Madonna keikkaili marraskuun alussa Prahassa. Syksyllä alkanut Rebel Heart -kiertue jättää Suomen tällä kertaa väliin. Kuva: Shutterstock
Madonna keikkaili marraskuun alussa Prahassa. Syksyllä alkanut Rebel Heart -kiertue jättää Suomen tällä kertaa väliin. Kuva: Shutterstock

Lavalle nouseminen Pariisin iskujen jälkeen teki Madonnalle tiukkaa, mutta popin kuningatar ei halunnut antaa terroristien vaientaa häntä.

Supertähti Madonna piti eilisessä Tukholman-konsertissaan hiljaisen hetken Pariisin perjantaisen terrori-iskun uhrien muistoksi. Laulaja piti yleisölle myös puheen, jossa hän kertoi miettineensä Rebel Heart -kiertueensa keikan perumista, mutta tulleensa lopulta siihen tulokseen, että vaikeneminen olisi juuri sitä, mitä terroristit haluavat.

Madonnan koskettavasta puheesta on ladattu useita videoita Youtubeen. Kokeneen artistin ääni värisee hänen puhuessaan, ja Aftonbladetin mukaan puhe sai monet yleisössä kyyneliin.

– Ajattelin perua konserttini täällä tänään, mutta sitten tulin siihen tulokseen, että miksi tekisin sen? Kaikki ne paikat, joissa ihmiset kuolivat ovat paikkoja, joissa ihmiset pitävät hauskaa. Mikään ei saa estää meitä tekemästä sitä, mitä rakastamme. Toinen tärkeä asia on, että on olemassa ihmisiä, joilla ei ole mitään kunnioitusta ihmiselämää kohtaan ja on olemassa ihmisiä, jotka tekevät anteeksiantamattomia tekoja toisia ihmisiä kohtaan. Mutta emme voi muuttaa sitä, ellemme muuta sitä, kuinka kohtelemme muita ihmisiä, Madonna puhui yleisölle.

Popin kuningatar muistutti myös, että hänen konsertissaa on kyse elämän ylistämisestä, oikeuksien puolustamisesta ja sen puolesta taistelemisesta, mihin uskoo. Siksi hänkin jaksoi nousta lavalle.

– He haluavat vaientaa meidät. Emme voi antaa heidän saada tahtoaan läpi, sillä huolimatta siitä kuinka paljon kauhua joudumme kestämään, hyvää on maailmassa aina enemmän. Olemme täällä osoittaaksemme sen.

Liikunta on yhä tärkeä osa Virpi Sarasvuon arkea, vaikka hän ei enää ehdikään liikkua entiseen malliin.

Entistä huippuhiihtäjä Virpi Sarasvuota nähdään harvoin parrasvaloissa. Eilen hän saapui Urheilugaalaan ilman puolisoaan Jari Sarasvuota.

– Työskentelen yrittäjänä. Sain juuri viime viikolla postissa valmentajan ammattitutkinnon paperit. Kasailen siihen liittyvää materiaalia valmiiksi, Virpi kertoi kuulumisiaan.

Virpi kertoi, että liikunta on yhä tärkeä osa hänen arkeaan.

– Liikun aktiivisesti, vaikka riippuu tietysti mihin vertaa. Urheilu-ura oli täysin eri elämä ja eri vaihe. Olisi tietysti kauhean kätevää, jos olisin nykyisessä arjessa yhtä hyvässä kunnossa kuin ammattiaikoina.

Virpillä ja Jarilla on kaksi yhteistä tytärtä, joiden elämää nainen ei halunnut tarkemmin kommentoida.

Gaalailtaan hän suhtautui odottavin mielin.

– Täällä on paljon ihmisiä, joita ei muuten tapaa. Elämä on aika lailla työtä ja arkea muuten.

Arttu Wiskarin mukaan pienet arjen muutokset ovat tärkeimpiä. 

Laulaja Arttu Wiskari on tehnyt vuoden ajan muutoksia hyvinvointiinsa.

– Aloitin pienten muutosten tekemisen viime vuoden alussa. Aloin liikkua ja katsoa ruokavaliossa pieniä juttuja. Kesän söin ja join miten halusin ja olin ihan puhki.

Syksyn alussa laulaja aloitti tipattoman ja aloitti treenaamaan personal trainerin kanssa.

– Neljän kuukauden tipaton oli iso muutos, ja sen aikana tein lisää pieniä muutoksia. Kun ne olivat hallussa, päätin tipattoman häämatkamme ajaksi, viime kesänä lastensa äidin kanssa avioitunut Arttu kertoo.

”Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikea säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on.”

Arkisin Arttu tekee musiikkia ja hoitaa 2- ja 4-vuotiata lapsia kotona. Viikonloput hän keikkailee.

– En ole oikein ikinä lomalla. Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikeaa säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on. Joskus pitää mennä salille aamulla, joskus illalla. Saatan usein mennä salille vasta yhdeksältä. Se, että jaksaa raahautua sinne, on pääjuttu. En aseta itselleni mitään älyttömiä tavoitteita, jotka saavutettuani repsahdan.

Arttu ei seuraa tarkasti kilojen tippumista, vaan yrittää vaalia pieniä muutoksia arjessaan.

– Eilen tehtiin kotona taas terveellistä safkaa. Paistoimme kasviksia, pinaattia ja lihaa.

Keikkalavojen lisäksi Wiskari nähdään Supermarsu-elokuvassa, joka saa ensi-iltansa ensi viikolla. Laulaja pitää päähenkilö Emilian isäpuolen Pertin roolia lähes luonneroolina.

– Pertissä on noin puolet Arttu Wiskaria. Vähän hömelömpi versio meikäläisestä se on.