Kansanedustaja Maria Guzenina-Richardsonin suhde väkivaltaiseen ja alkoholisoituneeseen isään katkesi 30 vuodeksi. Nyt se on syntynyt uudelleen.

Maria ei saanut lapsuudenkodistaan hyvää perhe-elämän mallia, eikä edes mallia ystävyydelle.

– Muutimme niin usein, etteivät ystävyyssuhteeni päässeet kehittymään. Pitkäaikaisimmat ystäväni ovat aikuisiältä, vasta 20 vuoden takaa. Nyt minulla on ystäviä, joiden kanssa voin jakaa kaiken elämässäni. Sellaisesta lapsena unelmoin.

Maria on puhunut taustastaan julkisesti sekä erilaisissa lapsiin ja nuoriin liittyvissä yhteyksissä. Hän pitää tärkeänä kertoa myös tästä elämänsä uudesta positiivisesta käänteestä.

– On hyvä näyttää, että vaikka olisi tapahtunut mitä, uudet alut eivät koskaan ole liian myöhäisiä. Katkeruudella ei pitkälle pötkitä. Se syö ihmisen elämältä eikä vie eteenpäin.

Rakkauden etsijä

Marialle onkin äärettömän tärkeää, että hänellä nykyään on iloinen koti, jossa hänen ja Alexin lisäksi asuu kaksi höpsöä koiraa, ja jonka ovet ovat auki ystävien tulla ja mennä samalla kun Maria häärii äitinä ja emäntänä. Miestä ei kodissa nyt ole, sillä Marian kihlaus purkautui kesällä.

– Koska perhetaustani on ollut niin rikkonainen, olen aina halunnut pysyvän parisuhteen. Vimmainen rakkauden etsintä on kuulunut elämääni, varsinkin nuorena. Mutta jotkut asiat elämässäni olen joutunut kompastelemaan läpi.

Maria pitää itseään ihmissuhteissaan konservatiivisena ihmisenä, joka on halunnut sitoutua myös virallisesti. Kihlauksensa lisäksi hän on ollut kolmasti naimisissa.

– En pidä sellaista sitoutumista pahana, sehän vain todistaa, että ihminen on tosissaan. En ole suhtautunut yhteenkään suhteeseeni kevytkenkäisesti.

Pelotonta elämistä

Tietenkin Maria on surrut ja miettinyt, mikä meni pieleen ja tekikö hän jotain väärin.

– Mutta jollei elämässä ole murheellisia asioita, ei ole myöskään niiden tuomaa elämänkokemusta. Tässäkin mielessä ihmisen pitää elää pelottomasti. Tunnen, että kaikki kohtaamani ihmiset ovat kerrostuneet elämääni ja tehneet minusta sen, mikä olen nyt.

Maria ei mielellään kadota ihmisiä elämästään, sellaiseen ihmiselämä on hänen mielestään liian lyhyt. Onneksi se on kuitenkin ollut tarpeeksi pitkä, jotta jo kadonneet ovat voineet löytyä uudelleen.

– Siitä on osoituksena minun ja isäni uudelleen alkanut suhde. Tällaiset käännekohdat tekevät elämästä huikean. Mitä mahdollisuuksia meille tarjoutuukaan, jos pidämme mielemme avoimena ja luotamme siihen, että asiat lopulta järjestyvät.

Maria Guzenina-Richardson
* 12.1.1969 syntynyt kansanedustaja, omaa sukuaan Stieren. Isänsä puolelta saksalaista ja äitinsä puolelta venäläistä sukua.
* Asuu Espoossa 11-vuotiaan poikansa Alexin sekä kahden koiransa kanssa. Ollut naimisissa kolmesti.
* Entinen malli, radiotoimittaja ja tv-juontaja. Kirjoittanut kolumneja ja kaksi kirjaa. Demarinaisten puheenjohtaja sekä puolueen toinen varapuheenjohtaja.

Laulaja Tomi Metsäketo kertoo tuoreessa Facebook-päivityksessään olleensa vauhtisokea ja stressaantunut.

Laulaja Tomi Metsäketo on suljettu pois huomenna televisiossa nähtävästä Tähdet, tähdet -ohjelman lähetyksestä. 

– Tämän hetkisillä tiedoilla päädyimme ohjelman tuotantorauhan takaamiseksi ratkaisuun, että Tomi Metsäketo ei jatka Tähdet, tähdet -ohjelmassa, sisältöjohtaja Marko Karvo toteaa MTV:n tiedotteessa.

Seiska uutisoi torstaina, että viisi naista syyttää Metsäketoa sopimattomasta käytöksestä. 

Metsäketo kommentoi väitteitä Facebook-sivullaan. Laulaja kertoi, että hänestä kirjoitetaan ikävään sävyyn naisten Facebook-ryhmässä ja että ryhmää sekä siihen kuuluvia kirjoittajia vastaan on tehty rikosilmoituksia. Samalla hän myös pyysi anteeksi.

Myöhemmässä päivityksessään Metsäketo toivoi malttia somekeskusteluun ja jatkoi pahoittelua.

”Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa.”

”Pyydän samalla anteeksi kaikilta niiltä, joita olen omalla ajattelemattomalla käytökselläni joskus loukannut. Se ei ole ollut tarkoitukseni,” hän kirjoitti.

Stressiä, vauhtisokeutta ja juhlimista

Tieto Metsäkedon poisjäämisestä Tähdet, tähdet -ohjelmasta tuli tänään lauantaina. MTV:n sisältöjohtaja Karvon mukaan ohjelmassa jatkaa yhdeksän artistia. 

Tomi Metsäketo kommentoi poisjääntiään Facebook-sivullaan ja lähettämässään tiedotteessa. Pitkässä kirjoituksessaan hän kertoo viime vuosien työkiireistään, isänsä kuolemasta, kärkkäästä naisseuran hakemisesta, stressistä, vauhtisokeudesta ja juhlimisesta, joka on hänen sanojensa mukaan välillä karannut käsistä. 

Hän kuvailee olleensa vuosia poikamies ja hakeneensa naisseuraa ”joskus liiankin suurella yksipuolisella tahdonvoimalla”.

”Jos voisin kääntää kelloa taaksepäin, niin sen myös tekisin. Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa, mutta sitä nyt tässä kuitenkin hartaasti toivon.”

”Olen ollut öykkärimäinen”

Ei ole julkisesti tiedossa, millaisista teoista Metsäkedon väitetyssä epäasiallisessa käytöksessä tarkalleen ottaen on kyse. 

”Olen käyttäytynyt elämässäni typerästi ja ollut monille ihmisille öykkärimäinen. En lähde näitä tosiasioita kiistämään,” Metsäketo itse kuvailee tapahtunutta Facebookissa.

Kaija Koota on tituleerattu esimerkiksi voimaeläimeksi, kansallisaarteeksi ja naiseuden puolestapuhujaksi. Kukapa meistä ei haluaisi olla ainakin himpun verran kuin hän!