Me Naiset
|
Sanna Wallenius
Isä oli mukana Punkaharjulla myös kesäkuussa, kun Saimi Hoyer vietti 40-vuotisjuhliaan. "Isä on opettanut, että pärjään missä vain, jos olen oma itseni." Kuva: Andreas Janett
Isä oli mukana Punkaharjulla myös kesäkuussa, kun Saimi Hoyer vietti 40-vuotisjuhliaan. "Isä on opettanut, että pärjään missä vain, jos olen oma itseni." Kuva: Andreas Janett

Saimi Hoyerilla, 40, ja näyttelijä Jyrki Nousiaisella, 70, ei ole salaisuuksia. Isä on ollut tyttären tukena myös viime vuosina, kun Saimi on taistellut sairautensa kanssa.

Tämän kaksikon tunnistaa heti sukulaisiksi. Saimi Hoyerin ja Jyrki Nousiaisen puheessa ei ole taukoja, nauru on kovaäänistä ja teatraaliset eleet höystävät tarinaa. Hymyillessä isän ja tyttären silmät menevät veikeään sikkuraan.

– Tiedän, että meissä on hirveästi samaa. Olemme molemmat sellaisia toiminnan ihmisiä ja usein äkkipikaisiakin. Elämme tunteella, Saimi myöntää.

Saimi ja Jyrki ovat säästyneet isille ja tyttärille tyypilliseltä erkaantumiselta, joka tapahtuu yleensä teini-iässä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Isä on paras ystäväni, jolle kerron usein ensimmäisenä kaiken. Poikkeukselliseksi suhteemme tekee sekin, että isä on myös minun ystävieni ystävä. Hän soittelee heille ja käy kylässä silloinkin, kun minä en ole mukana.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Helpottava diagnoosi

Jo kolme vuotta Puruveden rannalla asunut Saimi Hoyer viettää pitkästä aikaa huoletonta kesää. Elämä helpottui huomattavasti, kun Saimi sai viime vuonna diagnoosin pitkään vaivanneille suolisto-oireille ja infektiokierteille. Hän sairastaa harvinaista vasta-ainepuutostautia.

– Diagnoosi oli lopulta helpotus, sillä pahinta oli epävarmuudessa eläminen. Nyt voin paljon paremmin, sillä olen saanut niin hyvää hoitoa, Saimi kiittää.

Isä on ollut tyttärelle tärkeä tuki.

– Minua on helpottanut tieto, että Saimia hoitavat parhaat lääkärit. Hän on hyvä esimerkki siitä, että tiukan paikan tullen meissä kaikissa asuu valtava selviytyjä. Ei ole muuta vaihtoehtoa kuin jatkaa täysillä eteenpäin, Jyrki sanoo.

Miten Jyrki Nousiainen reagoi, kun vävypoika Thomas Hoyer kosi Saimia? Lue koko haastattelu Me Naisten numerosta 30/2014.

Lue myös:

Sairaalaan joutunut Saimi Hoyer: "Vointini on ok"

Maalla viihtyvä Saimi Hoyer: "En muuta enää kaupunkiin"

Saimi Hoyer: "Olemme menneet tosi kovaa"

Sisältö jatkuu mainoksen alla