Malla Malmivaara tekee myös musiikkia nimellä Belle Who.
Malla Malmivaara tekee myös musiikkia nimellä Belle Who.

Näyttelijä tunnetaan kolmella nimellä. Yksi on ristimänimi, toinen näyttelijäminälle ja kolmas laulajanuralle.

Näyttelijä Laura Malmivaara on pikkuserkkusi ja sinunkin ristimänimesi on Laura Malmivaara. Mistä nimi Malla putkahti?

Malmivaaran Laura on yhtä kuin Malla! Ystäväni ovat kutsuneet minua pitkään Mallaksi, joten on luontevaa tehdä töitäkin sillä nimellä.

Viime syksynä näyttelin ensimmäistä kertaa Lauran kanssa tv-sarjassa Espoo, Espoo, joka tulee ulos myöhemmin. Yhdessä työskentely tuntui hyvältä.

Näyttelet elokuvassa Kielletty hedelmä lestadiolaisperheen tytärtä, joka on jättänyt yhteisön ja tullut perheensä hylkäämäksi. Kuinka tuttu aihepiiri sinulle on?

Lapista kotoisin oleva saamelainen ukkini oli Lars Levi Laestadiuksen asioiden puolestapuhuja. Lisäksi yksi ystäväni on lähtenyt lestadiolaisesta perheestä, koska hän harrasti kilpaurheilua.

Aihe on mielettömän kiinnostava, ja yritin ajatella sitä omalta kannaltani. Ihmisten reaktiot elokuvasta eivät kuitenkaan jännitä, sillä leffassa ei tuomita kenenkään aatteita.

Milloin olet viimeksi itse tehnyt jotain kiellettyä?

En ole pitkään aikaan tuntenut niin. Oma päähän sen määrää, minkä kokee kielletyksi. Muistan kyllä jotain ekoista kielletyistä tekemisistä, esimerkiksi alkoholikokeiluistani.

Kielletty hedelmä kertoo hienosti siitä, miten iso asia on esimerkiksi maistaa ensimmäinen kulauksensa alkoholia. Se on sillä hetkellä nuorelle maailman isoin ja jännittävin asia.

Teet sivuosan myös maaliskuisessa leffassa Kid&Killer. Miltä sivuosien tekeminen maistuu?

Tykkään sivuosista tosi paljon, sillä niiden roolihenkilöt ovat usein varsin värikkäitä. Sivurooleista uskalletaan tehdä voimakkaampia.

Sinulta ilmestyy keväällä soololevy. Oletko mieluummin laulaja?

Totuus on, etten voi olla ilman musiikkia. Oman levyni musiikki on hyväntuulista ja veikeää poppia.

Malla Malmivaara

- 10.12.1982 syntynyt näyttelijä ja muusikko. Asuu Helsingissä. Harrastaa pilatesta ja käsitöitä.

- Opiskelee Teatterikorkeakoulussa. Esiintynyt useissa tv-sarjoissa ja elokuvissa kuten Tyttö sinä olet tähti. Päätyi Kiellettyyn hedelmään ohjaaja Dome Karukosken kutsusta.

- Käyttää musiikkiuralla taiteilijanimeä Belle Who. Esikoisalbumi Can’t whistle when you smile ilmestyy keväällä, sen tuottaa The Rasmuksen Lauri Ylönen.

Kiira Korven taitoluistelu-uraan mahtui useita romahduksia, jotka olivat raskaita niin henkisesti kuin fyysisestikin. – Pahimpina hetkinä tuntui siltä, että huippu-urheilu teki minut hulluksi, hän kertoo elämäkerrassaan.

Syksyllä 2015 Kiira Korpi puhkesi itkuun kertoessaan, että hänen kilpauransa taitoluistelijana on ohi. Motivaatiota jatkaa ei enää ollut.

– Nämä ovat ilon kyyneleitä, hän sanoi tiedotustilaisuudessa.

Takana oli kuitenkin vuosikausia raskaita vaiheita ja synkkä romahdus vuonna 2015. Kiira kertoo avoimesti uransa vaikeimmista hetkistä syyskuussa ilmestyvässä elämäkerrassaan Kiira – ehjäksi särkynyt (Otava).

Lopettamista edelsivät penkin alle menneet Shanghain MM-kisat, joita Kiira kuvailee kirjassa katastrofiksi. Sen jälkeen hänen olonsa oli kuin loppuun puristetulla pesusienellä. Hän huomasi uupumisensa ja pahoinvointinsa vasta jälkikäteen.

”Shanghain epäonnistuminen sinkosi minut kuukausia kestäneeseen pyörteeseen, jossa jouduin sukeltamaan syvälle minuuteeni. MM-katastrofia seuranneet kuukaudet olivat aikaa, jolloin koin kuolevani ja toisaalta herääväni henkiin. Kyse ei ollut ainoastaan siitä, jatkanko uraani vai en”, Kiira kertoo Jere Nurmisen kirjoittamassa kirjassa.

