Kuva Andreas Janett
Kuva Andreas Janett

Näyttelijä Mari Perankoski on liikkunut viimeiset kuukaudet rokkari Jouni Hynysen kanssa ja myöntää seurustelun. – Haluan tuntea itseni pieneksi miehen rinnalla, en äitihahmoksi.

Näyttelijä Mari Perankoski, 42, kuvailee menevää luonnettaan ­"aikuisiän ylivilkkaudeksi". Sellainen hän on ollut aina. Pitkään paikallaan kököttäminen ei ole hänen juttunsa.

Loputtomasta energiasta on hyötyä tänä keväänä, kun Marin kalenteri on täynnä töitä. Hän esiintyy ajankohtaisohjelma YleLeaksissa, jota myös käsikirjoittaa. Samalla hän kirjoittaa toista tv-sarjaa ja näyttelee helmikuun alussa alkavassa uudessa komedia­sarjassa Kerran viikossa. Se on Marille kevään jännittävin koitos. Elävän yleisön edessä tehtävä tilannekomedia panee aidosti koetukselle.

– Yleensä jännitän vain teatterin ensi-iltoja. Kerran viikossa on täysin käsikirjoitettu sarja, mutta suorassa lähetyksessä joutuu varmasti myös improvisoimaan, esimerkiksi jos vuorosanat unohtuvat.

Viime aikoina näyttelijän hermoja on koeteltu ylipäätäänkin, sillä paparazzit ovat olleet perässä tavallista innokkaammin. Näyttelijä on yhdistetty romanttisessa mielessä rockmuusikko ja kirjailija Jouni Hynyseen, 42. Pari on liikkunut avoimesti yhdessä jo useamman kuukauden ajan.

– Kaikki, joiden kuuluu tietää asiasta, ovat tilanteen tasalla. Olemme yhdessä, emmekä ole salailleet mitään.

Jouni Hynynen ja hänen vaimonsa jättivät tiistaina avioerohakemuksen Etelä-Karjalan käräjäoikeuteen.

Härskejä kuvia ja treffipyyntöjä

Mari myöntää olevansa romantikko, mutta se ei tarkoita sitä, että hän haaveilisi ruusun terälehdistä ja prinssistä valkoisen ratsun selässä. Hänen ihannemiehensä on huumorintajuinen, kohte­lias ja karismaattinen. Sen sijaan uhoaminen, leveily ja akkamaisuus ärsyttävät.

– En voisi myöskään kuvitella seurustelevani itseäni reilusti nuoremman miehen kanssa. Se on vähän sama kuin mies olisi minua lyhyempi. Haluan ­tuntea itseni pieneksi miehen rinnalla, en jättiläiseksi tai äitihahmoksi.

Yleensä Mari välttelee pintaliitopaikkoja ja viettää baari-iltansa sellaisissa paikoissa, joissa hän saa olla melko rauhassa. Miesten huomiolta Marin on kuitenkin ollut mahdotonta välttyä. Hiljattain hän löysi Facebookin viestikan­sion, jonne oli kertynyt iso nippu treffipyyn­töjä ja härskejä kuvia miespuolisilta ihailijoilta. 

Marille ystävät ja perhe, johon kuuluu 13-vuotias poika Joel, ovat hänen tärkeimpiä ihmissuhteitaan. Mari on oppinut vasta päälle kolmekymppisenä, ettei menetä mitään, vaikka jakaakin kaiken ystäviensä kanssa.

Mari pitää siitä, että puhutaan oikeista asioista, eikä jaaritella turhanpäiväisiä. Esimerkiksi eroaminen kolmekymppi­senä vietetyn perhearjen jälkeen avasi uusia mahdollisuuksia myös ystävyydelle.

– Ystävystyminen on helpompaa, kun on kurja elämäntilanne. Niiden ihmisten kanssa, joita sellaisella hetkellä tapaa, pääsee tavallista syvemmälle. Silloin tulee antaneeksi itsestään paljon.

Koko haastattelu Me Naisten numerossa 4/2013.

Brittihovissa on hämmentävä kihlajaissuma. Erikoisesta hääeleganssistaan parhaiten tunnettu prinsessa Eugenie avioituu Jack Brooksbankin kanssa loppuvuodesta, mutta ihaninta tässä uutisessa on kosintatapa. Se oli kuin elokuvista.

Prinssi Andrew'n ja tämän entisen kohuvaimon Sarah Fergusonin nuorempi tytär prinsessa Eugenie, 27, astelee pian kohti alttaria.

Hovi tiedotti eilen, että Eugenie ja yökerhonomistaja Jack Brooksbank, 29, ovat sinetöineen seitsemän vuoden suhteensa.

Nuoripari meni kihloihin aiemmin tässä kuussa vieraillessaan Nicaraguassa. 

BBC:n haastattelussa kaksikko paljastaa, että kosinta oli juuri prinsessalle sopiva, siis vähintäänkin täydellinen.

Herra Brooksbank oli polvistunut kosimaan rakastettuaan tulivuori (!) taustanaan. Juuri ennen kosintaa kaksikko oli katsellut järvelle ja ihastellut sen ylle lankeavaa auringonlaskua.

