Kari Mokko ja Maria Guzenina ovat seurustelleet noin vuoden. Kuva: Sakari Majantie
Kari Mokko ja Maria Guzenina ovat seurustelleet noin vuoden. Kuva: Sakari Majantie

Kansanedustaja houkutteli puolisonsakin Kari Mokon paastoamaan.

Kansanedustaja Maria Guzenina saapui keskiviikkoiltana Kansallisoopperassa järjestettyyn valtiopäivien avajaistilaisuuteen yhdessä avomiehensä, valtioneuvoston viestintäjohtajana työskentelevän Kari Mokon kanssa. Reilun vuoden verran yhdessä viihtynyt pariskunta kertoi olevansa parhaillaan viikonmittaisella paastolla.

– Minulla on tapana, että paastoan joka kevät vapun tienoilla viikon verran. Tänä vuonna pistin miehenikin ensimmäistä kertaa paastolle, ja olemme nyt neljättä päivää syömättä. Tänään on ensimmäinen päivä, kun en ole koko ajan nälkäinen, Maria kertoi.

Paaston aikana pariskunta juo paljon nesteitä, kuten itse puristettuja mehuja. Ensimmäistä kertaa parikymppisenä paastoamista kokeillut Maria uskoo paaston puhdistavan ja rauhoittavan hänen kehoaan.

– Viikon verran kestää kyllä ihan hyvin syömättäkin. Paastosta tulee todella pirteä ja seesteinen olo, ja mieli kirkastuu nopeasti.

Uuden eduskunnan mukana työnsä aloittanut Maria lähtee edessä olevaan nelivuotiskauteen hyvillä mielin – joskin uskoo, että kaudesta tulee vaativa.

– Tästä kaudesta tule varmasti haasteellinen, sillä meidän pitää löytää sen aikana sopu ja hyvä henki. Itse aion painaa töitä yhtä uutterasti kuin ennenkin. Kun saa kunnian toimia kansanedustaja, pitää tehdä koko nelivuosikauden ajan töitä itseään säästelemättä, Maria painotti.

Lue myös:

Kymmenen kiloa laihtunut Maria Guzenina: Näin onnistuin

Maria Guzenina rakastui entiseen tv-toimittajaan