Mari Sainio palasi koulunpenkille. Kuva: Jouni Harala
Mari Sainio palasi koulunpenkille. Kuva: Jouni Harala

Juontaja ja kuntoiluammattilainen Mari Sainio, 41, palasi perjantaina koulunpenkille. –  PT-koulutus on sen verran iso satsaus, että sitä on haluttava tosissaan.

21 vuotta. Sen verran aikaa on kulunut siitä, kun Mari Sainio on viimeksi istunut näin intensiivisesti koulunpenkillä. Pitkään kuntoiluammattilaisen uraan on kyllä mahtunut kursseja ja koulutuksia, mutta perjantaina alkanut opiskelu Trainer 4 You -koulutuksessa vaatii lähes päivittäistä panostusta puolen vuoden ajan. Marin on tarkoitus valmistua uuteen ammattiin toukokuussa.

– Personal traineriksi kouluttautuminen on ollut mielessä jo vuosia, mutta vasta nyt sille löytyi aikaa. Minua kiehtoo ihmisen kokonaisvaltainen hyvinvointi. PT:n työ tuntuu luontevalta jatkumolta tähänastiselle kuntouralleni. Tykkään auttaa ihmisiä motivoitumaan, minua kiinnostaa psykologia ja minulla riittää hermoja tällaiseen työhön.

Marin aloittaman koulutuksen hinta Trainer 4 Youssa on noin 3000 euroa. Opetus koostuu viikonloppuisin tehtävästä lähiopetuksesta, itseopiskelusta, tenteistä ja työnäytöistä. Koulutuksessa käydään läpi muun muassa fysiologiaa, anatomiaa, ravitsemustieteitä sekä psykologiaa.

– Koulutus on sen verran iso satsaus, että sitä on paras haluta ihan oikeasti.

Mari myöntää, että personal trainerista on nopeasti tullut muotiammatti.

– Ajattelen kuitenkin, että tässä hektisessä ajassa tällaisille ammattilaisille on aitoa kysyntää. Kiireittensä keskellä ihmisillä ei riitä aikaa ja jaksamista oman hyvinvoinnin miettimiselle. Silloin auttaa, kun joku toinen innostaa ja kertoo, miten on järkevintä huolehtia kunnostaan.

Mari valmistui kuntosalivalmentajaksi Kuortaneen Urheiluopistosta vuonna 1993 ja on työskennellyt kuntoilun parissa siitä lähtien. Nykyään hän vetää muun muassa funk-, zumba- ja streettanssiryhmiä, lihaskuntotunteja ja kehonhuoltotunteja sekä kirjoittaa lehtijuttuja liikunnasta ja terveydestä.

– Vedän 10-13 tuntia viikossa, joten muu aika menee lähinnä palautumiseen. Haaveilen joskus ehtiväni aloittaa sambakoulussa, se kuulostaa hirmu innostavalta tanssilta. PT-koulutuksessa palaan myös punttisalille, sitä en ole harrastanut pitkään aikaan.

Mari ei aio pitää taukoa liikkumisesta joulunakaan.

– Meillä liikutaan paljon ja syödään enimmäkseen luomua ja terveellisesti. Nykyään kroppani herkistyy helposti, jos syön toisin. Joulumässäily ja raskaat ruuat tekevät vatsani kipeäksi ja olon tuskaiseksi. Lautasella joulu ei siis paljon näy, mutta muuten se on rauhoittumisen ja perheen kesken olemisen aikaa.

Lue myös:

Juontaja Mari Sainio: "Vietämme perhejoulua mieheni ex-vaimon kanssa"

Pysyvästi kevyempi elämä

Mari Sainio

23.3.1973 syntynyt helsinkiläinen juontaja ja kuntoiluammattilainen nähtiin viimeksi televisiossa Big Brother -ohjelman juontajana.

Naimisissa tuottaja Kim Sainion kanssa. Perheeseen kuuluu yhteensä neljä lasta.

Essi Pöysti ja ex-koripalloilija Ville Mäkäläinen ovat nyt kolmen lapsen vanhempia.

Vuoden 2009 Miss Suomi Essi Pöysti, 30, ja hänen puolisonsa, ex-koripalloilija Ville Mäkäläinen, 32, ovat saaneet lapsen. Lapsi on parille kolmas. Ville kertoi perheenlisäyksestä Facebook-sivuillaan tänään lauantaina.

