Manuela Boscolla pitää kiirettä: hän avasi keskiviikkona ensimmäisen taidenäyttelynsä ja perjantaina ensi-iltaan tulee Rakkautta & Anarkiaa -festivaalilla hänen tähdittämänsä elokuva Night Goes Long. ”Pystyin vielä peittämään raskauteni leffakuvausten aikana”, hän kertoo. Kuva: Jonna Öhrnberg
Manuela Boscolla pitää kiirettä: hän avasi keskiviikkona ensimmäisen taidenäyttelynsä ja perjantaina ensi-iltaan tulee Rakkautta & Anarkiaa -festivaalilla hänen tähdittämänsä elokuva Night Goes Long. ”Pystyin vielä peittämään raskauteni leffakuvausten aikana”, hän kertoo. Kuva: Jonna Öhrnberg

Taiteilija ja entinen huippu-urheilija Manuela Bosco odottaa toista lastaan. – Olen voinut hyvin alun pahoinvoinnin jälkeen, hän sanoo.

Taiteilija, näyttelijä ja entinen huipputason aitajuoksija Manuela Bosco, 33, odottaa toista lastaan. Pienokaisen laskettu aika on loppuvuodesta.

– Olen voinut hyvin alkuraskauden pahoinvoinnin jälkeen. Väsymys iskee kylläkin joka päivä aika tarkkaan neljältä iltapäivällä, mutta muuten olo on mainio. Lapsi on erittäin toivottu, Manuela kertoo.

– Jännityksellä odotan, millainen ihminen sieltä tulee. Tiedämme jo vauvan sukupuolen, mutta en halua paljastaa sitä ennakkoon.

Manuela säteili hyvää tuulta keskiviikko-iltana helsinkiläisgalleria Ruplassa, jossa avattiin hänen ensimmäinen taidenäyttelynsä. Tähdet leikkivät öisin – aamulla kaikki on toisin -nimisessä näyttelyssä on esillä 17 värikylläistä akryylityötä.

Avajaisia saapui juhlimaan myös Manuelan puoliso, näyttelijä Kasimir Baltzar. Heidän esikoistyttärensä Sahara on puolitoistavuotias.


Näyttelijä Kasimir Baltzar on opiskellut viime ajat Aalto-yliopiston elokuvataiteen laitoksella ohjaajaksi. ”Sivuaineopintoni alkavat olla valmiit. Olen täynnä intoa ja energiaa. Viritteillä on monia työjuttuja, joita parhaillaan ideoin.” Kuva: Jonna Öhrnberg

Kasimir kertoi Saharan odottavan jo innoissaan tulokasta.

– Hän osoittaa kaikkia vauvoja ja huutaa, että ”vauva”. Hänellä on myös oma vauvanukke, jonka kanssa leikkii ahkerasti. On mukavaa, että lapsilla on suhteellisen pieni ikäero. Tavoitteena olikin, että heistä on seuraa toisilleen. Olen itse myös todella innoissani perheenlisäyksestä, Kasimir fiilistelee.

Tukiverkko isona apuna

Manuela kiittää tukiverkkoaan – äitiään, anoppiaan ja Kasimiria – että hänellä oli rauha keskittyä näyttelyn taulujen maalaamiseen. Työt syntyivät heinä-elokuussa Manuelan kotiseudulla Mikkelissä Saimaan rannalla.

– Sain keskittyä taiteen tekemiseen kaikessa rauhassa, kun perhe auttoi lastenhoidossa. Ilman apua en olisi millään onnistunut. Akryylitöitä ei voi jättää kesken, sillä maali kuivuu nopeasti, hän sanoo.

Taulujen teemoina ovat syntymä ja kuolema ja se, miten ne limittyvät toisiinsa.

– En puhu vain ihmisen syntymästä ja kuolemasta, vaan kaikki hetket ovat viimeisiä hetkiä. Vastavoimat ja rajallisuuden tunteminen voivat parhaimmillaan herättää meidät elämään rohkeammin ja hengittämään syvemmin, Manuela toteaa.

Näyttely on esillä 11. lokakuuta asti. Manuela ja Rupla-galleria lahjoittavat 20 prosenttia sen tuotosta Suomen Pakolaisavun ja Docventuresin Startup Refugees -hankkeen kesken.

– Vaikka minusta tuntuu, että vilskettä riittää välillä elämässä liikaakin ja olen ajoittain todella väsynyt, niin minulla on kaikki hyvin. Lapsiperheen kiireet ovat väliaikaisia ja koitan nauttia pienistä hetkistä. Kaikki on niin suhteellista. Minä en ole kuorma-auton peräkontissa ilman happea ja ruokaa. Jos voin tehdä taiteellani hyvää teen sen mielelläni, hän sanoo.

