Me Naiset
|
Essi Myllyoja

Isättömänä kasvaneella laulaja Mariskalla on monta roolia, joita yhdistää hyväksynnän hakeminen miehiltä.

Äidin opit ovat olleet Mariskalle aina tärkeitä, sillä hänen isänsä ei koskaan kuulunut perheeseen. Ne opit ovat myös menneet perille – ainakin musiikissa Mariska on tehnyt mitä on huvittanut.

Kolmikymppiseksi hän on ehtinyt vaihtaa identiteettiään monta kertaa: ollut punkkari, räppäri ja nyt vinksahtanutta Suomi-iskelmää esittävä Lolita.

Iskelmä-Mariska keinuttaa lavalla lanteitaan ja latelee keittiötermeihin verhottuja tuhmuuksia: 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vaik sul ois kiire, niin tee tilaa almanakkaan, tule tänään daddy, ja mua aamuun asti rokkaa. Valmista mut hitaasti, hauduta ja kokkaaah.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Totta kai vedän keikoilla vähän överiksi, mutta ei se miehenkipeä lapsinainen tai iloinen antaja mene hirveän kauas oikeasta Mariskasta, nainen sanoo ja nauraa.

Isätön tyttö

Mariska eli kahden äitinsä kanssa. Isä ei ole ollut mukana perheen elämässä. Se on ollut isän päätös.

Mutta ei Mariskalta miehen malleja puuttunut. Isän isä oli tärkeä ja sitten oli tätien miehiä, eno ja serkkuja. Serkut ovat korvanneet sisarukset. Lähisuku on edelleen Mariskalle tärkeä, mutta äiti kaikki kaikessa. Isän poissaolo kuitenkin jätti jälkensä.

– Olen koko ikäni hakenut miehiltä hyväksyntää, koska en ole sitä isältäni saanut. Nuorempana kelasin asiaa paljon, olin surullinen ja vihainenkin. Sittemmin olen ratkaissut asian adoptoimalla itselleni liudan isiä. Minulla on ollut enemmän isipuolia kuin kenelläkään.

Isäpuolia on löytynyt varsinkin musiikkipiireistä. He ovat vanhempia miehiä, jotka ovat opastaneet ja kannustaneet Mariskaa tekemään omaa juttuaan.

Monta rakastajaa

Onko se sitten isänkaipuuta vai mitä, mutta Mariska on aina pitänyt vanhemmista miehistä. 19-vuotiaana hän seurusteli nelikymppisen kanssa. Keikoillaankin hän on kertonut pitävänsä kahta poikaystävää, nuorta ja vanhaa.

– Mieluummin vanhempi kuin nuorempi. En halua olla mikään kehdonryöstäjä. Vanhemmat miehet ovat usein seksikkäitä.

Hiljattain Mariska kertoi iltapäivälehdessä vaihtavansa miestä kuin paitaa. Nyt hän korjaa, että pikemminkin tapailee monta miestä yhtä aikaa.

– En ymmärrä koko seurustelukuviota. Miksi minun pitäisi sitoa itseni vain yhteen ihmiseen? Kaikenlainen bridgetjonesien häävouhotus on kauheaa. Ei rakkaus tarvitse sitoumuksia. Olen asunut itsekseni 18-vuotiaasta. En usko, että enää edes osaisin asua kenenkään kanssa.

Mariska
* 1979 syntynyt helsinkiläinen muusikko.
* Tuli tunnetuksi rap-artistina hitteinään Tarkasta tämä ja A.N.T.E.E.X.I. Julkaissut iskelmälevyn yhtyeensä Mariska ja Pahat Sudet kanssa. Mariskan tango Sua kaipaan voitti Tangomarkkinoiden sävellyskisan.
* Harrastaa liikuntaa ja katsoo Tanssii tähtien kanssa -ohjelmaa. ”Vanhan punkkarikaverini kanssa pidämme kisakatsomoa ja juomme kaljaa.”

Sisältö jatkuu mainoksen alla