”Miten tätä kaikkea voi kuvailla? Ihan hirveetä”, Maria sanoo kuluneesta vuodesta. KUVA: Liisa Valonen
”Miten tätä kaikkea voi kuvailla? Ihan hirveetä”, Maria sanoo kuluneesta vuodesta. KUVA: Liisa Valonen

Toimittaja Maria Veitola avautuu raskaasta vuodestaan tänään ilmestyvässä Me Naiset -lehdessä. – Mietin, mitä olen tehnyt ansaitakseni tämän, Maria sanoo.

Toimittaja Maria Veitola, 43, menetti viime vuonna lyhyessä ajassa isän, työn ja kodin.

Marian kodissa paljastui vakava sisäilmaongelma, ja hän joutui puoleksi vuodeksi evakkoon puolisonsa ja neljävuotiaan Taisto-poikansa kanssa.

– Olin jatkuvasti kipeänä, mutta kuvittelin sen johtuvan surusta ja stressistä. Minulla oli tuolloin kaksi asiaa saattohoidossa: oma isäni sekä työni Radio Helsingissä.

Kodin sisäilmaongelmat räjähtivät lopullisesti käsiin samaan aikaan, kun Marian isä kuoli vuosia kestäneen sairastelun päätteeksi. 

Parisuhdettakin koeteltiin, kun perhe kompasteli toisiinsa ahtaissa väliaikaiskämpissä.

– Jossain vaiheessa sovimme, että odotetaan puoli vuotta kotiinpaluusta ja katsotaan, vieläkö toinen koko ajan ärsyttää, Maria kertoo.

Kuinka perhe pääsi lopulta palaamaan kotiin? Mikä Mariaa auttoi kriisissä? Mitä tapahtui isän perinnölle? Mitä vastoinkäymiset opettivat? Lue koko juttu Me Naisten numerosta 3/2017.

Maria Veitola

  • Toimittaja, käsikirjoittaja ja ”boss lady” on syntynyt Enossa 26.2.1973. Asuu Helsingissä avomiehensä ja poikansa kanssa.
  • Yökylässä Maria Veitola palaa MTV3:lle toisen kauden jaksoillaan 25.1. Voitti Kultaisen Venlan 2015 vuoden keskusteluohjelmana.
  • Aloitti Radio Cityssä vuonna 1994, nyt johtaa Radio Helsingin uudistusta sisältöjohtajana.

Liikunta on yhä tärkeä osa Virpi Sarasvuon arkea, vaikka hän ei enää ehdikään liikkua entiseen malliin.

Entistä huippuhiihtäjä Virpi Sarasvuota nähdään harvoin parrasvaloissa. Eilen hän saapui Urheilugaalaan ilman puolisoaan Jari Sarasvuota.

– Työskentelen yrittäjänä. Sain juuri viime viikolla postissa valmentajan ammattitutkinnon paperit. Kasailen siihen liittyvää materiaalia valmiiksi, Virpi kertoi kuulumisiaan.

Virpi kertoi, että liikunta on yhä tärkeä osa hänen arkeaan.

– Liikun aktiivisesti, vaikka riippuu tietysti mihin vertaa. Urheilu-ura oli täysin eri elämä ja eri vaihe. Olisi tietysti kauhean kätevää, jos olisin nykyisessä arjessa yhtä hyvässä kunnossa kuin ammattiaikoina.

Virpillä ja Jarilla on kaksi yhteistä tytärtä, joiden elämää nainen ei halunnut tarkemmin kommentoida.

Gaalailtaan hän suhtautui odottavin mielin.

– Täällä on paljon ihmisiä, joita ei muuten tapaa. Elämä on aika lailla työtä ja arkea muuten.

Arttu Wiskarin mukaan pienet arjen muutokset ovat tärkeimpiä. 

Laulaja Arttu Wiskari on tehnyt vuoden ajan muutoksia hyvinvointiinsa.

– Aloitin pienten muutosten tekemisen viime vuoden alussa. Aloin liikkua ja katsoa ruokavaliossa pieniä juttuja. Kesän söin ja join miten halusin ja olin ihan puhki.

Syksyn alussa laulaja aloitti tipattoman ja aloitti treenaamaan personal trainerin kanssa.

– Neljän kuukauden tipaton oli iso muutos, ja sen aikana tein lisää pieniä muutoksia. Kun ne olivat hallussa, päätin tipattoman häämatkamme ajaksi, viime kesänä lastensa äidin kanssa avioitunut Arttu kertoo.

”Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikea säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on.”

Arkisin Arttu tekee musiikkia ja hoitaa 2- ja 4-vuotiata lapsia kotona. Viikonloput hän keikkailee.

– En ole oikein ikinä lomalla. Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikeaa säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on. Joskus pitää mennä salille aamulla, joskus illalla. Saatan usein mennä salille vasta yhdeksältä. Se, että jaksaa raahautua sinne, on pääjuttu. En aseta itselleni mitään älyttömiä tavoitteita, jotka saavutettuani repsahdan.

Arttu ei seuraa tarkasti kilojen tippumista, vaan yrittää vaalia pieniä muutoksia arjessaan.

– Eilen tehtiin kotona taas terveellistä safkaa. Paistoimme kasviksia, pinaattia ja lihaa.

Keikkalavojen lisäksi Wiskari nähdään Supermarsu-elokuvassa, joka saa ensi-iltansa ensi viikolla. Laulaja pitää päähenkilö Emilian isäpuolen Pertin roolia lähes luonneroolina.

– Pertissä on noin puolet Arttu Wiskaria. Vähän hömelömpi versio meikäläisestä se on.