Lue myös:

Ystävykset Manuela Bosco ja Pamela Tola: "Meissä on samaa herkkyyttä, sisua ja soturia"

Jäätelöä aamupalaksi? Tämä resepti pelastaa Manuela Boscon kiireaamut

Manuela Bosco: ”Tämä mauste on lempparini niin ruuissa kuin hajuvesissäkin”

Manuela Bosco juhli rakkaansa kanssa Urheilugaalassa: ”Pääsemme rentoutumaan pitkästä aikaa”

Essi Pöysti ja ex-koripalloilija Ville Mäkäläinen ovat nyt kolmen lapsen vanhempia.

Vuoden 2009 Miss Suomi Essi Pöysti, 30, ja hänen puolisonsa, ex-koripalloilija Ville Mäkäläinen, 32, ovat saaneet lapsen. Lapsi on parille kolmas. Ville kertoi perheenlisäyksestä Facebook-sivuillaan tänään lauantaina.

”Äiti ja poika voivat hyvin.”

– Kauan jo rakastettu pikkuveikka on syntynyt tänään 11.50. Äiti ja poika voivat hyvin, Ville kirjoitti julkaisemansa kuvan yhteyteen.

Essi kertoi aikaisemmin tänä syksynä, että pelko on varjostanut raskautta aikaisempien keskenmenojen takia.

– Ei ole ollut helppoa olla raskaana, kun takana on kaksi myöhäistä keskeytynyttä raskautta, kaksi enkelivauvaa. Toivomme sydämestä, että kaikki menee tällä kertaa paremmin ja joulukuussa meitä on viisi, Essi kirjoitti syksyllä Instagramissa.

Essi Pöysti ja Ville Mäkäläinen menivät naimisiin kesällä 2015. Ville lopetti koripallouransa tänä vuonna. Kuva: Sanoma-arkisto / Tatu Lertola
Essi Pöysti ja Ville Mäkäläinen menivät naimisiin kesällä 2015. Ville lopetti koripallouransa tänä vuonna. Kuva: Sanoma-arkisto / Tatu Lertola

Essillä ja Villellä on entuudestaan kaksi lasta: Alma ja Aaro. Vuonna 2015 syntynyt Alma syntyi mummolan eteiseen, mutta kaikki meni lopulta hyvin.

– Siinä tilanteessa en ehtinyt pelätä tai miettiä. Kaikki kävi niin nopeasti, vartissa. Ei ehtinyt tulla edes hiki. Pelko siitä, kuinka olisi voinut käydä, iski vasta jälkeenpäin, Essi muisteli synnytystä Meidän Perhe -lehdelle.

 

Minttu Murphy-Kaulanen kirjoittaa Kauppiaanrouva-blogissaan, ettei Rianna-tyttären neuvolakäynti sujunut toivotusti.

Michele ”Minttu” Murphy-Kaulanen, 37, kirjoittaa Kauppiaanrouva-blogissaan siitä, miten suuri huoli voi lapsesta olla. Minttu huolestui, kun kävi tällä viikolla neuvolassa hänen ja tv:stä tutun kauppias Sampo Kaulasen, 38, Rianna-tyttären kanssa.

– Mun 4-vuotiaalla kuului sydämestä sivuääni. Ilmeisesti tavanomaista leikki-ikäisillä, mutta tutkia täytyy. Se mahan pohjasta kouriva tunne joka kerta, kun ajattelen asiaa saa mut voimaan fyysisesti niin pahoin. Tiedän järjellä, että olisi meillä kaiketi muitakin oireita, jos vakavasta sydänoireesta olisi kyse, mutta ei se minun tunnetta paranna,  Minttu kirjoittaa blogissaan.

”Rakastan lapsiani enemmän kuin elämää.”

Minttu kertoo kirjoituksessaan pohtineensa myös rokotuksia. Lisäksi hän miettii, että huoli lapsista helpottaa tuskin koskaan. Mintulla on kolme tytärtä ja yksi bonuslapsi, joka on Sampon edellisestä avioliitosta.

– Mä rakastan lapsiani enemmän kuin elämää. On kyse flunssaisesta 12-vuotiaasta tai vauvarokon kourissa olevasta pienestä tai 17-vuotiaasta, jolta poistetaan nielurisat, tämä mun huoli ja tunne lapsista on yhtälainen. 

Kokemusta kahdesta keskenmenosta

Tänä syksynä Minttu ja Sampo kertoivat Me Naisten haastattelussa, ettei yhteisen lapsen saaminen ollut itsestäänselvää. Ennen yhteisen Rianna-tyttären syntymää Minttu koki kaksi keskenmenoa. Molemmat olivat niin sanottuja tuulimunaraskauksia.

”Pohdin, haluanko tätä todella.”

– Pettymys ja suru oli suuri. Erityisesti siksi, että tiesin Sampon toivovan lasta kiihkeästi. Halusin suoda sen hänelle. Aloin väkisinkin miettiä, olenko jo liian vanha koko touhuun. Pohdin, haluanko tätä todella, Minttu kertoi haastattelussa tänä syksynä.