”Äiti ja poika voivat hyvin.”

– Kauan jo rakastettu pikkuveikka on syntynyt tänään 11.50. Äiti ja poika voivat hyvin, Ville kirjoitti julkaisemansa kuvan yhteyteen.

Essi kertoi aikaisemmin tänä syksynä, että pelko on varjostanut raskautta aikaisempien keskenmenojen takia.

– Ei ole ollut helppoa olla raskaana, kun takana on kaksi myöhäistä keskeytynyttä raskautta, kaksi enkelivauvaa. Toivomme sydämestä, että kaikki menee tällä kertaa paremmin ja joulukuussa meitä on viisi, Essi kirjoitti syksyllä Instagramissa.

Essi Pöysti ja Ville Mäkäläinen menivät naimisiin kesällä 2015. Ville lopetti koripallouransa tänä vuonna. Kuva: Sanoma-arkisto / Tatu Lertola
Essi Pöysti ja Ville Mäkäläinen menivät naimisiin kesällä 2015. Ville lopetti koripallouransa tänä vuonna. Kuva: Sanoma-arkisto / Tatu Lertola

Essillä ja Villellä on entuudestaan kaksi lasta: Alma ja Aaro. Vuonna 2015 syntynyt Alma syntyi mummolan eteiseen, mutta kaikki meni lopulta hyvin.

– Siinä tilanteessa en ehtinyt pelätä tai miettiä. Kaikki kävi niin nopeasti, vartissa. Ei ehtinyt tulla edes hiki. Pelko siitä, kuinka olisi voinut käydä, iski vasta jälkeenpäin, Essi muisteli synnytystä Meidän Perhe -lehdelle.

 

Minttu Murphy-Kaulanen kirjoittaa Kauppiaanrouva-blogissaan, ettei Rianna-tyttären neuvolakäynti sujunut toivotusti.

Michele ”Minttu” Murphy-Kaulanen, 37, kirjoittaa Kauppiaanrouva-blogissaan siitä, miten suuri huoli voi lapsesta olla. Minttu huolestui, kun kävi tällä viikolla neuvolassa hänen ja tv:stä tutun kauppias Sampo Kaulasen, 38, Rianna-tyttären kanssa.

– Mun 4-vuotiaalla kuului sydämestä sivuääni. Ilmeisesti tavanomaista leikki-ikäisillä, mutta tutkia täytyy. Se mahan pohjasta kouriva tunne joka kerta, kun ajattelen asiaa saa mut voimaan fyysisesti niin pahoin. Tiedän järjellä, että olisi meillä kaiketi muitakin oireita, jos vakavasta sydänoireesta olisi kyse, mutta ei se minun tunnetta paranna,  Minttu kirjoittaa blogissaan.

”Rakastan lapsiani enemmän kuin elämää.”

Minttu kertoo kirjoituksessaan pohtineensa myös rokotuksia. Lisäksi hän miettii, että huoli lapsista helpottaa tuskin koskaan. Mintulla on kolme tytärtä ja yksi bonuslapsi, joka on Sampon edellisestä avioliitosta.

– Mä rakastan lapsiani enemmän kuin elämää. On kyse flunssaisesta 12-vuotiaasta tai vauvarokon kourissa olevasta pienestä tai 17-vuotiaasta, jolta poistetaan nielurisat, tämä mun huoli ja tunne lapsista on yhtälainen. 

Kokemusta kahdesta keskenmenosta

Tänä syksynä Minttu ja Sampo kertoivat Me Naisten haastattelussa, ettei yhteisen lapsen saaminen ollut itsestäänselvää. Ennen yhteisen Rianna-tyttären syntymää Minttu koki kaksi keskenmenoa. Molemmat olivat niin sanottuja tuulimunaraskauksia.

”Pohdin, haluanko tätä todella.”

– Pettymys ja suru oli suuri. Erityisesti siksi, että tiesin Sampon toivovan lasta kiihkeästi. Halusin suoda sen hänelle. Aloin väkisinkin miettiä, olenko jo liian vanha koko touhuun. Pohdin, haluanko tätä todella, Minttu kertoi haastattelussa tänä syksynä.