksia: 

Vaik sul ois kiire, niin tee tilaa almanakkaan, tule tänään daddy, ja mua aamuun asti rokkaa. Valmista mut hitaasti, hauduta ja kokkaaah.

– Totta kai vedän keikoilla vähän överiksi, mutta ei se miehenkipeä lapsinainen tai iloinen antaja mene hirveän kauas oikeasta Mariskasta, nainen sanoo ja nauraa.

Isätön tyttö

Mariska eli kahden äitinsä kanssa. Isä ei ole ollut mukana perheen elämässä. Se on ollut isän päätös.

Mutta ei Mariskalta miehen malleja puuttunut. Isän isä oli tärkeä ja sitten oli tätien miehiä, eno ja serkkuja. Serkut ovat korvanneet sisarukset. Lähisuku on edelleen Mariskalle tärkeä, mutta äiti kaikki kaikessa. Isän poissaolo kuitenkin jätti jälkensä.

– Olen koko ikäni hakenut miehiltä hyväksyntää, koska en ole sitä isältäni saanut. Nuorempana kelasin asiaa paljon, olin surullinen ja vihainenkin. Sittemmin olen ratkaissut asian adoptoimalla itselleni liudan isiä. Minulla on ollut enemmän isipuolia kuin kenelläkään.

Isäpuolia on löytynyt varsinkin musiikkipiireistä. He ovat vanhempia miehiä, jotka ovat opastaneet ja kannustaneet Mariskaa tekemään omaa juttuaan.

Monta rakastajaa

Onko se sitten isänkaipuuta vai mitä, mutta Mariska on aina pitänyt vanhemmista miehistä. 19-vuotiaana hän seurusteli nelikymppisen kanssa. Keikoillaankin hän on kertonut pitävänsä kahta poikaystävää, nuorta ja vanhaa.

– Mieluummin vanhempi kuin nuorempi. En halua olla mikään kehdonryöstäjä. Vanhemmat miehet ovat usein seksikkäitä.

Hiljattain Mariska kertoi iltapäivälehdessä vaihtavansa miestä kuin paitaa. Nyt hän korjaa, että pikemminkin tapailee monta miestä yhtä aikaa.

– En ymmärrä koko seurustelukuviota. Miksi minun pitäisi sitoa itseni vain yhteen ihmiseen? Kaikenlainen bridgetjonesien häävouhotus on kauheaa. Ei rakkaus tarvitse sitoumuksia. Olen asunut itsekseni 18-vuotiaasta. En usko, että enää edes osaisin asua kenenkään kanssa.

Mariska
* 1979 syntynyt helsinkiläinen muusikko.
* Tuli tunnetuksi rap-artistina hitteinään Tarkasta tämä ja A.N.T.E.E.X.I. Julkaissut iskelmälevyn yhtyeensä Mariska ja Pahat Sudet kanssa. Mariskan tango Sua kaipaan voitti Tangomarkkinoiden sävellyskisan.
* Harrastaa liikuntaa ja katsoo Tanssii tähtien kanssa -ohjelmaa. ”Vanhan punkkarikaverini kanssa pidämme kisakatsomoa ja juomme kaljaa.”

Muusikko Jouni Hynynen on uudessa Facebook-profiilikuvassaan siilitukkainen. Parta sentään on jäljellä.

Kotiteollisuus-yhtyeen laulaja-kitaristi Jouni Hynynen on pitkään tunnettu pitkästä heviletistään. Nyt kuitenkin näyttää uhkaavasti siltä, että Jouni on luopunut kutreistaan. Hän vaihtoi julkisen Facebook-profiilikuvansa otokseen, jossa tukkaa on jäljellä vain muutaman millimetrin verran.

Kuvan kommenteissa muutosta ihmetellään ja epäillään. Osa kommentoijista ei ole meinannut tunnistaa Jounia, eikä ihme. 

”Joskus pitää aloittaa alusta,” Jouni on vastannut yhdelle kommentoineista. 

Jouni Hynynen vaihtoi Facebook-profiilikuvakseen tämän otoksen.

