Maija Vilkkumaan vielä nimeämätön uusi levy ilmestyy 18.9. ”Julkkarit pidetään salaisessa paikassa, ja luvassa on yllätyksiä!"
Maija Vilkkumaan vielä nimeämätön uusi levy ilmestyy 18.9. ”Julkkarit pidetään salaisessa paikassa, ja luvassa on yllätyksiä!"

Laulaja suostui mukaan vasta suosikkiohjelman neljännelle kaudelle ja on iloinen, että teki niin.

Musiikinteon pariin usean vuoden tauon jälkeen palannut Maija Vilkkumaa, 41, esiintyi uusitun kokoonpanonsa kanssa Tikkurila Festivaaleilla perjantaina. Syksyllä alkavan Vain elämää –ohjelman tähti paljasti, että häntä oli kosiskeltu mukaan jo aiemmille tuotantokausille.

–  Vain elämää oli todella kiva kokemus. Minua on pyydetty joka kaudella mukaan ja olen aina kieltäytynyt, koska minusta tuntui, etten pysty tulkitsemaan muiden biisejä, varsinkaan televisiossa.

Maijan mieli kuitenkin muuttui, kun hän näki viime kaudella muun muassa Paula Vesalan huikeat vedot ohjelmassa. Asia rupesi kiehtomaan ja nyt neljännelle kaudelle Maija päätti lopulta lähteä mukaan.

– Vaikea sanoa, rupeaako ahdistamaan sitten, kun ohjelma tulee ulos, mutta nyt on todella hyvä fiilis ja vatsalihakset kipeät nauramisesta. En itkenyt kuvauksissa kertaakaan, liikutuin kyllä, hän kuvaili.

Ohjelman tähdet ovat kuvausten jälkeen pitäneet yhtä muun muassa Facebookin ja WhatsApp -palvelun välityksellä. Kesäkuussa heillä oli myös yhteinen salakeikka Tavastialla. Muista artisteista Maija tunsi entuudestaan Anssi Kelan. Sanniin hän tutustui vähän ennen ohjelmaa somen kautta, mutta esimerkiksi Pave Maijanen oli täysin uusi tuttavuus.

– Sanni on erittäin lahjakas, suora ja hauska. Todella särmä muija, Sanni-paidassa Tikkurilassa esiintynyt Maija kehui kollegaansa.

Maija kertoi fanittavansa nuoren polven artisteista nykyään JVG:tä ja Sannia yli kaiken. Muutenkin hän kehuu uutta Vain elämää –porukkaa unelmatiimiksi.

– Hitsauduimme yhteen nopeasti ja pidämme taatusti yhteyttä jatkossakin.

Maija jatkoi Tikkurila Festivaaleilta toiselle keikalle Imatralle. Laulajan ja hänen bändissään soittavan kitaristimies Mikko Kososen vanhempi tytär menee elokuussa toiselle luokalle ja kuopus on nelivuotias.

– Lastenhoitokuvioissa auttavat molempien isovanhemmat sekä sisarukset, Maija kertoi.

Liikunta on yhä tärkeä osa Virpi Sarasvuon arkea, vaikka hän ei enää ehdikään liikkua entiseen malliin.

Entistä huippuhiihtäjä Virpi Sarasvuota nähdään harvoin parrasvaloissa. Eilen hän saapui Urheilugaalaan ilman puolisoaan Jari Sarasvuota.

– Työskentelen yrittäjänä. Sain juuri viime viikolla postissa valmentajan ammattitutkinnon paperit. Kasailen siihen liittyvää materiaalia valmiiksi, Virpi kertoi kuulumisiaan.

Virpi kertoi, että liikunta on yhä tärkeä osa hänen arkeaan.

– Liikun aktiivisesti, vaikka riippuu tietysti mihin vertaa. Urheilu-ura oli täysin eri elämä ja eri vaihe. Olisi tietysti kauhean kätevää, jos olisin nykyisessä arjessa yhtä hyvässä kunnossa kuin ammattiaikoina.

Virpillä ja Jarilla on kaksi yhteistä tytärtä, joiden elämää nainen ei halunnut tarkemmin kommentoida.

Gaalailtaan hän suhtautui odottavin mielin.

– Täällä on paljon ihmisiä, joita ei muuten tapaa. Elämä on aika lailla työtä ja arkea muuten.

Arttu Wiskarin mukaan pienet arjen muutokset ovat tärkeimpiä. 

Laulaja Arttu Wiskari on tehnyt vuoden ajan muutoksia hyvinvointiinsa.

– Aloitin pienten muutosten tekemisen viime vuoden alussa. Aloin liikkua ja katsoa ruokavaliossa pieniä juttuja. Kesän söin ja join miten halusin ja olin ihan puhki.

Syksyn alussa laulaja aloitti tipattoman ja aloitti treenaamaan personal trainerin kanssa.

– Neljän kuukauden tipaton oli iso muutos, ja sen aikana tein lisää pieniä muutoksia. Kun ne olivat hallussa, päätin tipattoman häämatkamme ajaksi, viime kesänä lastensa äidin kanssa avioitunut Arttu kertoo.

”Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikea säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on.”

Arkisin Arttu tekee musiikkia ja hoitaa 2- ja 4-vuotiata lapsia kotona. Viikonloput hän keikkailee.

– En ole oikein ikinä lomalla. Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikeaa säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on. Joskus pitää mennä salille aamulla, joskus illalla. Saatan usein mennä salille vasta yhdeksältä. Se, että jaksaa raahautua sinne, on pääjuttu. En aseta itselleni mitään älyttömiä tavoitteita, jotka saavutettuani repsahdan.

Arttu ei seuraa tarkasti kilojen tippumista, vaan yrittää vaalia pieniä muutoksia arjessaan.

– Eilen tehtiin kotona taas terveellistä safkaa. Paistoimme kasviksia, pinaattia ja lihaa.

Keikkalavojen lisäksi Wiskari nähdään Supermarsu-elokuvassa, joka saa ensi-iltansa ensi viikolla. Laulaja pitää päähenkilö Emilian isäpuolen Pertin roolia lähes luonneroolina.

– Pertissä on noin puolet Arttu Wiskaria. Vähän hömelömpi versio meikäläisestä se on.