Näyttelijä Mari Perankoski muutti erilleen kihlatustaan mutta pari seurustelee yhä.

Korkokenkien ja vanhan puuveneen yhdistäminen kuvastaa hyvin näyttelijä Mari Perankosken, 41 asennetta. Toisaalta hän on ronski käytännön nainen, joka kertoo sovinistisia vitsejä ja tekee remonttia kunnes huippaa. Toisaalta hän tuhlaa Dolce & Gabbanan kenkiin ja poikkeaa tyttö­porukan kanssa tukka kiharrettuna drinkkibaariin. Kummastakin puolestaan hän heittää ironista huumoria.

Mari ja hänen kihlattunsa Miika Soini muuttivat keväällä eri osoitteisiin mutta seurustelevat yhä.

– Kesän vietämme yhdessä veneillen.

Juuri nyt lomailevalla naisella riittää aikaa veneillä ja matkustaa, mutta syksyllä hän istuu tiiviisti tietokoneella ja kirjoittaa Yle Leaks -nimistä poliittista satiiria.

Marin osoitteet:

Tervasaari, Helsinki

"Olen kiihkeärytminen ihminen, ja Miikan vene on hyvä paikka rauhoittua. Siellä minun on pakko vain olla ja nauttia. Aiomme lähteä Tervasaaresta sinne minne nenä näyttää. Rakastan merta yli kaiken. Meressä viehättää sen voimakkuus ja ajatus mielettömän kauas jatkuvasta ulapasta. On ihana tietää, että tuolla jossain odottaa suuri maailma."

Multniemenranta 4, Varkaus

"Teini-ikäisenä asuin äidin kanssa keskustassa. Olin se erilainen punk-nuori ja minua sanottiin Ryysyrannan Joosepiksi. Minulla oli sinipunainen irokeesi, pantteritrikoot, revityt sukkahousut ja nahkatakki. Järkytin äitini, kun hän löysi minut ajamasta päätäni sivuilta kaljuksi."

Filmiteollisuus, Helsinki

"Vaikka olen freelancer, teen käsikirjoitusta usein tuotantoyhtiön tiloissa, koska kotona tulee ilman aikuiskontakteja pimeä olo ja sitä alkaa jututtaa Siwan kassaa liian pitkään. Työpaikan kahvipöydässä voi testata, naurattaako juttu muitakin.

Seuraava projektini on syyskuussa alkava Yle Leaks -ohjelma, jossa listataan viikon viisi kuuminta puheenaihetta. Ohjelman kirjoittaminen jännittää. En ole mikään politiikan suurkuluttaja, ja mitä enemmän aiheeseen perehtyy, sitä vähemmän tajuaa tietävänsä."
 

Mari Perankoski

  • Näyttelijä-käsikirjoittaja. Syntyi Varkaudessa 10.3.1970.
  • Asuu poikansa Joelin, 12, kanssa Helsingin Etelä-Haagassa.
  • Tulossa satiiri Yle Leaks. Kuvaa Mika Kaurismäen elokuvaa,  tv-sarjaa Maailma on valmis ja rikossarjaa työnimellä Pikku Roba.
  • Tunnetaan sarjoista Ihmisten puolue, ja Kallio. Haaveilee isosta elokuvaroolista, jossa saa itkeä ja yhdistää huumorin väkivaltaan.