Haluaisin vain olla rauhassa, keskittyä töihin ja elää elämääni, Maria Veitola sanoo Aamulehdessä. Kuva: Sanoma-arkisto / Isma Valkama
Haluaisin vain olla rauhassa, keskittyä töihin ja elää elämääni, Maria Veitola sanoo Aamulehdessä. Kuva: Sanoma-arkisto / Isma Valkama

Maria Veitola tajusi varhain, että hänen ulkonäkönsä tulisi määrittelemään hänen uraansa.

Maria Veitolan ulkonäkö on ollut viime aikoina kuuma puheenaihe, vaikka keskustelun kohde ei sitä ole toivonut. Ensin Anu Saagim, jolla on historiaa Maria Veitolan haukkumisesta, syytti Veitolaa rumaksi Ylen Perjantai-ohjelmassa. Sitten Marian hiustenvärjäyksestä tuli valtankunnallinen uutinen, josta kaikilla oli yhtäkkiä mielipide

Nyt Maria kertoo Aamulehden haastattelussa, miten ulkonäkö on vaikuttanut hänen uraansa. Marian mukaan hänen lapsuudenperheessään ulkonäöllä ei ollut suurta roolia, ja radiotoimittajan työssäkään ulkonäkö ei merkinnyt juuri mitään. 

Kun Maria meni ensimmäisiä kertoja tv-ohjelmien koekuvauksiin, ulkonäöstä tuli yhtäkkiä ongelma.

– Minulle sanottiin, etten ole tarpeeksi kaupallisen näköinen, en tarpeeksi missi-tyyppinen tai sellainen, mihin ihmiset voisivat samastua, Maria kertoo Aamulehdessä.

Ulkonäkö ei kelvannut Idolsiin

Kylmää kyytiä tuli esimerkiksi ensimmäisen Idols-kauden koekuvauksissa.

– Tuottaja soitti minulle ja sanoi, että sinulla oli ehdottomasti parhaat jutut ja olisit muuten tähän oikea tyyppi, mutta olet väärän näköinen. Voisitko sen sijaan tulla kirjoittamaan näiden muiden jutut.

Sittemmin Maria kertoo unohtaneensa ulkonäköasiat keskittyneensä tv- ja kirjoitustyöhön. Valitettavasti se ei ole estänyt muita ihmisiä keskittymästä hänen ulkonäköönsä.

Maria Veitola juontaa tänään tasa-arvofestivaali Wow:n päätösgaalan Tampereella. Hän arvioi, että jos hän olisi mies, koko ulkonäkökeskustelua ei tarvitsisi käydä. 

– Naisen tehtävä lienee edelleen olla kaunis ja muiden mieleen.

nainen

Maria Veitola kertoo Aamulehdessä, miten ulkonäkö on vaikuttanut uraan: ”Minulle sanottiin, etten ole tarpeeksi kaupallisen näköinen”......

Oisko tämä Maria Veitolan ulkonäkökompleksi pikkuhiljaa käsitelty? Ihmettelen, miksi hän vielä itse haluaa aiheesta jatkaa. Pidin häntä aina ennen ammattimaisena älykkötoimittajana, joka keskittyy asioihin ja kunnioittaa haastateltaviaan. Näemmä olin väärässä tai sitten hän on vain muuttunut. Monissa ohjelmissa nykyään toimittajat/tekijät on nostettu/itse nostaneet sellaiselle jalustalle, että tuntuu kuin koko muu ohjelma vieraineen on vain pönkittämässä tekijöiden egoa.
Lue kommentti
Vierailija

Maria Veitola kertoo Aamulehdessä, miten ulkonäkö on vaikuttanut uraan: ”Minulle sanottiin, etten ole tarpeeksi kaupallisen näköinen”......

Mun mielestä on tärkeämpää olla persoonallinen nykyajan tusinanaisten joukossa. Maria on persoonallisen näköinen. Hän on kuitenkin nainen. Ei meitä kaikkia ole onneksi samasta puusta veistetty. Mitä siitä tulisikaan jos olisimme kaikki samannäköisiä? Geenit määrittelee sen minkä näköinen meistä tulee ja Maria on myös jonkun mielestä kaunis, jonkun jota viehättää juuri hänen piirteensä. Oikeasti jokaisessa löytyy jotain kaunista, kun kasvoilla on onnellinen hymy. Väitänpä, että tälläinen...
Lue kommentti

Liikunta on yhä tärkeä osa Virpi Sarasvuon arkea, vaikka hän ei enää ehdikään liikkua entiseen malliin.

Entistä huippuhiihtäjä Virpi Sarasvuota nähdään harvoin parrasvaloissa. Eilen hän saapui Urheilugaalaan ilman puolisoaan Jari Sarasvuota.

– Työskentelen yrittäjänä. Sain juuri viime viikolla postissa valmentajan ammattitutkinnon paperit. Kasailen siihen liittyvää materiaalia valmiiksi, Virpi kertoi kuulumisiaan.

Virpi kertoi, että liikunta on yhä tärkeä osa hänen arkeaan.

– Liikun aktiivisesti, vaikka riippuu tietysti mihin vertaa. Urheilu-ura oli täysin eri elämä ja eri vaihe. Olisi tietysti kauhean kätevää, jos olisin nykyisessä arjessa yhtä hyvässä kunnossa kuin ammattiaikoina.

Virpillä ja Jarilla on kaksi yhteistä tytärtä, joiden elämää nainen ei halunnut tarkemmin kommentoida.

Gaalailtaan hän suhtautui odottavin mielin.

– Täällä on paljon ihmisiä, joita ei muuten tapaa. Elämä on aika lailla työtä ja arkea muuten.

Arttu Wiskarin mukaan pienet arjen muutokset ovat tärkeimpiä. 

Laulaja Arttu Wiskari on tehnyt vuoden ajan muutoksia hyvinvointiinsa.

– Aloitin pienten muutosten tekemisen viime vuoden alussa. Aloin liikkua ja katsoa ruokavaliossa pieniä juttuja. Kesän söin ja join miten halusin ja olin ihan puhki.

Syksyn alussa laulaja aloitti tipattoman ja aloitti treenaamaan personal trainerin kanssa.

– Neljän kuukauden tipaton oli iso muutos, ja sen aikana tein lisää pieniä muutoksia. Kun ne olivat hallussa, päätin tipattoman häämatkamme ajaksi, viime kesänä lastensa äidin kanssa avioitunut Arttu kertoo.

”Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikea säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on.”

Arkisin Arttu tekee musiikkia ja hoitaa 2- ja 4-vuotiata lapsia kotona. Viikonloput hän keikkailee.

– En ole oikein ikinä lomalla. Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikeaa säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on. Joskus pitää mennä salille aamulla, joskus illalla. Saatan usein mennä salille vasta yhdeksältä. Se, että jaksaa raahautua sinne, on pääjuttu. En aseta itselleni mitään älyttömiä tavoitteita, jotka saavutettuani repsahdan.

Arttu ei seuraa tarkasti kilojen tippumista, vaan yrittää vaalia pieniä muutoksia arjessaan.

– Eilen tehtiin kotona taas terveellistä safkaa. Paistoimme kasviksia, pinaattia ja lihaa.

Keikkalavojen lisäksi Wiskari nähdään Supermarsu-elokuvassa, joka saa ensi-iltansa ensi viikolla. Laulaja pitää päähenkilö Emilian isäpuolen Pertin roolia lähes luonneroolina.

– Pertissä on noin puolet Arttu Wiskaria. Vähän hömelömpi versio meikäläisestä se on.