Maria Guzenina-Richardsonin uusi rakas on Kari Mokko. Kuva: Jouni Harala
Maria Guzenina-Richardsonin uusi rakas on Kari Mokko. Kuva: Jouni Harala

Kansanedustaja Maria Guzenina-Richardson hukkasi hyvän olonsa raskaisiin ministerivuosiin. Vuosi sitten hän päätti muuttaa elämänsä. Nyt vierelle on löytynyt uusi rakas, entinen tv-toimittaja, valtioneuvoston viestintäjohtaja Kari Mokko.

Kansanedustaja Maria Guzenina-Richardson (sd.) ei ollut tunnistaa omaa peilikuvaansa vuosi sitten. 

– Näin harmaan, vanhentuneen täti-ihmisen, jolla oli tummat silmänaluset ja mietin, tuoko minä olen, päälle nelikymppisenä?

Peruspalveluministerin pesti Jyrki Kataisen hallituksessa oli ollut rankka, ei vähiten sote-uudistuksen vuoksi, josta kuuden puolueen hallitus ei tahtonut päästä sopuun. Maria luki ministeriön muistioita yötä myöten, söi epäsäännöllisesti, nukkui huonosti eikä jaksanut liikkua. Kierre oli valmis.

– Painoni nousi tuona aikana kymmenen kiloa. Työn suoritin sisulla, hän sanoo nyt.

Aikaa itselle ja ihmissuhteille

Kun kaksivuotinen ministerin pesti päättyi viime vuoden toukokuussa, Maria päätti ottaa ohjat omiin käsiinsä. Hän alkoi systemaattisesti muuttaa ruokavaliotaan ja lisätä liikuntaa. Aikaa oli nyt paitsi itselle, myös ihmissuhteille.

– Ensimmäiset kerrat salilla olivat raskaita. Oloni oli pöhöttynyt ja tuntui, etten jaksa edes jalkaa nostaa. Yhtäkkiä jalat alkoivat kuitenkin kantaa, ja pian pystyin vetämään treenit täysillä alusta loppuun. Se tuntui hyvältä.

Ministeriaikojen vaatekoko on pienentynyt 40:stä 36:een. Olo on kevyt ja energinen. Elämänmuutos ei ole ainoa syy, joka saa Marian hehkumaan. Hän näyttää rakastuneelta aikuiselta naiselta.

– Kyllähän se pistää säteilemään, kun rinnalla on mies, joka rakastaa kunnolla, sanoo Maria.

Marian uusi rakas on entinen tv-toimittaja, nykyinen valtioneuvoston viestintäjohtaja Kari Mokko. Mokko työskenteli aiemmin muun muassa Ajankohtaisen kakkosen toimittajana ja Silminnäkijä-sarjan tuottajana ja juontajana Yleisradiossa.

Maria sanoo olevansa nyt sinut itsensä kanssa. 

– Ikään ei pidä alistua. Vielä 45-vuotiaanakin voi muuttaa elämänsä suunnan.

Lue Marian haastattelu kokonaisuudessaan Me Naisten numerosta 20/2014. Voit ostaa digilehden täältä. Joka päivä -tilaajana pääset lukemaan koko jutun täältä.

Juttua muokattu 15.5.2014 klo 9.57: otsikkoa muutettu.

Lue myös:

Näin Maria Guzenina-Richardson laihdutti 10 kiloa

Maria Guzenina: ”Vaikea lapsuus teki minusta selviytyjän”

Maria Guzenina: ”Teimme isäni kanssa vihdoin sovinnon”

– Olen tehnyt itselleni kylmästi selviytymisstrategian, sillä minulla ei ole kuin kaksi vaihtoehtoa. Romahtaa tai selvitä, Anne Kukkohovi sanoi Me Naisten haastattelussa ystävänsä Teri Niitin poismenon jälkeen. Kuva: Jouni Harala

Anne Kukkohovi kertoo sosiaalisessa mediassa, että hänen äitinsä on kuollut.

Juontaja ja malli Anne Kukkohovi kertoo Facebookissa, että hänen äitinsä on menehtynyt.

Kukkohovi kirjoittaa, että hänen äitinsä diagnoosista on kulunut kymmenen kuukautta.

– Se sama päivä kuin Teri menehtyi. Syyskuu Pariisissa 2016 olimme yhdessä ensimmäisellä ja viimeisellä matkallamme. Meillä oli kivaa, juoksimme sadetta pakoon ja flirttailimme miesten kanssa. Tänään minusta tuli äiditön tytär. 23.10. kello 8.10. R.I.P. rakas äiti, Kukkohovi suree menetystään Facebookissa.

