Jon Hammilla on ollut vaikea vuosi: ensin vieroitushoito, nyt ero. Vielä joulukuussa hän edusti vaimonsa Jennifer Westfeldtin kanssa. Kuva: Reuters
Jon Hammilla on ollut vaikea vuosi: ensin vieroitushoito, nyt ero. Vielä joulukuussa hän edusti vaimonsa Jennifer Westfeldtin kanssa. Kuva: Reuters

Eron syynä ei ehkä ole Mad Men -näyttelijän alkoholiongelma.

Mad Men -tähti Jon Hamm, 44, ja hänen pitkäaikainen kumppaninsa Jennifer Westfeldt, 45, eroavat, Page Six -lehti kertoo. Pariskunta ehti olla yhdessä 18 vuotta. Erotiedotteessaan he kertovat tukevansa toisiaan tulevaisuudessa ja toteavat yhteisten vuosien olleen täynnä rakkautta.

Pariskunnan erosta huhuttiin ensimmäisen kerran jo kesällä. Tuolloin Star-lehti kirjoitti, että he ovat ajautuneet erilleen. Johtuiko se näyttelijän alkoholiongelmasta? Keväällä hänen edustajansa nimittäin vahvistivat medioille, että hän on joutunut kuukaudeksi vieroitushoitoon.

Starin mukaan eron takana on kuitenkin se, ettei Jon halua perustaa perhettä. Pariskunta yksinkertaisesti tajusi haluavansa elämältä eri asioita.

Jonilla on ollut vaikea vuosi! Mad Men -sarjakin, jonka kasvot hän oli, loppui tänä vuonna. Sarjan viimeinen tuotantokausi nähtiin keväällä Yhdysvalloissa, ja syyskuussa se ilmestyi HBO Nordicille. Mitä näyttelijä tekee nyt, kun hän ei voi enää kanavoida alkoholille persoa mainosgurua Don Draperia? Joidenkin haastatteluiden mukaan hän on todennut siirtyvänsä johonkin kevyempään. Nähtiinhän Hamm jo pienessä roolissa Morsiusneidot-kreisikomediassakin.

Liikunta on yhä tärkeä osa Virpi Sarasvuon arkea, vaikka hän ei enää ehdikään liikkua entiseen malliin.

Entistä huippuhiihtäjä Virpi Sarasvuota nähdään harvoin parrasvaloissa. Eilen hän saapui Urheilugaalaan ilman puolisoaan Jari Sarasvuota.

– Työskentelen yrittäjänä. Sain juuri viime viikolla postissa valmentajan ammattitutkinnon paperit. Kasailen siihen liittyvää materiaalia valmiiksi, Virpi kertoi kuulumisiaan.

Virpi kertoi, että liikunta on yhä tärkeä osa hänen arkeaan.

– Liikun aktiivisesti, vaikka riippuu tietysti mihin vertaa. Urheilu-ura oli täysin eri elämä ja eri vaihe. Olisi tietysti kauhean kätevää, jos olisin nykyisessä arjessa yhtä hyvässä kunnossa kuin ammattiaikoina.

Virpillä ja Jarilla on kaksi yhteistä tytärtä, joiden elämää nainen ei halunnut tarkemmin kommentoida.

Gaalailtaan hän suhtautui odottavin mielin.

– Täällä on paljon ihmisiä, joita ei muuten tapaa. Elämä on aika lailla työtä ja arkea muuten.

Arttu Wiskarin mukaan pienet arjen muutokset ovat tärkeimpiä. 

Laulaja Arttu Wiskari on tehnyt vuoden ajan muutoksia hyvinvointiinsa.

– Aloitin pienten muutosten tekemisen viime vuoden alussa. Aloin liikkua ja katsoa ruokavaliossa pieniä juttuja. Kesän söin ja join miten halusin ja olin ihan puhki.

Syksyn alussa laulaja aloitti tipattoman ja aloitti treenaamaan personal trainerin kanssa.

– Neljän kuukauden tipaton oli iso muutos, ja sen aikana tein lisää pieniä muutoksia. Kun ne olivat hallussa, päätin tipattoman häämatkamme ajaksi, viime kesänä lastensa äidin kanssa avioitunut Arttu kertoo.

”Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikea säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on.”

Arkisin Arttu tekee musiikkia ja hoitaa 2- ja 4-vuotiata lapsia kotona. Viikonloput hän keikkailee.

– En ole oikein ikinä lomalla. Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikeaa säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on. Joskus pitää mennä salille aamulla, joskus illalla. Saatan usein mennä salille vasta yhdeksältä. Se, että jaksaa raahautua sinne, on pääjuttu. En aseta itselleni mitään älyttömiä tavoitteita, jotka saavutettuani repsahdan.

Arttu ei seuraa tarkasti kilojen tippumista, vaan yrittää vaalia pieniä muutoksia arjessaan.

– Eilen tehtiin kotona taas terveellistä safkaa. Paistoimme kasviksia, pinaattia ja lihaa.

Keikkalavojen lisäksi Wiskari nähdään Supermarsu-elokuvassa, joka saa ensi-iltansa ensi viikolla. Laulaja pitää päähenkilö Emilian isäpuolen Pertin roolia lähes luonneroolina.

– Pertissä on noin puolet Arttu Wiskaria. Vähän hömelömpi versio meikäläisestä se on.