Madonna tyttärensä Mercy Jamesin kanssa vuonna 2010. Kuva: Reuters
Madonna tyttärensä Mercy Jamesin kanssa vuonna 2010. Kuva: Reuters

Madonnan malawilaiskaksosten musisointi herättää Instagramissa ihastusta. Tyttöjen isä kuitenkin väittää, että adoptio ei ole mennyt hänelle kerrottujen suunnitelmien mukaan. 

Poptähti Madonna, 58, kertoi viikko sitten Instagramissa adoptoineensa nelivuotiaat kaksostytöt Malawista.

– Olen erittäin iloinen, että he ovat nyt osa perhettämme. Olen syvästi kiitollinen kaikille Malawissa, jotka auttoivat tekemään tästä mahdollista, ja pyydän mediaa kunnioittamaan yksityisyyttämme tänä muutoksen aikana, Madonna kertoi tuolloin.

Nyt poptähti on julkaissut Instagramissaan suloisen videon, jossa hänen uudet perheenjäsenensä esittelevät laulutaitojaan. Esther ja Stella laulavat videolla Tuiki tuiki tähtönen -lastenlaulua. Madonnan aiemmin Malawista adoptoima Mercy James säestää tyttöjen musisointia pianolla.

 

A little night Music.........,,🌟⭐️🌟⭐️🌟⭐️😂💘🌸🙏🏻

Henkilön Madonna (@madonna) jakama julkaisu

Tyttöjen adoptiosta on syntynyt taannoin myös epäselvyyksiä. Lasten biologinen isä kertoo Daily Mailin mukaan, ettei missään nimessä halunnut antaa heitä pysyvästi adoptioon.

– Minulle kerrottiin alussa, että Esther ja Stella menevät asumaan rikkaan naisen luo ulkomaille, ja että hän antaa heille kunnon koulutuksen ja palauttaa heidät sitten minulle, asumaan kanssani ja auttamaan perhettäni, Adam Mwalen kertoo Daily Mailin mukaan.

– Hyväksyin, että he menevät ulkomaille, mutta minulle kerrottiin, että he tulisivat takaisin. He olisivat aina minun lapsiani, ja minä olisin aina heidän isänsä, hän kertoo Daily Mailin mukaan. 

Malawissa tytöt olivat asuneet orpokodissa heidän äitinsä kuoltua synnytyksessä, koska isä ei kyennyt pitämään heistä huolta.

The Guardianin mukaan adoptioita on kritisoitu myös siksi, että hallitus vaikuttaa antaneen laulajalle poikkeusluvan, vaikka lait kieltävät ulkomaalaisia viemästä lapsia maasta. Adoption ehtona kuitenkin on, että Madonna tarjoaa tytöille hyvän kodin.

Sekavuutta on ollut aiemminkin

Madonnan adoptiot ovat aiemminkin kuohuttaneet. Vuonna 2006 laulaja adoptoi Malawista David Banda -pojan ja vuonna 2009 Mercy James -tyttären. Erityisesti Mercyn adoptio synnytti kritiikkiä. Tytön äiti kuoli synnytyksessä, ja sukulaiset sijoittivat lapsen orpokotiin.

Jälkikäteen isovanhemmat kuitenkin kertoivat suunnitelleensa, että olisivat ottaneet lapsen hoitaakseen, kun tämä on 6-vuotias. He syyttivät Madonnaa lapsen varastamisesta ja repimisestä juuriltaan. Alun perin he olivat hyväksyneet adoption.

Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg
Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg

Nyrkkeilijäpari Eva Wahlström ja Niklas Räsänen ovat yksi Urheilugaalan näyttävimpiä pariskuntia. 

Glamour ja sporttisuus yhdistyivät Eva Wahlströmin ja Niklas Räsäsen asuissa. Evan Björn Borgin hameita on valmistettu vain kaksi.

– Toinen niistä on ollut Lady Gagalla! Näin tämän Tukholmassa Borgin muotinäytöksessä ja kysyin, voinko saada tämän Urheilugaalaan. Se meni aika helposti, Eva kertoi tänään gaalaan saapuessa.

Parin gaalaan valmistautuminen ei sujunut ongelmitta. Tiistaina Niklas joutui sairaalaan sydämen rytmihäiriöiden vuoksi.

– Kyseessä on flimmeri, eli kammion eteisvärinä. Siinä sydän veti omaa rallia. Ensi viikolla tutkitaan lisään. Odotan lääkäriltä vihreää valoa, että saisin aloittaa treenaamisen.

Eva suhtautui aviomiehen vaivaan maltillisesti. 

– En ollut paniikisissa, ennemmin pettynyt. Niklaksen piti lähteä sunnuntaina treenileirille Iso-Britanniaan. Meille on urheiljoina aika normaalia, että joudutaan tutkailemaan omaa kehoa.

Nyrkkeily on kova laji, mutta molemmat aikovat jatkaa niin kauan kuin mieli kestää.

– Nuoruuden innokkuudesta usein rokotetaan kehässä. Siellä tarvitaan myös viisautta. Uskon olevani nyt 37-vuotiaana lajissa parempi kuin koskaan, Eva sanoo.

Keskenään pari ei nyrkkeile.

– Ei siis täysillä. Minulle kävisi siinä huonosti. Fysiikkaero miehen ja naisen välillä on tässä lajissa niin suuri.

Pari haluaa jatkossa järjestää Suomessa kovatasoisempia otteluita. He ovat mukana yrityksessä, joka järjestää isoja nyrkkeilyiltoja Suomessa.

Tilaajille
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.

Vasta vuosien jälkeen kirjailija Johanna Holmström tajusi elävänsä eriarvoisessa avioliitossa. Eron jälkeen hän ei kaipaa uutta suhdetta. 

Lapsena kirjailija Johanna Holmström, 36, halusi olla mies. Hän oli varma, että naiset ovat huonompia kuin miehet – tai että mies on jollain ääneen lausumattomalla tapaa enemmän ihminen kuin nainen.

– Olin tyttömäinen, mutta vihasin sukupuoltani ja samastuin pitkään...