Malla Malmivaara tekee myös musiikkia nimellä Belle Who.
Malla Malmivaara tekee myös musiikkia nimellä Belle Who.

Näyttelijä tunnetaan kolmella nimellä. Yksi on ristimänimi, toinen näyttelijäminälle ja kolmas laulajanuralle.

Näyttelijä Laura Malmivaara on pikkuserkkusi ja sinunkin ristimänimesi on Laura Malmivaara. Mistä nimi Malla putkahti?

Malmivaaran Laura on yhtä kuin Malla! Ystäväni ovat kutsuneet minua pitkään Mallaksi, joten on luontevaa tehdä töitäkin sillä nimellä.

Viime syksynä näyttelin ensimmäistä kertaa Lauran kanssa tv-sarjassa Espoo, Espoo, joka tulee ulos myöhemmin. Yhdessä työskentely tuntui hyvältä.

Näyttelet elokuvassa Kielletty hedelmä lestadiolaisperheen tytärtä, joka on jättänyt yhteisön ja tullut perheensä hylkäämäksi. Kuinka tuttu aihepiiri sinulle on?

Lapista kotoisin oleva saamelainen ukkini oli Lars Levi Laestadiuksen asioiden puolestapuhuja. Lisäksi yksi ystäväni on lähtenyt lestadiolaisesta perheestä, koska hän harrasti kilpaurheilua.

Aihe on mielettömän kiinnostava, ja yritin ajatella sitä omalta kannaltani. Ihmisten reaktiot elokuvasta eivät kuitenkaan jännitä, sillä leffassa ei tuomita kenenkään aatteita.

Milloin olet viimeksi itse tehnyt jotain kiellettyä?

En ole pitkään aikaan tuntenut niin. Oma päähän sen määrää, minkä kokee kielletyksi. Muistan kyllä jotain ekoista kielletyistä tekemisistä, esimerkiksi alkoholikokeiluistani.

Kielletty hedelmä kertoo hienosti siitä, miten iso asia on esimerkiksi maistaa ensimmäinen kulauksensa alkoholia. Se on sillä hetkellä nuorelle maailman isoin ja jännittävin asia.

Teet sivuosan myös maaliskuisessa leffassa Kid&Killer. Miltä sivuosien tekeminen maistuu?

Tykkään sivuosista tosi paljon, sillä niiden roolihenkilöt ovat usein varsin värikkäitä. Sivurooleista uskalletaan tehdä voimakkaampia.

Sinulta ilmestyy keväällä soololevy. Oletko mieluummin laulaja?

Totuus on, etten voi olla ilman musiikkia. Oman levyni musiikki on hyväntuulista ja veikeää poppia.

Malla Malmivaara

- 10.12.1982 syntynyt näyttelijä ja muusikko. Asuu Helsingissä. Harrastaa pilatesta ja käsitöitä.

- Opiskelee Teatterikorkeakoulussa. Esiintynyt useissa tv-sarjoissa ja elokuvissa kuten Tyttö sinä olet tähti. Päätyi Kiellettyyn hedelmään ohjaaja Dome Karukosken kutsusta.

- Käyttää musiikkiuralla taiteilijanimeä Belle Who. Esikoisalbumi Can’t whistle when you smile ilmestyy keväällä, sen tuottaa The Rasmuksen Lauri Ylönen.

– Olen tehnyt itselleni kylmästi selviytymisstrategian, sillä minulla ei ole kuin kaksi vaihtoehtoa. Romahtaa tai selvitä, Anne Kukkohovi sanoi Me Naisten haastattelussa ystävänsä Teri Niitin poismenon jälkeen. Kuva: Jouni Harala

Anne Kukkohovi kertoo sosiaalisessa mediassa, että hänen äitinsä on kuollut.

Juontaja ja malli Anne Kukkohovi kertoo Facebookissa, että hänen äitinsä on menehtynyt.

Kukkohovi kirjoittaa, että hänen äitinsä diagnoosista on kulunut kymmenen kuukautta.

– Se sama päivä kuin Teri menehtyi. Syyskuu Pariisissa 2016 olimme yhdessä ensimmäisellä ja viimeisellä matkallamme. Meillä oli kivaa, juoksimme sadetta pakoon ja flirttailimme miesten kanssa. Tänään minusta tuli äiditön tytär. 23.10. kello 8.10. R.I.P. rakas äiti, Kukkohovi suree menetystään Facebookissa.

