Maria Veitola ei koskaan saa kyllikseen unta: "Herääminen aamuisin on minulle aina yhtä tuskaa." Kuva: Terhi Ylimäinen
Maria Veitola ei koskaan saa kyllikseen unta: "Herääminen aamuisin on minulle aina yhtä tuskaa." Kuva: Terhi Ylimäinen

Uudessa tv-ohjelmassaan toimittaja Maria Veitola yöpyy julkkisten luona. – Myönnän, että välillä tuli ikävä kotiin ja omaan sänkyyn, Maria kertoo.

Pian alkavassa tv-ohjelmassa menet kahden päivän ja yhden yön mittaiselle vierailulle julkkisten kotiin. Eikö yhtään hirvittänyt lähteä tuollaiseen hommaan?

Onhan se kieltämättä aika pitkä aika olla vieraiden ihmisten nurkissa, maata muiden lakanoissa ja jonottaa aamulla heidän kylppäriinsä. Mutta tiesin, että haluan tehdä tämän ohjelman. Rakastan ohjelmia, joissa mennään jonnekin vieraaseen paikkaan ja ihmetellään asioita.

Se on myös niin pitkä aika, että on vaikea olla koko ajan täydellinen tai skarppina tai pitää yllä jotain roolia. Myönnänkin, että välillä tuli ikävä kotiin ja omaan sänkyyn.

Mikä kyläreissuilla oli parasta?

Kivointa oli, jos ihmisestä pystyi näyttämään ihan uuden puolen, jotakin muuta kuin sen totutun julkisuuskuvan. Kun hyvästelimme kahden päivän jälkeen, isäntä tai emäntä saattoi halata ja sanoa, että 'olet Maria ihan erilainen kuin kuvittelin'. Ja minä vastasin, että 'kiitos samoin'. Kyllähän monella varmasti oli minustakin vahva mielikuva.

Kuka isännistä yllätti eniten?

Kun ystäväni kuulivat, että aioin lähteä Teuvo Hakkaraisen luo Viitasaarelle, he olivat järkyttyneitä ja varoittelivat, että Teuvo on ihan hullu. Minua jännittikin etukäteen paljon, mutta Teuvon luona oli tosi mukavaa. Hän on kiva, tavallinen suomalainen mies. Viihdyimme hyvin yhdessä, vaikka olimmekin eri mieltä monista asioista. Olen itse lähtöisin pikkukaupungista ja tuon reissun jälkeen muistin taas, miten erilaisia todellisuuksia Suomen rajojen sisään mahtuu.

Renny Harlin oli aina ollut minulle kuin satuhahmo. Pelkäsin, että hän olisi vittumainen maailmankansalainen, mutta kaikkea muuta: Renny oli maailman sydämellisin ja lämpimin ihminen.

Keitä sinun luonasi käy yökylässä?

Veljen perhe ja äitini. Nyt kun meillä on pieni lapsi, pidämme myös illanistujaisia muiden perheellisten ystäviemme kanssa. Skidit laitetaan nukkumaan, kun heitä alkaa väsyttää, ja me aikuiset voimme vielä juoda viiniä ja syödä. Ja kaikki jäävät yökylään. Se on tosi kivaa.

Onko sinulla tiettyjä rutiineja, joita ilman uni ei tule?

Ei todellakaan. Olen tosi hyvä nukkumaan, ja aamut ovat minulle yhtä tuskaa. En muista ainuttakaan aamua elämäni aikana, jolloin olisin herännyt virkistyneenä ja pirteänä. Ohjelman kuvauksissakin joka ikinen aamu isäntäväki oli jo ehtinyt käydä kuntosalilla ja meikata ja vaikka mitä, kun minä vasta kömmin tukka pystyssä ja tyynyn kuva poskessa ylös. Anu Saagim oli aivan raivona, että näyttäydyin niin ruman näköisenä hänen edessään.

