Ninja Sarasalo suunnittelee vielä tekevänsä töitä mallina Yhdysvalloissa. "Uskon, että minulla on hyvät mahikset saada töitä." Kuva: Jouni Harala
Ninja Sarasalo suunnittelee vielä tekevänsä töitä mallina Yhdysvalloissa. "Uskon, että minulla on hyvät mahikset saada töitä." Kuva: Jouni Harala

Huippumallina tunnetun Ninja Sarasalon raskas työtahti johti uupumukseen, josta Ninja toipuu yhä.

Kesällä 2014 Ninja Sarasalolla ja hänen puolisollaan Yoshiki Tamuralla näytti menevän mainiosti. Pari oli viettänyt häitään vuotta aiemmin. Yoshiki työskenteli kokkina isänsä ravintolassa, ja Ninja pyöritti catering-yritystään. Kotona kasvoi pieni Taito-poika.

Vaikka kaiken olisi pitänyt olla mallillaan, pinnan alla kyti.

– Olin pojan kanssa paljon kahdestaan, koska Ninja oli jatkuvasti töissä, Yoshiki kertoo.

– En ollut fyysisesti enkä henkisesti läsnä kotona. Yritys oli minulle henki ja elämä – kaikki kaikessa, Ninja sanoo.

Ninja oli perustanut kasvisruokaan erikoistuneen catering-yrityksen vuonna 2012 yhdessä ystävänsä kanssa. Yritys pystytettiin riskillä, joka kannatti. Sen hintana oli Ninjan loputon väsymys.

– Koko perheemme joutui koetukselle, Ninja kuvailee.

Viime keväänä Ninja päätti lähteä yrityksestään.

– Yoshiki sanoi minulle, että häntä ärsyttää, ja voisin harkita ajankäyttöäni. Tilanne ei olisi voinut jatkua sellaisena, Ninja sanoo.

Ninja kertoo haluavansa olla vahva nainen, joka ryhtyy kaikkeen täydestä sydämestään. Vahvuudella on kääntöpuolensa. Yrittäjävuosien aikana Ninja ei kertaakaan pysähtynyt miettimään, mihin suuntaan elämä vei. Lähtemisen jälkeen sille olisi löytynyt sauma, mutta siihen Ninja ei tarttunut. 

Lopulta hänen kehonsa pakotti väkisin rauhoittumaan. Diagnoosi: burnout.

– Oli kamalaa nähdä niin aikaansaava nainen siinä jamassa, Yoshiki kertoo.

Tarpeellinen stoppi

Nyt Ninjalla ja Yoshikilla menee paljon paremmin. Ninjan uupumus on kadonnut, ja yhteistä parisuhdeaikaa on enemmän kuin aikaisemmin.

Vaikka uupumus oli Ninjalle ja Yoshikille vaikea paikka, Ninja näkee siinä myös hyvää.

– Tavallaan olen kiitollinen siitä. Ilman sitä en olisi osannut pysähtyä, Ninja kertoo.

Parisuhdettaan Ninja ja Yoshiki hoitivat myös viime kesänä kuvatussa Elämä pelissä -ohjelmassa, joka alkaa TV1:llä 31. tammikuuta.

Mitä Ninja ymmärsi sairastumisensa jälkeen? Millaisia suunnitelmia Ninjalla ja Yoshikilla on tulevaisuudelle? Mitkä ovat heidän parisuhteensa suurimmat haasteet nykyään? Minkälaisia irtiottoja pari ottaa lapsiarjen keskellä? Lue lisää Ninjasta ja Yoshikista Me Naisten numerosta 2/2016!​

Juttua muokattu 14.1. klo 13:44, lisätty Elämä pelissä -ohjelma.

Ninja Sarasalo-Tamura

  • Malli, yrittäjä ja laulaja syntyi 8.5.1982 Helsingissä.
  • Työskennellyt mallina Pariisissa, New Yorkissa ja Tokiossa. Kuvia Ellessä, GQ:ssa ja Voguessa, esiintynyt Jean Paul Gaultierin kasvona.
  • Julkaisi 2006 singlensä Fashion ja esikoisalbuminsa I Don’t Play Guitar 2007. Keväällä 2008 osallistui euroviisukarsintaan.
  • Viime aikoina työskennellyt mallina Suomessa.
  • Mukana TV1:n Elämä pelissä -ohjelmassa 31. tammikuuta alkaen.
Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg
Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg

Nyrkkeilijäpari Eva Wahlström ja Niklas Räsänen ovat yksi Urheilugaalan näyttävimpiä pariskuntia. 

Glamour ja sporttisuus yhdistyivät Eva Wahlströmin ja Niklas Räsäsen asuissa. Evan Björn Borgin hameita on valmistettu vain kaksi.

– Toinen niistä on ollut Lady Gagalla! Näin tämän Tukholmassa Borgin muotinäytöksessä ja kysyin, voinko saada tämän Urheilugaalaan. Se meni aika helposti, Eva kertoi tänään gaalaan saapuessa.

Parin gaalaan valmistautuminen ei sujunut ongelmitta. Tiistaina Niklas joutui sairaalaan sydämen rytmihäiriöiden vuoksi.

– Kyseessä on flimmeri, eli kammion eteisvärinä. Siinä sydän veti omaa rallia. Ensi viikolla tutkitaan lisään. Odotan lääkäriltä vihreää valoa, että saisin aloittaa treenaamisen.

Eva suhtautui aviomiehen vaivaan maltillisesti. 

– En ollut paniikisissa, ennemmin pettynyt. Niklaksen piti lähteä sunnuntaina treenileirille Iso-Britanniaan. Meille on urheiljoina aika normaalia, että joudutaan tutkailemaan omaa kehoa.

Nyrkkeily on kova laji, mutta molemmat aikovat jatkaa niin kauan kuin mieli kestää.

– Nuoruuden innokkuudesta usein rokotetaan kehässä. Siellä tarvitaan myös viisautta. Uskon olevani nyt 37-vuotiaana lajissa parempi kuin koskaan, Eva sanoo.

Keskenään pari ei nyrkkeile.

– Ei siis täysillä. Minulle kävisi siinä huonosti. Fysiikkaero miehen ja naisen välillä on tässä lajissa niin suuri.

Pari haluaa jatkossa järjestää Suomessa kovatasoisempia otteluita. He ovat mukana yrityksessä, joka järjestää isoja nyrkkeilyiltoja Suomessa.

Tilaajille
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.

Vasta vuosien jälkeen kirjailija Johanna Holmström tajusi elävänsä eriarvoisessa avioliitossa. Eron jälkeen hän ei kaipaa uutta suhdetta. 

Lapsena kirjailija Johanna Holmström, 36, halusi olla mies. Hän oli varma, että naiset ovat huonompia kuin miehet – tai että mies on jollain ääneen lausumattomalla tapaa enemmän ihminen kuin nainen.

– Olin tyttömäinen, mutta vihasin sukupuoltani ja samastuin pitkään...