Yhdysvaltain presidentti Donalt Trump ei säästele sanojaan, kun hän kommentoi maailmantähtien lausuntoja itsestään. 

Yhdysvaltain tuore presidentti Donald Trump kutsui Foxin haastattelussa laulaja Madonnaa ällöttäväksi, kertoo The Telegraph. Trumpin haukut johtuivat siitä, että Washingtonin Naisten marssilla Madonna oli vastustanut voimakassanaisesti uutta presidenttiä ja sanonut, että on miettinyt Valkoisen talon räjäyttämistä.

– Olen vihainen. Kyllä, olen raivoissani. Kyllä, olen miettinyt liian paljon mahdollisuutta, että räjäyttäisin Valkoisen talon, Madonna sanoi.

Hän kuitenkin jatkoi puhettaan sanoilla:

– Mutta tiedän, ettei se muuttaisi mitään. Emme voi vaipua synkkyyteen. Kuten runoilija W. H. Auden kerran kirjoitti toisen maailmansodan alla: ”Meidän täytyy rakastaa toisiamme tai kuolemme.” Minä valitsen rakkauden.

Lue lisää: ”Emme voi vajota epätoivoon” – näitkö jo Madonnan voimakkaan puheen Trumpia vastaan?

Torstai-illan haastattelussaan Trump kommentoi Madonnan puhetta suorasanaisesti.

– Rehellisesti sanottuna hän on ällöttävä. Luulen, että hän vahingoitti itseään pahasti lausunnolla. Lisäksi ajattelen, että hän vahingoitti koko naisten liikettä, Trump sanoi.

– Mielestäni hänen sanansa olivat epäkunnioittavia koko maata kohtaan.

Maailmassa Madonnan puhe herätti kiitosta, mutta hän sai siitä runsaasti kritiikkiä myös muilta, kuin presidentiltä itseltään. Hän puolusti puhettaan viime viikolla Instagramissaan:

– En ole väkivaltainen ihminen enkä kannata väkivaltaa. Mielestäni on tärkeää, että ihmiset kuulevat ja ymmärtävät puheeni kokonaisuutena, eivätkä ota yhtä lausetta irti kontekstista, hän kirjoitti.

Muistatko vielä tämän?

Trump on aiemminkin vetänyt herneen nenään ja kommentoinut viihdetähtien mielipiteitä itsestään voimakassanaisesti. Alkuvuodesta näyttelijä Meryl Streep piti Golden globe -gaalassa voimallisen puheen Trumpia vastaan.

Puheen jälkeen Trump nimitti Streepiä TwitterissäHillaryn lakeijaksi”, joka hävisi isosti. 

– Meryl Streep, yksi Hollywoodin yliarvostetuimmista näyttelijöistä, ei tunne minua, mutta hyökkäsi silti minua vastaan eilisillan Golden Globeissa, Trump paheksui.

Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg
Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg

Nyrkkeilijäpari Eva Wahlström ja Niklas Räsänen ovat yksi Urheilugaalan näyttävimpiä pariskuntia. 

Glamour ja sporttisuus yhdistyivät Eva Wahlströmin ja Niklas Räsäsen asuissa. Evan Björn Borgin hameita on valmistettu vain kaksi.

– Toinen niistä on ollut Lady Gagalla! Näin tämän Tukholmassa Borgin muotinäytöksessä ja kysyin, voinko saada tämän Urheilugaalaan. Se meni aika helposti, Eva kertoi tänään gaalaan saapuessa.

Parin gaalaan valmistautuminen ei sujunut ongelmitta. Tiistaina Niklas joutui sairaalaan sydämen rytmihäiriöiden vuoksi.

– Kyseessä on flimmeri. Siinä sydän veti omaa rallia. Ensi viikolla tutkitaan lisään. Odotan lääkäriltä vihreää valoa, että saisin aloittaa treenaamisen.

Eva suhtautui aviomiehen vaivaan maltillisesti. 

– En ollut paniikisissa, ennemmin pettynyt. Niklaksen piti lähteä sunnuntaina treenileirille Iso-Britanniaan. Meille on urheiljoina aika normaalia, että joudutaan tutkailemaan omaa kehoa.

Nyrkkeily on kova laji, mutta molemmat aikovat jatkaa niin kauan kuin mieli kestää.

– Nuoruuden innokkuudesta usein rokotetaan kehässä. Siellä tarvitaan myös viisautta. Uskon olevani nyt 37-vuotiaana lajissa parempi kuin koskaan, Eva sanoo.

Keskenään pari ei nyrkkeile.

– Ei siis täysillä. Minulle kävisi siinä huonosti. Fysiikkaero miehen ja naisen välillä on tässä lajissa niin suuri.

Pari haluaa jatkossa järjestää Suomessa kovatasoisempia otteluita. He ovat mukana yrityksessä, joka järjestää isoja nyrkkeilyiltoja Suomessa.

Juttua muokattu 19.1.2018 klo 8.28: Korjattu sitaattia, jossa Niklas puhuu flimmeristä.

Tilaajille
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.

Vasta vuosien jälkeen kirjailija Johanna Holmström tajusi elävänsä eriarvoisessa avioliitossa. Eron jälkeen hän ei kaipaa uutta suhdetta. 

Lapsena kirjailija Johanna Holmström, 36, halusi olla mies. Hän oli varma, että naiset ovat huonompia kuin miehet – tai että mies on jollain ääneen lausumattomalla tapaa enemmän ihminen kuin nainen.

– Olin tyttömäinen, mutta vihasin sukupuoltani ja samastuin pitkään...