Taidat olla iltakukkuja?

Ehdottomasti. Olen ilta- ja yöihminen ja rakastan pitkään nukkumista. Valitettavasti yhteiskuntamme ei tue tällaista vuorokausirytmiä. Boheemius ja spontaanius karisevat viimeistään silloin, kun on hankkinut lapsen. Aikuisessa elämässäni kaipaan kaikkein eniten spontaania toimintaa: sitä, että jos yhtäkkiä kello 24 tekee mieli lähteä katsomaan kuutamoa, niin voi tehdä niin. 

Yökylässä Maria Veitola 23.9. alkaen MTV3:lla

Liikunta on yhä tärkeä osa Virpi Sarasvuon arkea, vaikka hän ei enää ehdikään liikkua entiseen malliin.

Entistä huippuhiihtäjä Virpi Sarasvuota nähdään harvoin parrasvaloissa. Eilen hän saapui Urheilugaalaan ilman puolisoaan Jari Sarasvuota.

– Työskentelen yrittäjänä. Sain juuri viime viikolla postissa valmentajan ammattitutkinnon paperit. Kasailen siihen liittyvää materiaalia valmiiksi, Virpi kertoi kuulumisiaan.

Virpi kertoi, että liikunta on yhä tärkeä osa hänen arkeaan.

– Liikun aktiivisesti, vaikka riippuu tietysti mihin vertaa. Urheilu-ura oli täysin eri elämä ja eri vaihe. Olisi tietysti kauhean kätevää, jos olisin nykyisessä arjessa yhtä hyvässä kunnossa kuin ammattiaikoina.

Virpillä ja Jarilla on kaksi yhteistä tytärtä, joiden elämää nainen ei halunnut tarkemmin kommentoida.

Gaalailtaan hän suhtautui odottavin mielin.

– Täällä on paljon ihmisiä, joita ei muuten tapaa. Elämä on aika lailla työtä ja arkea muuten.

Arttu Wiskarin mukaan pienet arjen muutokset ovat tärkeimpiä. 

Laulaja Arttu Wiskari on tehnyt vuoden ajan muutoksia hyvinvointiinsa.

– Aloitin pienten muutosten tekemisen viime vuoden alussa. Aloin liikkua ja katsoa ruokavaliossa pieniä juttuja. Kesän söin ja join miten halusin ja olin ihan puhki.

Syksyn alussa laulaja aloitti tipattoman ja aloitti treenaamaan personal trainerin kanssa.

– Neljän kuukauden tipaton oli iso muutos, ja sen aikana tein lisää pieniä muutoksia. Kun ne olivat hallussa, päätin tipattoman häämatkamme ajaksi, viime kesänä lastensa äidin kanssa avioitunut Arttu kertoo.

”Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikea säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on.”

Arkisin Arttu tekee musiikkia ja hoitaa 2- ja 4-vuotiata lapsia kotona. Viikonloput hän keikkailee.

– En ole oikein ikinä lomalla. Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikeaa säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on. Joskus pitää mennä salille aamulla, joskus illalla. Saatan usein mennä salille vasta yhdeksältä. Se, että jaksaa raahautua sinne, on pääjuttu. En aseta itselleni mitään älyttömiä tavoitteita, jotka saavutettuani repsahdan.

Arttu ei seuraa tarkasti kilojen tippumista, vaan yrittää vaalia pieniä muutoksia arjessaan.

– Eilen tehtiin kotona taas terveellistä safkaa. Paistoimme kasviksia, pinaattia ja lihaa.

Keikkalavojen lisäksi Wiskari nähdään Supermarsu-elokuvassa, joka saa ensi-iltansa ensi viikolla. Laulaja pitää päähenkilö Emilian isäpuolen Pertin roolia lähes luonneroolina.

– Pertissä on noin puolet Arttu Wiskaria. Vähän hömelömpi versio meikäläisestä se on.