Mari Sainio palasi koulunpenkille. Kuva: Jouni Harala
Mari Sainio palasi koulunpenkille. Kuva: Jouni Harala

Juontaja ja kuntoiluammattilainen Mari Sainio, 41, palasi perjantaina koulunpenkille. –  PT-koulutus on sen verran iso satsaus, että sitä on haluttava tosissaan.

21 vuotta. Sen verran aikaa on kulunut siitä, kun Mari Sainio on viimeksi istunut näin intensiivisesti koulunpenkillä. Pitkään kuntoiluammattilaisen uraan on kyllä mahtunut kursseja ja koulutuksia, mutta perjantaina alkanut opiskelu Trainer 4 You -koulutuksessa vaatii lähes päivittäistä panostusta puolen vuoden ajan. Marin on tarkoitus valmistua uuteen ammattiin toukokuussa.

– Personal traineriksi kouluttautuminen on ollut mielessä jo vuosia, mutta vasta nyt sille löytyi aikaa. Minua kiehtoo ihmisen kokonaisvaltainen hyvinvointi. PT:n työ tuntuu luontevalta jatkumolta tähänastiselle kuntouralleni. Tykkään auttaa ihmisiä motivoitumaan, minua kiinnostaa psykologia ja minulla riittää hermoja tällaiseen työhön.

Marin aloittaman koulutuksen hinta Trainer 4 Youssa on noin 3000 euroa. Opetus koostuu viikonloppuisin tehtävästä lähiopetuksesta, itseopiskelusta, tenteistä ja työnäytöistä. Koulutuksessa käydään läpi muun muassa fysiologiaa, anatomiaa, ravitsemustieteitä sekä psykologiaa.

– Koulutus on sen verran iso satsaus, että sitä on paras haluta ihan oikeasti.

Mari myöntää, että personal trainerista on nopeasti tullut muotiammatti.

– Ajattelen kuitenkin, että tässä hektisessä ajassa tällaisille ammattilaisille on aitoa kysyntää. Kiireittensä keskellä ihmisillä ei riitä aikaa ja jaksamista oman hyvinvoinnin miettimiselle. Silloin auttaa, kun joku toinen innostaa ja kertoo, miten on järkevintä huolehtia kunnostaan.

Mari valmistui kuntosalivalmentajaksi Kuortaneen Urheiluopistosta vuonna 1993 ja on työskennellyt kuntoilun parissa siitä lähtien. Nykyään hän vetää muun muassa funk-, zumba- ja streettanssiryhmiä, lihaskuntotunteja ja kehonhuoltotunteja sekä kirjoittaa lehtijuttuja liikunnasta ja terveydestä.

– Vedän 10-13 tuntia viikossa, joten muu aika menee lähinnä palautumiseen. Haaveilen joskus ehtiväni aloittaa sambakoulussa, se kuulostaa hirmu innostavalta tanssilta. PT-koulutuksessa palaan myös punttisalille, sitä en ole harrastanut pitkään aikaan.

Mari ei aio pitää taukoa liikkumisesta joulunakaan.

– Meillä liikutaan paljon ja syödään enimmäkseen luomua ja terveellisesti. Nykyään kroppani herkistyy helposti, jos syön toisin. Joulumässäily ja raskaat ruuat tekevät vatsani kipeäksi ja olon tuskaiseksi. Lautasella joulu ei siis paljon näy, mutta muuten se on rauhoittumisen ja perheen kesken olemisen aikaa.

Lue myös:

Juontaja Mari Sainio: "Vietämme perhejoulua mieheni ex-vaimon kanssa"

Pysyvästi kevyempi elämä

Mari Sainio

23.3.1973 syntynyt helsinkiläinen juontaja ja kuntoiluammattilainen nähtiin viimeksi televisiossa Big Brother -ohjelman juontajana.

Naimisissa tuottaja Kim Sainion kanssa. Perheeseen kuuluu yhteensä neljä lasta.