”Jouduin sukeltamaan syvälle minuuteeni.”

Jo ennen Shanghaita Kiira oli ollut romahtamispisteessä, mikä näkyi muun muassa niin, että hän purskahteli usein itkuun ilman mitään syytä. Taustalla oli raskaaksi muuttunut valmennussuhde ja useita loukkaantumisia, pahimpana akillesjännevamma, jonka kanssa Kiira kamppaili peräti pari vuotta.


Laihduttaminen kostautui

Kiira kertoo kirjassa, että taipumus suorittamiseen johti myös rankkaan laihduttamiseen, jonka Kiira aloitti keväällä 2007. Lihomisen pelossa hän söi jatkuvasti liian vähän, mutta ajatteli sen kuuluvan huippu-urheilijan terveelliseen elämään. Elimistö meni säästöliekille, ja Kiira alkoi kärsiä vatsavaivoista sekä palautumisongelmista. 

Nyt hän ajattelee, että laihduttaminen oli harjoittelun kannalta kohtalokasta, koska se romahdutti ponnistusvoiman.

”Surullisinta oli se, että testitulokset eivät enää koskaan palautuneet täysin samalle tasolle kuin esimerkiksi Torinossa 2006. Maksoin laihduttamisesta kovan hinnan”, Kiira toteaa.

”Maksoin laihduttamisesta kovan hinnan.”

Kiira arvelee kirjassa, että on lopettamispäätöksensä jälkeen muuttunut koko ajan myötätuntoisemmaksi itseään ja muita kohtaan.

”Voi olla, että nykyisellä elämänkokemuksellani en kokisi kilpailemista niin ahdistavaksi, mutta pahimpina hetkinä tuntui siltä, että huippu-urheilu teki minut hulluksi. Olen kuitenkin sitä mieltä, että ei huippu-urheilu itsessään ole synkkää, vaan synkkyys oli pääni sisällä.”

Tänä syksynä Kiira aloitti psykologian opinnot The New School -yliopistossa New Yorkissa. Sitä ennen Kiira asui miesystävänsä Arthur Borgesin kanssa Milanossa. Pari meni naimisiin tänä keväänä, ja Kiirasta tuli Kiira Korpi-Borges.

Kiira ja Arthur avioituivat Italiassa Como-järvellä.

– New Yorkissa on koko ajan tekemistä ja siellä tulee olo, että voi saavuttaa mitä vain. Välillä vain istun puiston penkillä ja seuraan haltioituneena ihmisiä. Välillä on kiva päästä poiskin siitä hektisyydestä, Kiira kertoi Yhdysvaltoihin asettumisestaan joulukuussa 2016.

Uransa lopettamisen jälkeen Kiira on tehnyt myös taitoluistelunäytöksiä sekä ollut Tanssii tähtien kanssa -ohjelman tuomarina. Häntä on kuultu Ylellä urheilun asiantuntijana ja nähty TV5:n talviolympialaislähetyksissä.

Mika ja Marketa Häkkinen pääsivät nauttimaan syntymäpäiväjuhlista ison vierasjoukon kanssa. Kuva: Sakari Majantie
Mika ja Marketa Häkkinen pääsivät nauttimaan syntymäpäiväjuhlista ison vierasjoukon kanssa. Kuva: Sakari Majantie

Mika Häkkisen syntymäpäivillä esiintyivät muun muassa Virve Rosti, Samuli Edelmann ja Danny.

Kaksinkertainen F1-maailmanmestari Mika Häkkinen juhli 50-vuotissyntymäpäiviä eilen Ravintola Sipulissa.

Hyväntuulinen sankari saapui paikalle vaimonsa Marketa Häkkisen, 40,  kanssa. Pariskunta vaihtoi punaisella matolla nopean suukon ja ihastuneita katseista.

Illan ohjelma ja vieraat olivat Mikalle yllätys.

– Näistä juhlista kuulin, mutta en osannut arvatakaan missä, milloin ja keitä henkilöitä tänne tulee, Häkkinen ehti kommentoida ottaessa vastaan kutsuvieraita.

Noin satapäisessä vierasjoukossa oli lukuisia Mikan ystäviä ja myös tuttuja kasvoja. Muun muassa ex-kiekkoilija Esa Tikkanen, ex-rallikuski Marcus Grönholm, Vanessa Kurri sekä Hanna-Maria Seppälä ja Anssi Hintsa saapuivat juhlimaan yhtä Suomen tunnetuinta urheilijaa.

Illan esityksistä vastasivat Samuli Edelmann, Virve Rosti ja Danny sekä Sirpa Suutari-Jääskö ja Jukka Haapalainen.

Mika Häkkisen oikea syntymäpäivä on 28. syyskuuta.