Vuonna 2011 Jouni kertoi televisiossa ajavansa hiuksensa pois, mikäli suomalainen kestävyysurheilu saadaan nousemaan entiseen loistoonsa. Tuolloin hän kertoi, että hänen tyttärensä oli alkanut itkemään kuullessaan isän mahdollisesta hiustenlähdöstä.

Ei tiedetä, johtuuko Jounin kuontalon lyhentyminen tällä kertaa suomalaisesta kestävyysurheilusta vai jostakin ihan muusta. Sitäkään mahdollisuutta ei voi sulkea pois, etteikö kyse olisi erittäin taidokkaasta maskeerauksesta.

Parta sentään näyttää olevan entisellään.

Napapiirin sankarit 3 -elokuvan ensi-illassa elokuussa Jouni Hynynen edusti vielä pitkätukkaisena. Vieressä Jounin vaimo, näyttelijä Mari Perankoski. Kuva: Sanoma-arkisto
Napapiirin sankarit 3 -elokuvan ensi-illassa elokuussa Jouni Hynynen edusti vielä pitkätukkaisena. Vieressä Jounin vaimo, näyttelijä Mari Perankoski. Kuva: Sanoma-arkisto

 

– Olen kokenut epäasiallisia tilanteita, Miss Universum -kisoihin valmistautuva Michaela Söderholm toteaa.

Viime viikolla sosiaalisessa mediassa levinnyt Me too -kampanja on saanut naisia tuomaan esille heihin kohdistunutta seksuaalista häirintää. 

Myös tuore Miss Suomi Michaela Söderholm, 25, pitää kampanjaa herättävänä.

– Olen kokenut elämässäni tilanteita, jotka mielestäni eivät ei ole olleet asiallisia. Miss Suomena tilanteet ovat olleet lähinnä yhteiskuvatilanteissa, jossa ihailijan käsi on saattanut mennä liian alas tai puristaa liian kovaa. Olen selvinnyt näistä huomauttamalla napakasti asiasta.

– Pitää muistaa, että myös miehet voivat kokea tällaisia tilanteita. Olen lukenut viikon aikana paljon kertomuksia asian ympäriltä. Niihin verrattuna olen päässyt elämässä aika vähällä.

Stoppi suhdehuhuille

Tämän viikon 7 päivää -lehdessä kerrotiin huhuista, joiden mukaan Tähdet, tähdet -ohjelmasta suljetulla Tomi Metsäkedolla, 47, ja Michaelalla olisi orastava suhde.

Michaela kumoaa väitteet.

– Olin viime sunnuntaina Tähdet tähdet -ohjelmassa Marko Björsin kutsumana. Ohjelman jälkeen menimme koko ryhmän kanssa ulos syömään. Samassa pöydässä istui muitakin ohjelman tähtiä, kuten Erja Lyytinen. Jostain syystä se, että istuimme samassa pöydässä isommassa porukassa, nousi uutiseksi. Minä en ole saanut Tomilta mitään viestejä.

Tällä hetkellä Michaela keskittyy Miss Universum -kilpailuihin, jonne hän lähtee jo reilun kahden viikon kuluttua. Treffailulle ei ole tällä hetkellä aikaa.

– On minulle tullut jonkun verran viestejä miehiltä, mutta keskitytään nyt Universumeihin. Katsotaan sen jälkeen, onko aikaa nähdä ihmisiä.

”Syön perusterveellistä ruokaa, en todellakaan pelkästään munavalkuaisia ja höyrytettyjä kasviksia.”

Personal trainerin avulla kisoihin

Käytännössä valmistautuminen alkoi jo maaliskuussa. Michaelan jalkapöytä murtui vuoden alussa, mutta hän halusi pitää kroppansa tanssikisoja varten muuten kunnossa. Siksi Michaela palkkasi personal trainerin.

Saman valmentajan kanssa hän on valmistautunut Universumeihin.

– Syön perusterveellistä ruokaa, en todellakaan pelkästään munavalkuaisia ja höyrytettyjä kasviksia. Treenien lisäksi käyn hypoxissa ja yritän varata aikaa unelle ja palautumiselle.

Lue myös: Tyyliä metsästämässä -bloggaaja Veera testasi, onko hypoxista hyötyä, jos ei laihduta