– Järvi oli niin kaunis. Ja se auringonlaskun kajo oli erilainen kuin mikään ennen näkemäni. Olin juuri sanonut ääneen, että tämä on uskomattoman hieno hetki. Ja sitten hän täysin yllättäen kosi! Se oli täydellistä, prinsessa Eugenie kertoi BBC:n haastattelussa. 

Täydellinen kosinta viimeisteltiin täydellisellä sormuksella, jossa komeilee punertava Padparadscha-safiiri timanttiryppään keskellä. Häät pidetään loppuvuodesta, jolloin prinssi Harryn ja Meghan Marklen keväthäistä on ehtinyt kulua jo tovi.

No, prinsessa Eugenie ansaitsee onnensa. Edellisen kerran, kun hän nousi laajemman yleisön tietoisuuteen vuonna 2011, tilanne oli vähemmän mairitteleva.

Prinssi Williamin ja Katen häissä prinssin serkkujen Beatricen ja Eugenien vitsailtiin näyttävän aivan Tuhkimon pahoilta sisarpuolilta Anastasialta ja Drusellalta. 

Onneksi näissä 2000-luvun moderneissa prinsessasaduissa myös pahat sisarpuolet löytävät onnen!

Prinsessa Beatricen ja hänen siskonsa prinsessa Eugenien kuninkaallinen häätyyli herätti hilpeyttä vuonna 2011. Kuva: MV Photos
Prinsessa Beatricen ja hänen siskonsa prinsessa Eugenien kuninkaallinen häätyyli herätti hilpeyttä vuonna 2011. Kuva: MV Photos

Toni Wirtanen kertoo tällä viikolla tv:ssä syyttävänsä vaimonsa masennuksesta musabisnestä. ”Se on saakelin mylly, joka jauhaa ihmisen päreiksi.”

Apulanta-yhtyeen keulakuva Toni Wirtanen, 42, ja hänen muusikkovaimonsa Jannika B, 32, nähdään tämän viikon torstaina Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa.

Jaksossa Maria Veitola vierailee Tonin ja Jannikan kesämökillä Lahden kupeessa, Hollolassa. Pariskunta keskustelee Marian kanssa rakkaudestaan, perhe-elämästään ja kamppailuistaan mielenterveyden kanssa. Kumpikin pariskunnasta on puhunut avoimesti sairastaneensa masennusta.

Toni kertoo Marialle elämänsä vaikeimmaksi paikaksi sen, kun vuonna 2003 alkoi kärsiä paniikkihäiriöstä ja ahdistuksesta.

– Silloin kun meni järki, niin se oli kyllä aika paha. Siinä oli elämässä vähän kaikenlaista ja sitten tuli paniikkihäiriöshow’t ja ahdistuskysymys siihen perään, Toni sanoo.

– Se veti todella synkkyyteen. Se oli pahinta.

Tonin mukaan mielenterveyden kanssa painiskelu on musiikkialalla yleistä.

”Silloin kun meni järki, niin se oli kyllä aika paha.”

– Meidän alalla ei ole ketään, joka vetäisi ilman nappeja ja terapiaa, mikä on hyvin hämmentävää.

Myöhemmin Marian yökyläilyn aikana pariskunta kertoo myös Jannikan uupumuksesta ja masennuksesta, johon hän sairastui pari vuotta sitten. Jannikan mukaan hänen tilanteensa johtui monesta tekijästä. Yksi syistä oli se, että hän on painanut töitä 15-vuotiaasta saakka ilman kesälomia: kiireinen elämä ajoi siihen, ettei Jannika ehtinyt käsitellä vaikeuksiaan.

Toni toteaa, että hänen mielestään yksi syy Jannikan sairastumiseen löytyy musabisneksestä:

– Mä syytän tätä hiton musabisnestä. Se on saakelin mylly, joka jauhaa ihmisen päreiksi. Jannika on tehnyt aina helvetisti töitä ja uskonut siihen, että mitä enemmän tekee, niin se myös palkitaan. Mutta musa-ala ei toimi niin.

Rakkaus otti aikansa

Jannika ja Toni tapasivat ensimmäisen kerran vuonna 2011, kun Jannika lähestyi Tonia saadakseen apua artistinuralleen. Jannikan mukaan heidän ensimmäinen tapaaminen ei ollut erityisen innostava.

– Täytyy sanoa, etten ollut koskaan tavannut yhtä negatiivista ihmistä. Toni sanoi, että älä jätä työtäsi, älä tule alalle, tämä on perseala, Jannika kertoo.

Rakkaus ei syttynyt Jannikan mukaan todellakaan ensisilmäyksellä. Pariskunta tapasi kuitenkin uudelleen ja uudelleen yhteisten tuttujen kautta, ja lopulta se oli menoa.

”En ollut koskaan tavannut yhtä negatiivista ihmistä kuin Toni.”

– En tiedä miten, mutta tässä sitä ollaan. Olen sanonut kaikille, ettei koskaan kannata ensimmäisen hetken perusteella tehdä päätelmää ihmisestä. Rakastan tuota miestä joka päivä enemmän, Jannika kertoo.

Haastattelimme Jannikaa viime kesänä, kun hän oli toipumisprosessinsa alussa. Lue juttu tästä: