Maria Veitolan vierailu Anu Saagimin ja Ristomatti Ratian kotona oli Yökylässä Maria Veitola -ohjelman katsotuin ja puhutuin jakso.
Maria Veitolan vierailu Anu Saagimin ja Ristomatti Ratian kotona oli Yökylässä Maria Veitola -ohjelman katsotuin ja puhutuin jakso.

Maria Veitola kertoi Radio Helsingissä, että häntä hävettää, ettei tuominnut Anun rasistista kielenkäyttöä jyrkemmin viime torstaina esitetyssä Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa.

Rus­keat ty­töt -b­log­gaa­ja ja Radio Helsingin toimittaja Ko­ko Hu­ba­ra ihmetteli, miksi Anu Saagim sai viljellä naisvihaa ja rasistista kielenkäyttöä Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa.  Viime torstaina esitetyssä jaksossa Maria Veitola yöpyi muotoilija Ristomatti Ratian ja Anu Saagimin kotona ja vietti heidän kanssaan kaksi päivää.

Näin Anu puhui ohjelmassa:

– Mä sain Ristomatilta kerran lahjaksi treenarin. Se oli neekeri, musta, nuori. Se oli hauska lahja. Neekerillä oli vielä punainen rusetti kaulassa, kun se tuli, ajattele, Saagim kertoi Marialle.

Maria hämmentyi ohjelmassa Anun kielenkäytöstä ja sanoi tälle, ettei Suomessa saisi käyttää n-sanaa. Koko Hubara ja Maria Veitola keskustelivat kohujaksosta Radio Helsingissä. Koko kritisoi Mariaa siitä, että tämä ei tuominnut Anun käytöstä riittävän selvästi. Kokon mielestä Maria olisi voinut esimerkiksi lähteä pois paikalta ja sanoa, ettei suostu kuuntelemaan moista.

"Mulla on tosi paljon opittavaa aiheesta."

Marian mukaan hän ei itse vaikuttanut siihen, miten ohjelma leikattiin. Hän ei myöskään ole varma, sanoiko hän Anulle jotakin muuta aiheesta, mutta epäili, ettei olisi sanonut.

– Kyllä mua hävettää, etten pystynyt parempaan. Että pyörittelin vain silmiäni, Maria myönsi Radio Helsingissä.

Marian mielestä on hyvä, että Koko Hubara puuttui asiaan. Hän on sittemmin myös pohtinut, miksi hän toimi niin kuin toimi.

– Mulla on tosi paljon opittavaa aiheesta.

– Tässähän on kyse siitä, että mulla ei ole rasismista omakohtaista kokemusta. Mä olen valkoihoinen kantasuomalainen ihminen. Rasismi ei ole koskettanut henkilökohtaisesti, eikä mulla ollut työkaluja käsitellä sitä.

Me Naisille Anu Saagim sanoi viime viikolla miettineensä, että ehkä hänen pitäisi jatkossa harkita tarkemmin sanomisiaan.

– On sääli, että Suomessa sanomiseni otetaan niin vakavasti. Heitän paljon vitsejä, joita ei ymmärretä. Ja kyllä minä nauran itsellekin enkä vain mollaa muita ihmisiä. Ehkä minun pitää itsekin katsoa peiliin, etten heitä läskiksi ja leiki siten jatkossa toisten tunteilla. Joissain asioissa on myös puhtaita väärinkäsityksiä ja kulttuurieroja. Esimerkiksi Eestissa neekeri, ryssä tai vinosilmä eivät ole rasistisia termejä, Anu selitti perjantaina.

Anun käytös satutti oikeasti

Rasistisen kielenkäytön lisäksi jakso aiheutti hämmennystä siksi, että monen katsojan mielestä Anu viljeli jaksossa naisvihaa. Anu sanoi Marialle muun muassa, että tämän kannattaisi mennä plastiikkakirurgille, hän haukkui Marian vaatteita rumiksi ja sanoi menettävänsä ruokahalun, kun Maria laittoi aamupalaa ilman meikkiä.

– Kuvittelin, että oon aika hyvä kestämään erilaisia asioita, mutta tuli yllättävän paha mieli. Ehkä Saagimin käytös satutti sen takia, että mulla on ollut hyvin läheinen ystävyyssuhde, missä ihminen käyttäytyi mua kohtaan toisaalta tosi ihanasti ja rakastavasti ja toisaalla alentavasti ja piikikkäästi. Menin huonoksi, koska tää muistutti tästä ystävyyssuhteesta.

Anu on kertonut olleensa piikikäs Mariaa kohtaan, koska hänellä oli toisenlainen käsitys siitä, millaista ohjelmaa he ovat tekemässä. Siksi Anu kertoi "heittäneensä koko homman leikiksi". Anu myös odotti, että Maria piikittelisi takaisin. Maria sanoi Radio Helsingissä itsekin ihmetelleensä, miksi oli "sellainen lapanen".

– Mutta toisaalta mä en oo sellainen, jolta tulee konekiväärin lailla suusta asioita.

Maria Veitolan ja Koko Hubaran keskustelun aiheesta voit kuunnella kokonaan Radio Helsingin sivuilta.

29-vuotiaan Alina Tomnikovin näyttelijänura on nyt hurjassa nosteessa. Kuva: Sanoma-arkisto / Jonna Öhrnberg
29-vuotiaan Alina Tomnikovin näyttelijänura on nyt hurjassa nosteessa. Kuva: Sanoma-arkisto / Jonna Öhrnberg

Näyttelijä Alina Tomnikovia kutsuttiin jo lapsena Suomen Juulia Roopertiksi. Ujo lapsi rakasti esiintymistä kotona isänsä vhs-kameralle.

”Milloin nää sinne Puttoukseen?” sukulaiset Oulussa ovat kyselleet näyttelijä Alina Tomnikovilta, 29, jo pitkään. Nyt se vihdoin tapahtuu, ja Alina on pestistä tohkeissaan itsekin.

– Olen katsellut Putousta sen alkukausista lähtien, ensin ihan muina faneina, sitten näyttelijän vinkkelistä. Olen ihastellut, miten monipuolisesti näyttelijät saavat siinä revitellä. Tunnen, että nyt oli minulle oikea aika lähteä mukaan.

Katso videolta, millainen kujeilija Alina oli jo lapsena! Videopotpuri on kooste Alinan Dimka-isän kuvaamista vhs-nauhoista.


Alina tuntuu rytinällä lyöneen läpi urallaan parin viime vuoden aikana. On tv-sarjoja Syke, Pää edellä, Downshiftaajat ja Donna sekä elokuvia Rendel, Tuntematon sotilas, pari Rölliä sekä pian ensi-iltansa saava Veljeni vartija.  Niiden lisäksi Alina on näytellyt muun muassa Ryhmäteatterissa sekä Kansallisteatterissa.

– Olen saanut tehdä draamaa, sketsiviihdettä ja kaikenlaista. Putous-komedia on yksi asia lisää taiteilijuuteni sisällä.

Sukulaistäti kutsui Alinaa Suomen Juulia Roopertiksi jo silloin, kun tyttö oli polvenkorkuinen.

– Lapsena haaveilin, että minusta kasvaisi Pretty Womanin ihana kiharatukka tai Fifth Elementin Leeloo, jota Milla Jovovich näytteli. Nykyään mieluusti näyttelisin sellaisia rooleja, mutta enää en haluaisi olla he, Alina nauraa.

Muiden mokailu puhdistaa

Alina kiittelee Putous-porukan keskinäistä yhteishenkeä. Sen kokeneet tekijät rauhoittelevat ensikertalaisia ja muistuttavat nauttimaan kaiken tohinan keskellä.

– Pirullista onkin, että paineet tulevat itseltäni. Tiedostan hyvin ohjelman suosion, Alina sanoo.

Alinaa viehättää, että suosikkiohjelma on koko perheen viihdettä.

– Se yhdistää ikään katsomatta, hän miettii.

– Ja onhan siinä sekin, että katsomalla sekoiluamme ja mokailuamme ihmiset voivat kotisohvillaan puhdistua omista nolouksista. Siinä kunkin häpeät himmenevät, kun seuraa muiden painavan menemään ilman mitään häpyä.

Putous MTV3 pe 20.1. alkaen.

Ei omena kauas puusta putoa – vai miten se nyt meni?

Monilla Putous-näyttelijöillä on kuuluisat vanhemmat. Ja on useilla entisillä Putous-näyttelijöillä myös taiteilijapuoliso.

Pihla Penttinen – isä Pertti Sveholm

Pertti ja Pihla vuonna 2015. Kuva: Mikko Hannula
Pertti ja Pihla vuonna 2015. Kuva: Mikko Hannula

Pihla Penttinen, 39, on kokenut näyttelijä, mutta Putouksesta hänet nähdään tällä kaudella ensimmäistä kertaa. Pihlan isä on näyttelijä Pertti Sveholm. Pertti on ollut mukana yli sadassa televisiosarjassa ja elokuvassa, ja hänet on palkittu Jussi-patsaalla kahdesti.


 

Kiti Kokkonen – isä Ere Kokkonen ja äiti Titta Jokinen

Kiti ja Titta vuonna 2011. Kuva: Sanoma-arkisto / Tuukka Ylönen
Kiti ja Titta vuonna 2011. Kuva: Sanoma-arkisto / Tuukka Ylönen

Myös Kiti Kokkonen, 43, on mukana Putouksessa ensimmäistä kertaa. Hänen isänsä on vuonna 2008 kuollut ohjaaja Ere Kokkonen, jonka luona Kiti myös vietti lapsuutensa. Kitin äiti on näyttelijä Titta Jokinen.

 

Roope Salminen – isä Eppu Salminen, äidit Minna Turunen, Riitta Havukainen

Roope Salmisen, 28, isä on näyttelijä Eppu Salminen ja biologinen äiti näyttelijä Minna Turunen. Roope vietti lapsuutensa isänsä Eppu Salmisen ja tämän silloisen puolison, näyttelijä Riitta Havukaisen kanssa. Uusperheeseen kuuluivat Riitan aiemmassa suhteessa syntynyt tytär Katariina Havukainen sekä Epun ja Riitan yhteinen lapsi, Santtu.

 

Myös joidenkin vanhojen Putous-näyttelijöiden isä tai äiti on taiteilija. Lisäksi monella ohjelmassa nähdyllä näyttelijällä on taiteilijapuoliso.

Iina ja Minka Kuustonen – isä Mikko Kuustonen

Mikko ja Iina Kuustonen vuonna 2011. Kuva: Sanoma-arkisto
Mikko ja Iina Kuustonen vuonna 2011. Kuva: Sanoma-arkisto

Sekä Iina että Minka Kuustonen ovat molemmat vanhoja Putous-näyttelijöitä. Heidän isänsä on muusikko, tv-kasvo Mikko Kuustonen. Iinan ja Minkan serkku on stand up -koomikko Sami Hedberg.

 

Näillä vanhoilla Putous-näyttelijöillä on näyttelijä- tai ohjaajapuolisot:

Pirjo Lonka (1. kausi) on naimisissa näyttelijä-ohjaaja Jani Volasen kanssa. Jani on Putouksen entinen pääkäsikirjoittaja ja ohjaaja. Jani on ollut naimisissa myös Mari Perankosken kanssa. Mari oli mukana Putouksessa 

Elina Knihtilä (1. kausi) on naimisissa näyttelijä Tommi Korpelan kanssa.

Krista Kososen (1., 2., 3. ja 4. kausi) avopuoliso on ohjaaja Antti Jokinen.

Joanna Haartti (2. kausi) seurustelee näyttelijä Minna Haapkylän kanssa.

Ville Tiihosen kumppani on näyttelijä Kreeta Salminen. Kreetan isä on puolestaan Esko Salminen.

Kaisa Hela (o.s. Mattila) (8. kausi) aviopuoliso on muusikko-näyttelijä Heikki Hela.

Minka Kuustosen (8. kausi) avopuoliso on näyttelijä Aku Sipola.

Essi Hellén (6. kausi) aviopuoliso on näyttelijä Mikko Virtanen.