Hänen ystävänsä, stylisti Teri Niitti kuoli vain 43 vuoden ikäisenä tammikuussa 2017. Kukkohovi kertoi sen jälkeen Me Naisille, kuinka parikymmentä vuotta kestänyt ystävyys Terin kanssa oli hänen henkireikänsä. Tuolloin hän kertoi myös joutuneensa tekemään järjestelyjä, jotta voisi olla kuluvan vuoden aikana sairastuneen omaisensa tukena toisessa kaupungissa.

Kukkohovi kertoi Facebookissa syyskuussa vierailevansa Vaasan keskussairaalassa. Toisessa syyskuisessa päivityksessään hän kertoi vievänsä äidille sairaalaan proteiinilettuja. Lokakuussa hän kertoi vierailleensa Vaasan sairaalan saattohoito-osastolla.

Maria Veitola on yksi Tähdet, tähdet -ohjelman tuomareista. Kuva: Sanoma-arkisto / Jonna Öhrnberg

”Kyllä se tavallaan olis ollut aika räikeää, että ihminen, josta liikkuu paljon kertomuksia naisten huonosta kohtelusta, olisi jatkanut mukana”, Veitola kommentoi.

Laulaja Tomi Metsäketoa ei nähty eilisessä Tähdet, tähdet -ohjelman lähetyksessä. Katsojille Metsäkedon hyllyttäminen ohjelmasta ei näkynyt erityisen silmiinpistävästi. Myös Ilta-Sanomien haastattelemat ohjelman muusikot totesivat, että tunnelma kuvauksissa oli samanlainen kuin ennenkin.

Ohjelman yksi tuomareista Maria Veitola kertoi IS:lle olevansa tyytyväinen siihen, ettei Metsäketoa enää nähdä ohjelmassa.

– Mun mielestä kaikelle tuollaiselle pitää olla nollatoleranssi. Kyllä se tavallaan olis ollut aika räikeää – varsinkin nyt, kun on ollut tuo Me too -kampanja – että ihminen, josta liikkuu paljon kertomuksia naisten huonosta kohtelusta, olisi jatkanut mukana. On varmaan hänellekin parasta, että hän ei ole tässä enää, Veitola kertoi.

”Kaikella tuollaisella” Veitola viittaa syytöksiin, joita julkisuudessa on esitetty Metsäketoa kohtaan. Viime torstaina Seiska uutisoi, että viisi naista syyttää Metsäketoa sopimattomasta käytöksestä.

Sivuun tuotantorauhan takaamiseksi

MTV3-kanava tiedotti lauantaina hyllyttävänsä Metsäkedon ohjelman tulevista jaksoista. Kanava kertoi tiedotteessaan haluavansa taata tuotantorauhan.

Viikonloppuna Metsäketo kommentoi poisjääntiään ohjelmasta Facebook-sivullaan ja lähettämässään tiedotteessa. Kirjoituksessaan hän kertoo työkiireistään, isänsä kuolemasta, kärkkäästä naisseuran hakemisesta, stressistä, vauhtisokeudesta ja juhlimisesta, joka on hänen sanojensa mukaan välillä karannut käsistä.

Hän myönsi hakeneensa naisseuraa ”joskus liiankin suurella yksipuolisella tahdonvoimalla” ja ”olleensa monille ihmisille öykkärimäinen”. Samalla hän pyytää anteeksi.

– Jos voisin kääntää kelloa taaksepäin, niin sen myös tekisin. Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa, mutta sitä nyt tässä kuitenkin hartaasti toivon, Metsäketo kirjoitti.

#MeToo

Parin viime viikon ajan julkisuudessa on keskusteltu paljon häirinnästä, ahdistelusta ja asiallisen kohtelun rajoista. Syynä on Me too -kampanja, jonka tarkoituksena on tehdä näkyväksi, kuinka yleistä seksuaalinen häirintä on.

Myös Me Naiset on kirjoittanut kuluneen viikon aikana useita juttuja aiheesta. Lue ne kaikki tämän linkin takaa

Jo riittää!

IS: Maria Veitola kommentoi Tomi Metsäkedon jäämistä pois Tähdet, tähdet -ohjelmasta: ”Varmaan hänellekin parasta”

Todisteet Metsäketoa vastaan ovat niin laajat ja vakuuttavat, että puolustelijat eivät joko tiedä keissistä mitään, tai eivät yksinkertaisesti halua tasa-arvoa tähän maailmaan. Sikailu naisia (ja ketä tahansa kohtaan) on kuvottavaa! Hyssyttely ja toisaalle katsominen taas on sikailun mahdollistamista. Moinen käytös tulee tuomita ja teilata niin monta kertaa, että se loppuu. Kiitos, Maria, rohkeudestasi!
Lue kommentti