Manuela Bosco. Kuva: Jonna Öhrnberg
Manuela Bosco. Kuva: Jonna Öhrnberg

Manuela Bosco muisteli Instagramissa hetkeä, jolloin hänen valmentajaisänsä Carmelo Bosco kuoli.

Näyttelijä ja hyvinvointialan yrittäjä Manuela Bosco, 33,  julkaisi tiistaiyönä Instagram-tilillään lapsuuskuvan, jossa hän on isänsä Carmelo Boscon (1943–2003) ja pikkusiskonsa Carlan kanssa. Manuela julkaisi kuvan yhteydessä koskettavan tekstin isänsä kuolemaan liittyen. Carmelolla todettiin aivosyöpä, kun Manuela oli 21-vuotias. Syöpä leikattiin useasti, mutta viimeisen leikkauksen jälkeen Carmelo jäi tiedottomaan tilaan eikä herännyt enää koskaan.

– Yksitoista vuotta sitten siskoni juoksi huoneeseeni itkien ja kertoi, että isä on kuollut. Se ei tullut minulle yllätyksenä, mutta silti se järkytti. Kun tällainen tilanne tulee eteen, sillä ei ole mitään merkitystä, miten ”hyvin” tilanteeseen on valmistautunut.
Se hetki, kun näin isäni kuolleen ruumiin, ymmärsin oikeasti, ettei hän ole enää täällä. Hänen energiansa oli siirtynyt muualle. Se kokemus muutti kaiken, Manuela kirjoittaa englanniksi.

 

11 years ago, this time at Rieti's countryside, my sister run in my room crying papa' is dead! It didn't come as a shock, but a shock it was. When it really happends, no matter how "well" you have been prepared to it, its always different. That day, and specially The moment when I saw my father's dead body, I truly and deeply understood, how HE Is not there, The essential part of him, his energy, had been mooving elsewhere...but he definately was nyt gone. This experience changed Everything. My perspective for life, my trust for love, and kindness..my faith for Good. All this happened, because I understood dead Is something Else I used to "think". What Is Essential and True, cannot ever be destroyed. That Is Why LOVE Is Eternal, Kindness matters, Truth Will always reveal itself, you cannot hide from it, no matter how hard you try...and maybe The most important thing: whatever you base on love, Will only grow, as fast as your spirit and heart open themselves for The Bless of yourself and The World. And this Is The biggest gift my papa' gave to me, when he "Past away". Live your life in Joy. Trust what you Feel right in your heart and let it be a lifelong guide...never give up, but know when Is time to let go, and always, be fair and honest to yourself. Appreciate what Is inside and out. Give thankyou's, because its all for your benefit..(even sometimes hard to Believe this), and work with your passion! Enjoy as much as you ever can your family, your friends and living souls around you. And this Is The most important one. Love with no expectations. Because love Will always be The strongest and highest one. Bigger ! And always by your side. Always. - My papa', The scientist. #allgood #heart #love #healthy #papa #italia #good #light #peace #memory #allyouneed

A photo posted by manuelabosco (@manuelabosco) on

Manuelan mukaan hänen isänsä kuoleman jälkeen suhtautuminen elämään ja rakkauteen on muuttunut.

– Luota siihen, mitä tunnet sydämessäsi ja anna sen ohjata elämääsi. Nauti perheestäsi, ystävistäni ja ympärillä olevista sieluista niin paljon kuin voit. Rakasta ilman odotuksia, Manuela kirjoittaa.

Manuelan isä oli neurofysiologi ja teki töitä monien huippu-urheilijoiden, esimerkiksi jalkapalloilija Maradonan, kanssa. Carmelo myös valmensi Manuelaa, kun tämä kilpaili 100 metrin aitajuoksussa. Manuela lopetti urheilu-uransa vuonna 2006.

Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg
Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg

Nyrkkeilijäpari Eva Wahlström ja Niklas Räsänen ovat yksi Urheilugaalan näyttävimpiä pariskuntia. 

Glamour ja sporttisuus yhdistyivät Eva Wahlströmin ja Niklas Räsäsen asuissa. Evan Björn Borgin hameita on valmistettu vain kaksi.

– Toinen niistä on ollut Lady Gagalla! Näin tämän Tukholmassa Borgin muotinäytöksessä ja kysyin, voinko saada tämän Urheilugaalaan. Se meni aika helposti, Eva kertoi tänään gaalaan saapuessa.

Parin gaalaan valmistautuminen ei sujunut ongelmitta. Tiistaina Niklas joutui sairaalaan sydämen rytmihäiriöiden vuoksi.

– Kyseessä on flimmeri, eli kammion eteisvärinä. Siinä sydän veti omaa rallia. Ensi viikolla tutkitaan lisään. Odotan lääkäriltä vihreää valoa, että saisin aloittaa treenaamisen.

Eva suhtautui aviomiehen vaivaan maltillisesti. 

– En ollut paniikisissa, ennemmin pettynyt. Niklaksen piti lähteä sunnuntaina treenileirille Iso-Britanniaan. Meille on urheiljoina aika normaalia, että joudutaan tutkailemaan omaa kehoa.

Nyrkkeily on kova laji, mutta molemmat aikovat jatkaa niin kauan kuin mieli kestää.

– Nuoruuden innokkuudesta usein rokotetaan kehässä. Siellä tarvitaan myös viisautta. Uskon olevani nyt 37-vuotiaana lajissa parempi kuin koskaan, Eva sanoo.

Keskenään pari ei nyrkkeile.

– Ei siis täysillä. Minulle kävisi siinä huonosti. Fysiikkaero miehen ja naisen välillä on tässä lajissa niin suuri.

Pari haluaa jatkossa järjestää Suomessa kovatasoisempia otteluita. He ovat mukana yrityksessä, joka järjestää isoja nyrkkeilyiltoja Suomessa.

Tilaajille
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.

Vasta vuosien jälkeen kirjailija Johanna Holmström tajusi elävänsä eriarvoisessa avioliitossa. Eron jälkeen hän ei kaipaa uutta suhdetta. 

Lapsena kirjailija Johanna Holmström, 36, halusi olla mies. Hän oli varma, että naiset ovat huonompia kuin miehet – tai että mies on jollain ääneen lausumattomalla tapaa enemmän ihminen kuin nainen.

– Olin tyttömäinen, mutta vihasin sukupuoltani ja samastuin pitkään...