Me Naiset
|
Rosanna Serkamo

Maria Lund ehti vuoden aikana menettää isänsä, tavata uuden elämänkumppanin ja tulla äidiksi. Raskausaikaa varjosti pelko, että jotain ikävää sattuu.

Maria Lund, 28, ja YUP:n basisti Valtteri Tynkkynen, 40, olivat seurustelleet vasta muutaman kuukauden, kun Maria tuli raskaaksi.

– Olimme miettineet ikäämme ja elämäntilannettamme ja todenneet, että lapsi olisi hieno asia. Yllätys sen sijaan oli, että vauva tulikin niin nopeasti ja että kaikki meni hienosti, Maria iloitsee.

Isänsä sukunimen saanut Jyri on nyt nelikuukautinen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Menettämisen pelko

Vaikka Marian elämä on nykyään tasapainoista ja onnellista, raskausaikaa varjosti jatkuva huoli siitä, että jotain ikävää voi sattua. Varovaiseksi Marian ovat tehneet aiemmat menetykset.
Vuonna 2005 Marian äiti kuoli syöpään pian Marian ja näyttelijä Mikko Rantanivan häiden jälkeen. Neljän vuoden päästä liitto Mikon kanssa kariutui. Reilu vuosi sitten myös Marian isä, romanialaissyntyinen oopperalaulaja Alexandru Ionitza menehtyi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vaikka Maria tuli helposti raskaaksi, hän ei uskaltanut paljastaa onnellista uutista edes läheisilleen yli neljään kuukauteen. Vauvatavaroiden hankintakin sai odottaa esikoisen syntymään asti.

– Vaikka muuten olen luonteeltani positiivinen, en uskaltanut toivoa liikoja, sillä en kestäisi enää yhtään menetystä.

Peloista huolimatta raskaus ja synnytys sujuivat kuin oppikirjassa. Synnytyssalissa Maria tosin turvautui hieman epätavalliseen apukeinoon: hevimetallibändi Iron Maidenin musiikkiin.

– Tarvitsin avukseni mahtipontista musiikkia. Huusin vaikka mitä kirosanoja, ja sairaanhoitajat kuuntelivat niitä korvat punaisina. Synnytys kesti tasan tuon levyn verran.

Mullistavat viisujatkot

Jyri syntyi hieman etuajassa 2. tammikuuta, päivälleen vuoden kuluttua Marian isän kuolemasta.

Kun isä menehtyi, ei Marialla ollut mahdollisuutta surra rauhassa. Musikaaliesitykset ja euroviisukarsinnat pitivät hänet kiireisenä.

Vaikka esiintyminen ikävien uutisten jälkeen oli Marialle vaikea paikka, seurasi siitä hyvää. Viisujatkoilla Marian ja Valtterin suhde alkoi syventyä. Valtteri oli mukana, koska hän oli säveltänyt ja tuottanut Marian kappaleen. Pari oli jo ennestään tuntenut toisensa viitisen vuotta.

– Olimme jo pitkään olleet hyviä ystäviä, mutta finaalihumu vei mennessään ja näimme toisemme aivan uudessa valossa.

Maria myöntää, että elämä on mullistunut nopeasti. Tuli uusi mies sekä lapsi. Lisäksi Maria rakennutti Valtterin kanssa omakotitalon ja muutti jyväskyläläisestä yksiöstä rauhalliseen maalaismaisemaan Hankasalmelle.

– Olen aina ollut sitä mieltä, että kaikki järjestyy. Asioita voi edelleen tehdä, järjestelyt ovat vain hieman mutkikkaampia.

Maria Lund

  • Syntyi 9.5.1983 Münchenissä. Asuu Hankasalmella basisti-lauluntekijä Valtteri Tynkkysen ja ¬Jyri-pojan kanssa.
  • Äiti laulaja-näyttelijä Tamara Lund, isä oopperalaulaja Alexandru Ionitza.
  • Aloitti uransa 16-vuotiaana.
  • MusicAll night Helsingin Grand ¬Casinolla 11.–27.5.
  • Tukkijoella-näytelmän ensi-ilta Saarijärvellä 17.6.
Sisältö jatkuu mainoksen alla