Kari Mokko ja Maria Guzenina ovat seurustelleet noin vuoden. Kuva: Sakari Majantie
Kari Mokko ja Maria Guzenina ovat seurustelleet noin vuoden. Kuva: Sakari Majantie

Kansanedustaja houkutteli puolisonsakin Kari Mokon paastoamaan.

Kansanedustaja Maria Guzenina saapui keskiviikkoiltana Kansallisoopperassa järjestettyyn valtiopäivien avajaistilaisuuteen yhdessä avomiehensä, valtioneuvoston viestintäjohtajana työskentelevän Kari Mokon kanssa. Reilun vuoden verran yhdessä viihtynyt pariskunta kertoi olevansa parhaillaan viikonmittaisella paastolla.

– Minulla on tapana, että paastoan joka kevät vapun tienoilla viikon verran. Tänä vuonna pistin miehenikin ensimmäistä kertaa paastolle, ja olemme nyt neljättä päivää syömättä. Tänään on ensimmäinen päivä, kun en ole koko ajan nälkäinen, Maria kertoi.

Paaston aikana pariskunta juo paljon nesteitä, kuten itse puristettuja mehuja. Ensimmäistä kertaa parikymppisenä paastoamista kokeillut Maria uskoo paaston puhdistavan ja rauhoittavan hänen kehoaan.

– Viikon verran kestää kyllä ihan hyvin syömättäkin. Paastosta tulee todella pirteä ja seesteinen olo, ja mieli kirkastuu nopeasti.

Uuden eduskunnan mukana työnsä aloittanut Maria lähtee edessä olevaan nelivuotiskauteen hyvillä mielin – joskin uskoo, että kaudesta tulee vaativa.

– Tästä kaudesta tule varmasti haasteellinen, sillä meidän pitää löytää sen aikana sopu ja hyvä henki. Itse aion painaa töitä yhtä uutterasti kuin ennenkin. Kun saa kunnian toimia kansanedustaja, pitää tehdä koko nelivuosikauden ajan töitä itseään säästelemättä, Maria painotti.

Lue myös:

Kymmenen kiloa laihtunut Maria Guzenina: Näin onnistuin

Maria Guzenina rakastui entiseen tv-toimittajaan

Essi Pöysti ja ex-koripalloilija Ville Mäkäläinen ovat nyt kolmen lapsen vanhempia.

Vuoden 2009 Miss Suomi Essi Pöysti, 30, ja hänen puolisonsa, ex-koripalloilija Ville Mäkäläinen, 32, ovat saaneet lapsen. Lapsi on parille kolmas. Ville kertoi perheenlisäyksestä Facebook-sivuillaan tänään lauantaina.

”Äiti ja poika voivat hyvin.”

– Kauan jo rakastettu pikkuveikka on syntynyt tänään 11.50. Äiti ja poika voivat hyvin, Ville kirjoitti julkaisemansa kuvan yhteyteen.

Essi kertoi aikaisemmin tänä syksynä, että pelko on varjostanut raskautta aikaisempien keskenmenojen takia.

– Ei ole ollut helppoa olla raskaana, kun takana on kaksi myöhäistä keskeytynyttä raskautta, kaksi enkelivauvaa. Toivomme sydämestä, että kaikki menee tällä kertaa paremmin ja joulukuussa meitä on viisi, Essi kirjoitti syksyllä Instagramissa.

Essi Pöysti ja Ville Mäkäläinen menivät naimisiin kesällä 2015. Ville lopetti koripallouransa tänä vuonna. Kuva: Sanoma-arkisto / Tatu Lertola
Essi Pöysti ja Ville Mäkäläinen menivät naimisiin kesällä 2015. Ville lopetti koripallouransa tänä vuonna. Kuva: Sanoma-arkisto / Tatu Lertola

Essillä ja Villellä on entuudestaan kaksi lasta: Alma ja Aaro. Vuonna 2015 syntynyt Alma syntyi mummolan eteiseen, mutta kaikki meni lopulta hyvin.

– Siinä tilanteessa en ehtinyt pelätä tai miettiä. Kaikki kävi niin nopeasti, vartissa. Ei ehtinyt tulla edes hiki. Pelko siitä, kuinka olisi voinut käydä, iski vasta jälkeenpäin, Essi muisteli synnytystä Meidän Perhe -lehdelle.

 

Minttu Murphy-Kaulanen kirjoittaa Kauppiaanrouva-blogissaan, ettei Rianna-tyttären neuvolakäynti sujunut toivotusti.

Michele ”Minttu” Murphy-Kaulanen, 37, kirjoittaa Kauppiaanrouva-blogissaan siitä, miten suuri huoli voi lapsesta olla. Minttu huolestui, kun kävi tällä viikolla neuvolassa hänen ja tv:stä tutun kauppias Sampo Kaulasen, 38, Rianna-tyttären kanssa.

– Mun 4-vuotiaalla kuului sydämestä sivuääni. Ilmeisesti tavanomaista leikki-ikäisillä, mutta tutkia täytyy. Se mahan pohjasta kouriva tunne joka kerta, kun ajattelen asiaa saa mut voimaan fyysisesti niin pahoin. Tiedän järjellä, että olisi meillä kaiketi muitakin oireita, jos vakavasta sydänoireesta olisi kyse, mutta ei se minun tunnetta paranna,  Minttu kirjoittaa blogissaan.

”Rakastan lapsiani enemmän kuin elämää.”

Minttu kertoo kirjoituksessaan pohtineensa myös rokotuksia. Lisäksi hän miettii, että huoli lapsista helpottaa tuskin koskaan. Mintulla on kolme tytärtä ja yksi bonuslapsi, joka on Sampon edellisestä avioliitosta.

– Mä rakastan lapsiani enemmän kuin elämää. On kyse flunssaisesta 12-vuotiaasta tai vauvarokon kourissa olevasta pienestä tai 17-vuotiaasta, jolta poistetaan nielurisat, tämä mun huoli ja tunne lapsista on yhtälainen. 

Kokemusta kahdesta keskenmenosta

Tänä syksynä Minttu ja Sampo kertoivat Me Naisten haastattelussa, ettei yhteisen lapsen saaminen ollut itsestäänselvää. Ennen yhteisen Rianna-tyttären syntymää Minttu koki kaksi keskenmenoa. Molemmat olivat niin sanottuja tuulimunaraskauksia.

”Pohdin, haluanko tätä todella.”

– Pettymys ja suru oli suuri. Erityisesti siksi, että tiesin Sampon toivovan lasta kiihkeästi. Halusin suoda sen hänelle. Aloin väkisinkin miettiä, olenko jo liian vanha koko touhuun. Pohdin, haluanko tätä todella, Minttu kertoi haastattelussa tänä syksynä.