Hänen ystävänsä, stylisti Teri Niitti kuoli vain 43 vuoden ikäisenä tammikuussa 2017. Kukkohovi kertoi sen jälkeen Me Naisille, kuinka parikymmentä vuotta kestänyt ystävyys Terin kanssa oli hänen henkireikänsä. Tuolloin hän kertoi myös joutuneensa tekemään järjestelyjä, jotta voisi olla kuluvan vuoden aikana sairastuneen omaisensa tukena toisessa kaupungissa.

Kukkohovi kertoi Facebookissa syyskuussa vierailevansa Vaasan keskussairaalassa. Toisessa syyskuisessa päivityksessään hän kertoi vievänsä äidille sairaalaan proteiinilettuja. Lokakuussa hän kertoi vierailleensa Vaasan sairaalan saattohoito-osastolla.

Maria Veitola on yksi Tähdet, tähdet -ohjelman tuomareista. Kuva: Sanoma-arkisto / Jonna Öhrnberg

”Kyllä se tavallaan olis ollut aika räikeää, että ihminen, josta liikkuu paljon kertomuksia naisten huonosta kohtelusta, olisi jatkanut mukana”, Veitola kommentoi.

Laulaja Tomi Metsäketoa ei nähty eilisessä Tähdet, tähdet -ohjelman lähetyksessä. Katsojille Metsäkedon hyllyttäminen ohjelmasta ei näkynyt erityisen silmiinpistävästi. Myös Ilta-Sanomien haastattelemat ohjelman muusikot totesivat, että tunnelma kuvauksissa oli samanlainen kuin ennenkin.

Ohjelman yksi tuomareista Maria Veitola kertoi IS:lle olevansa tyytyväinen siihen, ettei Metsäketoa enää nähdä ohjelmassa.

– Mun mielestä kaikelle tuollaiselle pitää olla nollatoleranssi. Kyllä se tavallaan olis ollut aika räikeää – varsinkin nyt, kun on ollut tuo Me too -kampanja – että ihminen, josta liikkuu paljon kertomuksia naisten huonosta kohtelusta, olisi jatkanut mukana. On varmaan hänellekin parasta, että hän ei ole tässä enää, Veitola kertoi.

”Kaikella tuollaisella” Veitola viittaa syytöksiin, joita julkisuudessa on esitetty Metsäketoa kohtaan. Viime torstaina Seiska uutisoi, että viisi naista syyttää Metsäketoa sopimattomasta käytöksestä.

Sivuun tuotantorauhan takaamiseksi

MTV3-kanava tiedotti lauantaina hyllyttävänsä Metsäkedon ohjelman tulevista jaksoista. Kanava kertoi tiedotteessaan haluavansa taata tuotantorauhan.

Viikonloppuna Metsäketo kommentoi poisjääntiään ohjelmasta Facebook-sivullaan ja lähettämässään tiedotteessa. Kirjoituksessaan hän kertoo työkiireistään, isänsä kuolemasta, kärkkäästä naisseuran hakemisesta, stressistä, vauhtisokeudesta ja juhlimisesta, joka on hänen sanojensa mukaan välillä karannut käsistä.

Hän myönsi hakeneensa naisseuraa ”joskus liiankin suurella yksipuolisella tahdonvoimalla” ja ”olleensa monille ihmisille öykkärimäinen”. Samalla hän pyytää anteeksi.

– Jos voisin kääntää kelloa taaksepäin, niin sen myös tekisin. Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa, mutta sitä nyt tässä kuitenkin hartaasti toivon, Metsäketo kirjoitti.

#MeToo

Parin viime viikon ajan julkisuudessa on keskusteltu paljon häirinnästä, ahdistelusta ja asiallisen kohtelun rajoista. Syynä on Me too -kampanja, jonka tarkoituksena on tehdä näkyväksi, kuinka yleistä seksuaalinen häirintä on.

Myös Me Naiset on kirjoittanut kuluneen viikon aikana useita juttuja aiheesta. Lue ne kaikki tämän linkin takaa

Jo riittää!

IS: Maria Veitola kommentoi Tomi Metsäkedon jäämistä pois Tähdet, tähdet -ohjelmasta: ”Varmaan hänellekin parasta”

Todisteet Metsäketoa vastaan ovat niin laajat ja vakuuttavat, että puolustelijat eivät joko tiedä keissistä mitään, tai eivät yksinkertaisesti halua tasa-arvoa tähän maailmaan. Sikailu naisia (ja ketä tahansa kohtaan) on kuvottavaa! Hyssyttely ja toisaalle katsominen taas on sikailun mahdollistamista. Moinen käytös tulee tuomita ja teilata niin monta kertaa, että se loppuu. Kiitos, Maria, rohkeudestasi!
Lue kommentti