Kansanedustaja Maria Guzenina-Richardsonin suhde väkivaltaiseen ja alkoholisoituneeseen isään katkesi 30 vuodeksi. Nyt se on syntynyt uudelleen.

Maria ei saanut lapsuudenkodistaan hyvää perhe-elämän mallia, eikä edes mallia ystävyydelle.

– Muutimme niin usein, etteivät ystävyyssuhteeni päässeet kehittymään. Pitkäaikaisimmat ystäväni ovat aikuisiältä, vasta 20 vuoden takaa. Nyt minulla on ystäviä, joiden kanssa voin jakaa kaiken elämässäni. Sellaisesta lapsena unelmoin.

Maria on puhunut taustastaan julkisesti sekä erilaisissa lapsiin ja nuoriin liittyvissä yhteyksissä. Hän pitää tärkeänä kertoa myös tästä elämänsä uudesta positiivisesta käänteestä.

– On hyvä näyttää, että vaikka olisi tapahtunut mitä, uudet alut eivät koskaan ole liian myöhäisiä. Katkeruudella ei pitkälle pötkitä. Se syö ihmisen elämältä eikä vie eteenpäin.

Rakkauden etsijä

Marialle onkin äärettömän tärkeää, että hänellä nykyään on iloinen koti, jossa hänen ja Alexin lisäksi asuu kaksi höpsöä koiraa, ja jonka ovet ovat auki ystävien tulla ja mennä samalla kun Maria häärii äitinä ja emäntänä. Miestä ei kodissa nyt ole, sillä Marian kihlaus purkautui kesällä.

– Koska perhetaustani on ollut niin rikkonainen, olen aina halunnut pysyvän parisuhteen. Vimmainen rakkauden etsintä on kuulunut elämääni, varsinkin nuorena. Mutta jotkut asiat elämässäni olen joutunut kompastelemaan läpi.

Maria pitää itseään ihmissuhteissaan konservatiivisena ihmisenä, joka on halunnut sitoutua myös virallisesti. Kihlauksensa lisäksi hän on ollut kolmasti naimisissa.

– En pidä sellaista sitoutumista pahana, sehän vain todistaa, että ihminen on tosissaan. En ole suhtautunut yhteenkään suhteeseeni kevytkenkäisesti.

Pelotonta elämistä

Tietenkin Maria on surrut ja miettinyt, mikä meni pieleen ja tekikö hän jotain väärin.

– Mutta jollei elämässä ole murheellisia asioita, ei ole myöskään niiden tuomaa elämänkokemusta. Tässäkin mielessä ihmisen pitää elää pelottomasti. Tunnen, että kaikki kohtaamani ihmiset ovat kerrostuneet elämääni ja tehneet minusta sen, mikä olen nyt.

Maria ei mielellään kadota ihmisiä elämästään, sellaiseen ihmiselämä on hänen mielestään liian lyhyt. Onneksi se on kuitenkin ollut tarpeeksi pitkä, jotta jo kadonneet ovat voineet löytyä uudelleen.

– Siitä on osoituksena minun ja isäni uudelleen alkanut suhde. Tällaiset käännekohdat tekevät elämästä huikean. Mitä mahdollisuuksia meille tarjoutuukaan, jos pidämme mielemme avoimena ja luotamme siihen, että asiat lopulta järjestyvät.

Maria Guzenina-Richardson
* 12.1.1969 syntynyt kansanedustaja, omaa sukuaan Stieren. Isänsä puolelta saksalaista ja äitinsä puolelta venäläistä sukua.
* Asuu Espoossa 11-vuotiaan poikansa Alexin sekä kahden koiransa kanssa. Ollut naimisissa kolmesti.
* Entinen malli, radiotoimittaja ja tv-juontaja. Kirjoittanut kolumneja ja kaksi kirjaa. Demarinaisten puheenjohtaja sekä puolueen toinen varapuheenjohtaja.

Mika ja Marketa Häkkinen pääsivät nauttimaan syntymäpäiväjuhlista ison vierasjoukon kanssa. Kuva: Sakari Majantie
Mika ja Marketa Häkkinen pääsivät nauttimaan syntymäpäiväjuhlista ison vierasjoukon kanssa. Kuva: Sakari Majantie

Mika Häkkisen syntymäpäivillä esiintyivät muun muassa Virve Rosti, Samuli Edelmann ja Danny.

Kaksinkertainen F1-maailmanmestari Mika Häkkinen juhli 50-vuotissyntymäpäiviä eilen Ravintola Sipulissa.

Hyväntuulinen sankari saapui paikalle vaimonsa Marketa Häkkisen, 40,  kanssa. Pariskunta vaihtoi punaisella matolla nopean suukon ja ihastuneita katseista.

Illan ohjelma ja vieraat olivat Mikalle yllätys.

– Näistä juhlista kuulin, mutta en osannut arvatakaan missä, milloin ja keitä henkilöitä tänne tulee, Häkkinen ehti kommentoida ottaessa vastaan kutsuvieraita.

Noin satapäisessä vierasjoukossa oli lukuisia Mikan ystäviä ja myös tuttuja kasvoja. Muun muassa ex-kiekkoilija Esa Tikkanen, ex-rallikuski Marcus Grönholm, Vanessa Kurri sekä Hanna-Maria Seppälä ja Anssi Hintsa saapuivat juhlimaan yhtä Suomen tunnetuinta urheilijaa.

Illan esityksistä vastasivat Samuli Edelmann, Virve Rosti ja Danny sekä Sirpa Suutari-Jääskö ja Jukka Haapalainen.

Mika Häkkisen oikea syntymäpäivä on 28. syyskuuta.

Uinnin huipulla uran tehnyt Hanna-Maria Seppälä haaveilee nyt lääketieteelliseen pääsystä.

Ex-uimari Hanna-Maria Seppälä ja liikemies Anssi Hintsa saapuivat eilen Mika Häkkisen 50-vuotisssyntymäpäiville yhdessä. Samalla tammikuussa avioituneesta parista saatiin ensimmäinen julkinen yhteiskuva. 

– Olemme päättäneet, että pidämme yksityiskohdat hääjuhlista privaattina, mutta pienimuotoiset juhlat meillä oli ja kävimme häämatkalla, Hanna-Maria kertoi.

– Maailman ihanimman miehen olen saanut.

Parin suhde on kohauttanut alusta asti, sillä kaksikolla on 23 vuotta ikäeroa ja Anssilla edellisestä liitosta viisi lasta.

”Päällimmäisenä haaveilen lääkärin ammatista.”

Yhteiset lapset eivät vielä tässä vaiheessa ole ajankohtaisia.

– Jossain vaiheessa totta kai, entinen huippu-uimari toteaa.

– Päällimmäisenä haaveilen lääkärin ammatista, että pääsisin sisään lääkikseen. Haen sinne keväällä ensimmäistä kertaa.

Hanna-Maria ei itse aikonut juhlia pitkän kaavan kautta, sillä hän osallistuu tänä aamuna uintikilpailuun.

– Anssi tuntee Mikan paremmin.

Anssi Hintsa on viime vuonna menehtyneen urheilu- ja F1-lääkäri Aki Hintsan veli.