Ensimmäisen Yökylässä-kauden jälkeen Maria Veitolalle on sadellut yökyläkutsuja. ”Lapset ovat kuulemma toivoneet joulupukilta minua kylään”, Mariaa huvittaa. Kuva: Sanoma arkisto / Terhi Ylimäinen.
Ensimmäisen Yökylässä-kauden jälkeen Maria Veitolalle on sadellut yökyläkutsuja. ”Lapset ovat kuulemma toivoneet joulupukilta minua kylään”, Mariaa huvittaa. Kuva: Sanoma arkisto / Terhi Ylimäinen.

Toimittaja Maria Veitola ei ole vielä pystynyt katsomaan Yökylässä-sarjansa uusia jaksoja. – Ohjelma on todella henkilökohtainen ja tunnen olevani siinä aika paljaana.

Suosittu Maria Veitola Yökylässä -sarja palaa pian televisioon toisen kauden jaksoillaan. Uudella kaudella Maria yökyläilee räppäreiden Cheekin ja Ville Gallen, urheilijoiden Matti Nykäsen, Eva Wahlströmin ja Jere Karalahden, laulajien Saara Aallon ja Sara Forsbergin, juontaja Riitta Väisäsen, kansanedustaja Jani Toivolan sekä Sirpa Selänteen luona.

– Nyt toisella kaudella ovet aukesivat meille helpommin, kun tyypit jo tiesivät, millainen ohjelmani on. Edelliskerralla mukaan lähtivät vain uhkarohkeimmat, nyt moni sanoi jo toivoneensa, että pääsisi mukaan, Maria kertoo.

Saaran prinsessakoulussa

Maria Veitola ei ole vielä nähnyt ohjelmansa uusia jaksoja.

– En ole vielä pystynyt katsomaan, se on aivan liian jännittävää.Tämä ohjelma on erityisen henkilökohtainen ja tunnen olevani siinä aika paljaana.
Yksi hämmentävä kokemus oli vierailu laulaja Saara Aallon luona. Jakso kuvattiin kesällä jo ennen kuin tiedettiin Saaran pyrkimyksistä brittien X Factor -kilpailuun.

– Saara oli oma ehdotukseni ja lähes pakkomielle minulle, Maria sanoo.

– Hän vaikutti minusta niin mystiseltä tyypiltä, jonka maailmaa en tajunnut yhtään. Halusin nähdä, ymmärtäisinkö Saaraa paremmin hengaamalla hänen kanssaan.

Nyt jälkeenpäin Maria sanoo nauraen, ettei tiedä, mitä hänelle oikein tapahtui Saaran luona.

– Yhtäkkiä olin Saara Aallon prinsessakoulussa. Hän pisti minut pukeutumaan överiprinsessamekkoihin ja kruunuihin ja yritti opettaa minulle söpöstelyä. Se kaikki oli niin vierasta minulle. Tuntuisi varmaan samalta, jos humanoidit kaappaisivat mukaansa.

Prinsessakoulu huipentui laulutuntiin.

– Minun piti laulaa vain Päivänsäde ja menninkäinen, mutta Saara saikin minut laulamaan Kate Bushia – apua!

Kahden päivän kupla

Maria paljastaa, että useimmilla kyläreissuilla hän löysi itsensä ihmettelemästä, miten tähänkin tilanteeseen päädyttiin.
– Niin kuin silloin, kun tajusin räppääväni Cheekin kanssa Timantit on ikuisia. Jumalauta, ihmiset vielä näkevät sen.

– Tai kun yöllä vedin röökiä Riitta Väisäsen kanssa hänen takapihallaan. Eihän meistä kumpikaan edes polta!

"Jotain erityistä siinä tapahtuu."

Maria kuvailee vierailuja kahden päivän kuplaksi, johon he haastateltaviensa kanssa pääsivät.

– Jokaisen luona toistui sama kaava: alkutilanteessa minua ja isäntää tai emäntää jännittää ihan mielettömästi ja lopuksi kukaan ei haluaisi vierailun päättyvän. Jotain erityistä siinä tapahtuu.

Jatkopäätöstä pantattiin pitkään

Vaikka ohjelman ensimmäinen kausi oli palkittu yleisömenestys, tilausta toisen kauden tekemisestä saatiin odottaa pitkään.
– Tietysti toivoin, että olisimme heti saaneet palkinnon hyvin tehdystä työstä, että heti vaan uutta putkeen. Elimme jännityksessä aika pitkään. Nyt olen niin onnellinen, että sain tehdä lisää Yökylässä-ohjelmaa, se on ollut yksi suosikkitöistäni. Mikä voi olla mukavampaa kuin hengata pyjamassa ja kysellä ihmisten elämästä.

Maria Veitola Yökylässä alkaa Cheek-jaksolla MTV3-kanavalla 25.1.

Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg
Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg

Nyrkkeilijäpari Eva Wahlström ja Niklas Räsänen ovat yksi Urheilugaalan näyttävimpiä pariskuntia. 

Glamour ja sporttisuus yhdistyivät Eva Wahlströmin ja Niklas Räsäsen asuissa. Evan Björn Borgin hameita on valmistettu vain kaksi.

– Toinen niistä on ollut Lady Gagalla! Näin tämän Tukholmassa Borgin muotinäytöksessä ja kysyin, voinko saada tämän Urheilugaalaan. Se meni aika helposti, Eva kertoi tänään gaalaan saapuessa.

Parin gaalaan valmistautuminen ei sujunut ongelmitta. Tiistaina Niklas joutui sairaalaan sydämen rytmihäiriöiden vuoksi.

– Kyseessä on flimmeri, eli kammion eteisvärinä. Siinä sydän veti omaa rallia. Ensi viikolla tutkitaan lisään. Odotan lääkäriltä vihreää valoa, että saisin aloittaa treenaamisen.

Eva suhtautui aviomiehen vaivaan maltillisesti. 

– En ollut paniikisissa, ennemmin pettynyt. Niklaksen piti lähteä sunnuntaina treenileirille Iso-Britanniaan. Meille on urheiljoina aika normaalia, että joudutaan tutkailemaan omaa kehoa.

Nyrkkeily on kova laji, mutta molemmat aikovat jatkaa niin kauan kuin mieli kestää.

– Nuoruuden innokkuudesta usein rokotetaan kehässä. Siellä tarvitaan myös viisautta. Uskon olevani nyt 37-vuotiaana lajissa parempi kuin koskaan, Eva sanoo.

Keskenään pari ei nyrkkeile.

– Ei siis täysillä. Minulle kävisi siinä huonosti. Fysiikkaero miehen ja naisen välillä on tässä lajissa niin suuri.

Pari haluaa jatkossa järjestää Suomessa kovatasoisempia otteluita. He ovat mukana yrityksessä, joka järjestää isoja nyrkkeilyiltoja Suomessa.

Tilaajille
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.

Vasta vuosien jälkeen kirjailija Johanna Holmström tajusi elävänsä eriarvoisessa avioliitossa. Eron jälkeen hän ei kaipaa uutta suhdetta. 

Lapsena kirjailija Johanna Holmström, 36, halusi olla mies. Hän oli varma, että naiset ovat huonompia kuin miehet – tai että mies on jollain ääneen lausumattomalla tapaa enemmän ihminen kuin nainen.

– Olin tyttömäinen, mutta vihasin sukupuoltani ja samastuin pitkään...