Maria Guzenina-Richardsonin uusi rakas on Kari Mokko. Kuva: Jouni Harala
Maria Guzenina-Richardsonin uusi rakas on Kari Mokko. Kuva: Jouni Harala

Kansanedustaja Maria Guzenina-Richardson hukkasi hyvän olonsa raskaisiin ministerivuosiin. Vuosi sitten hän päätti muuttaa elämänsä. Nyt vierelle on löytynyt uusi rakas, entinen tv-toimittaja, valtioneuvoston viestintäjohtaja Kari Mokko.

Kansanedustaja Maria Guzenina-Richardson (sd.) ei ollut tunnistaa omaa peilikuvaansa vuosi sitten. 

– Näin harmaan, vanhentuneen täti-ihmisen, jolla oli tummat silmänaluset ja mietin, tuoko minä olen, päälle nelikymppisenä?

Peruspalveluministerin pesti Jyrki Kataisen hallituksessa oli ollut rankka, ei vähiten sote-uudistuksen vuoksi, josta kuuden puolueen hallitus ei tahtonut päästä sopuun. Maria luki ministeriön muistioita yötä myöten, söi epäsäännöllisesti, nukkui huonosti eikä jaksanut liikkua. Kierre oli valmis.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Painoni nousi tuona aikana kymmenen kiloa. Työn suoritin sisulla, hän sanoo nyt.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Aikaa itselle ja ihmissuhteille

Kun kaksivuotinen ministerin pesti päättyi viime vuoden toukokuussa, Maria päätti ottaa ohjat omiin käsiinsä. Hän alkoi systemaattisesti muuttaa ruokavaliotaan ja lisätä liikuntaa. Aikaa oli nyt paitsi itselle, myös ihmissuhteille.

– Ensimmäiset kerrat salilla olivat raskaita. Oloni oli pöhöttynyt ja tuntui, etten jaksa edes jalkaa nostaa. Yhtäkkiä jalat alkoivat kuitenkin kantaa, ja pian pystyin vetämään treenit täysillä alusta loppuun. Se tuntui hyvältä.

Ministeriaikojen vaatekoko on pienentynyt 40:stä 36:een. Olo on kevyt ja energinen. Elämänmuutos ei ole ainoa syy, joka saa Marian hehkumaan. Hän näyttää rakastuneelta aikuiselta naiselta.

– Kyllähän se pistää säteilemään, kun rinnalla on mies, joka rakastaa kunnolla, sanoo Maria.

Marian uusi rakas on entinen tv-toimittaja, nykyinen valtioneuvoston viestintäjohtaja Kari Mokko. Mokko työskenteli aiemmin muun muassa Ajankohtaisen kakkosen toimittajana ja Silminnäkijä-sarjan tuottajana ja juontajana Yleisradiossa.

Maria sanoo olevansa nyt sinut itsensä kanssa. 

– Ikään ei pidä alistua. Vielä 45-vuotiaanakin voi muuttaa elämänsä suunnan.

Lue Marian haastattelu kokonaisuudessaan Me Naisten numerosta 20/2014. Voit ostaa digilehden täältä. Joka päivä -tilaajana pääset lukemaan koko jutun täältä.

Juttua muokattu 15.5.2014 klo 9.57: otsikkoa muutettu.

Lue myös:

Näin Maria Guzenina-Richardson laihdutti 10 kiloa

Maria Guzenina: ”Vaikea lapsuus teki minusta selviytyjän”

Maria Guzenina: ”Teimme isäni kanssa vihdoin sovinnon”

Sisältö jatkuu mainoksen alla