Me Naiset
|
Sari Parkkonen

Kansanedustaja Maria Guzenina-Richardsonin suhde väkivaltaiseen ja alkoholisoituneeseen isään katkesi 30 vuodeksi. Nyt se on syntynyt uudelleen.

Maria ei saanut lapsuudenkodistaan hyvää perhe-elämän mallia, eikä edes mallia ystävyydelle.

– Muutimme niin usein, etteivät ystävyyssuhteeni päässeet kehittymään. Pitkäaikaisimmat ystäväni ovat aikuisiältä, vasta 20 vuoden takaa. Nyt minulla on ystäviä, joiden kanssa voin jakaa kaiken elämässäni. Sellaisesta lapsena unelmoin.

Maria on puhunut taustastaan julkisesti sekä erilaisissa lapsiin ja nuoriin liittyvissä yhteyksissä. Hän pitää tärkeänä kertoa myös tästä elämänsä uudesta positiivisesta käänteestä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– On hyvä näyttää, että vaikka olisi tapahtunut mitä, uudet alut eivät koskaan ole liian myöhäisiä. Katkeruudella ei pitkälle pötkitä. Se syö ihmisen elämältä eikä vie eteenpäin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Rakkauden etsijä

Marialle onkin äärettömän tärkeää, että hänellä nykyään on iloinen koti, jossa hänen ja Alexin lisäksi asuu kaksi höpsöä koiraa, ja jonka ovet ovat auki ystävien tulla ja mennä samalla kun Maria häärii äitinä ja emäntänä. Miestä ei kodissa nyt ole, sillä Marian kihlaus purkautui kesällä.

– Koska perhetaustani on ollut niin rikkonainen, olen aina halunnut pysyvän parisuhteen. Vimmainen rakkauden etsintä on kuulunut elämääni, varsinkin nuorena. Mutta jotkut asiat elämässäni olen joutunut kompastelemaan läpi.

Maria pitää itseään ihmissuhteissaan konservatiivisena ihmisenä, joka on halunnut sitoutua myös virallisesti. Kihlauksensa lisäksi hän on ollut kolmasti naimisissa.

– En pidä sellaista sitoutumista pahana, sehän vain todistaa, että ihminen on tosissaan. En ole suhtautunut yhteenkään suhteeseeni kevytkenkäisesti.

Pelotonta elämistä

Tietenkin Maria on surrut ja miettinyt, mikä meni pieleen ja tekikö hän jotain väärin.

– Mutta jollei elämässä ole murheellisia asioita, ei ole myöskään niiden tuomaa elämänkokemusta. Tässäkin mielessä ihmisen pitää elää pelottomasti. Tunnen, että kaikki kohtaamani ihmiset ovat kerrostuneet elämääni ja tehneet minusta sen, mikä olen nyt.

Maria ei mielellään kadota ihmisiä elämästään, sellaiseen ihmiselämä on hänen mielestään liian lyhyt. Onneksi se on kuitenkin ollut tarpeeksi pitkä, jotta jo kadonneet ovat voineet löytyä uudelleen.

– Siitä on osoituksena minun ja isäni uudelleen alkanut suhde. Tällaiset käännekohdat tekevät elämästä huikean. Mitä mahdollisuuksia meille tarjoutuukaan, jos pidämme mielemme avoimena ja luotamme siihen, että asiat lopulta järjestyvät.

Maria Guzenina-Richardson
* 12.1.1969 syntynyt kansanedustaja, omaa sukuaan Stieren. Isänsä puolelta saksalaista ja äitinsä puolelta venäläistä sukua.
* Asuu Espoossa 11-vuotiaan poikansa Alexin sekä kahden koiransa kanssa. Ollut naimisissa kolmesti.
* Entinen malli, radiotoimittaja ja tv-juontaja. Kirjoittanut kolumneja ja kaksi kirjaa. Demarinaisten puheenjohtaja sekä puolueen toinen varapuheenjohtaja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla