Näyttelijä Malla Malmivaara tähdittää kahta Suomen tämän hetken kuuminta tv-sarjaa, Mustia Leskiä ja Nymfejä. Kuva Andreas Janett
Näyttelijä Malla Malmivaara tähdittää kahta Suomen tämän hetken kuuminta tv-sarjaa, Mustia Leskiä ja Nymfejä. Kuva Andreas Janett

Näyttelijä Malla Malmivaara sai lapsen vain 20-vuotiaana. Kun nuori äiti pelkäsi uransa tyssäävän vauvan tuloon, kokeneemmat lohduttivat. – Minua kannustettiin, että elämä pitää elää ensin ja muut asiat tulevat perässä.

Vaikka näyttelijä Malla Malmivaara näyttää ensivilkaisulla nuorelta, on hän todellisuudessa 31-vuotias näyttelijäkonkari ja 10-vuotiaan Oslan äiti.

Kun Osla aikanaan ilmoitti tulostaan, Malla oli ehtinyt vasta aloittaa opintonsa Teatterikorkeakoulussa. Raskaus oli mieluinen uutinen sekä Mallalle että lapsen isälle.

– Olimme hyvin onnellisia, kun Osla syntyi. Olihan se maailmaa mullistava, mieletön juttu. Lapsen hankkiminen tuntui alusta asti luonnolliselta, olin aina halunnut äidiksi. Oslan synnyttyä tuntui uskomattomalta ajatukselta, että tämä tyyppi on tullut elämääni pysyvästi, Malla tunnelmoi.

Samalla opiskelujen keskeytyminen äitiysloman takia huolestutti. Malla tunsi velvollisuudekseen palata koulun penkille ja pysytellä muiden opiskelukavereiden tahdissa. Hän yritti jatkaa opintojaan ottamalla kolmikuisen vauvan mukaansa kouluun, mutta huomasi pian, ettei siitä tullut mitään.

– Alkuun pelkäsin, tipunko koloon, jossa minut luokitellaan vain kotiäidiksi. Miten saisin opinnot ja työt pidettyä kasassa lapsen kanssa? Kun purin huoltani koulun professoreille, he onneksi lohduttivat, että elämä pitää elää ensin ja muut asiat tulevat sen jälkeen.

Alkuhaparoinnin jälkeen Malla ymmärsi, ettei vauvasta seuraisi uralle haittaa. Oikeastaan pieni aikalisä teki opinnoille ja Mallalle itselleenkin hyvää.

– Teatterikorkeassa keskitytään täysin vain omaan itseen aina kävelytyylin luomisesta lähtien. Oli hyvä hetkeksi hypätä irti itsekeskeisestä elämästä ja tavallaan maadoittua. Äidiksi tulo toi elämääni suhteellisuudentajua ja uutta itsetuntemusta.

Ura nosteessa

Mallan ura onkin tällä hetkellä kovassa nosteessa. Parhaillaan hän tähdittää kahta menestynyttä tv-sarjaa: Nelosen Mustissa leskissä hänellä on yksi kolmesta pääroolista. Avausjakso keräsi yli 900 000 katsojaa.

Malla nähdään myös MTV3:n fantasiasarjassa Nymfit. Sen jakeluoikeudet on myyty jo lähes 50 maahan, mikä tekee sarjasta kaikkien aikojen myydyimmän suomalaisen tv-draaman. Sarjaa on jo esitetty muun muassa Saksassa ja Italiassa.

On hassua sattumaa, että Mallan sarjat tulevat televisiosta tismalleen samaan aikaan, maanantaisin kello 21. Tavallaan Malla kilpailee katsojista itsensä kanssa, mikä harmittaa häntä.

– Onneksi toisen sarjan voi katsoa televisiosta ja toisen myöhemmin netistä.

Lue koko haastattelu Me Naisten numerosta 12/2014. Voit myös ostaa digilehden täältä. Joka päivä -tilaajana voit lukea koko jutun täältä.

Lue myös:

Mustat lesket alkaa: Pihla Viitala, Wanda Dubiel ja Malla Malmivaara ovat sarjan leskikolmikko

Malla Malmivaara on sivuosien sankari

Malla Malmivaara

■ Syntyi 10.12.1982 Jyväs­kylässä, asuu Helsingissä. Tytär Osla on 10-vuotias.

■ Näytellyt muun muassa elokuvissa Kielletty hedelmä ja Vuonna -85.

■ Näyttelijä Tapio Liinoja on Mallan eno, Laura Malmivaara pikkuserkku.

■ Tehnyt musiikkia artisti­nimellä Belle Who.

■ Harrastaa jousiammuntaa, balettia ja pilatesta.

■ Mustat lesket Nelosella ja Nymfit MTV3:lla maanantaisin klo 21.

Me Naisten juhannusheilavisassa selvitetään, millaista lempeä sinä kaipaat juhannusöihin.

Se on täällä taas – rakkauden kesä ja keskikesän juhla nimittäin! Satoi tai paistoi, jokainen meistä kaipaa lämpöä juhannukseen. Ja tästä lämmöstä huolen pitää tietenkin juhannusheila! 

Kenet sinä valitset völjyyn jussina – tulisen vai varman?

Tee Me Naisten kumman kaa -testi, ja selvitä mitä makusi kertoo sinusta rakastajana. Valitsimme heilakandidaateiksi Suomen viihdemaailman kutkuttavimmat hahmot ja elostelijat.Olet luonteeltasi seksihurjastelija

 

Mitä rakkauteen ja seksiin tulee, nautit hypystä tuntemattomaan. Olet tulinen rakastaja, ja kaipaat samaa juhannusheilaltasi. Vanhaa seksikeisaria Mikko Alataloa siteeraten, roppasi kaipaa romantiikkaa ja sielusi seksiä. Janoat jännitystä ja vaaraa, mutta varo ettet satuta itseäsi tulisia rakastajia etsiessä.


Ymmärrät hyvän päälle

 

Tahdot varman ja tyydyttävän juhannussutinan. Luotat hyväksi todettuun, etkä helposti vaihda – mitäpä sitä suotta pettymään, kun voi saada priimaa. Arttu Wiskarimaiset nallekarhut ja Paula Koivuniemen kaltaiset varmat romantikot pitävät sinut lämpimänä viileät juhannusyöt. Makusi on aikuinen.


Kumman kaa?


Kumman kaa?


Kumman kaa?


Kumman kaa?


Kumman kaa?


Kumman kaa?


Kumman kaa?


Kumman kaa?


Kumman kaa?


Kumman kaa?

 

Tilaajille
Uusi pääjohtaja joutui heti kovaan paikkaan, kun baletin johtaja Kenneth Greveä syytettin epäasiallisesta käytöksestä. ”Pelastukseni luultavasti oli, että nukun aina yöni hyvin. Mottoni on, että vaikeat asiat on nostettava heti pöydälle”, Gita Kadambi kertoo. Kuva: Liisa Valonen
Uusi pääjohtaja joutui heti kovaan paikkaan, kun baletin johtaja Kenneth Greveä syytettin epäasiallisesta käytöksestä. ”Pelastukseni luultavasti oli, että nukun aina yöni hyvin. Mottoni on, että vaikeat asiat on nostettava heti pöydälle”, Gita Kadambi kertoo. Kuva: Liisa Valonen

Oopperan pääjohtaja Gita Kadambi on kahden kulttuurin kasvatti.  – Koin Intian satumaana. Myöhemmin tajusin, etten sopeutuisi intialaiseen arkeen.

Pääjohtaja Gita Kadambia, 46, on pyydetty kahdesti töihin Suomen Kansallisoopperaan ja -balettiin, ja molemmilla kerroilla hän on suostunut.

Yhden kerran hän olisi itse halunnut taloon, mutta silloin ovet eivät hänelle auenneet. Pakeista on aikaa noin 35 vuotta.

– ...