"Seksisymbolin leima tuntuu hysteeriseltä ja huvittavalta", Jon Hamm sanoo.
"Seksisymbolin leima tuntuu hysteeriseltä ja huvittavalta", Jon Hamm sanoo.

Mad Men loppuu, mutta Jon Hamm ei silti ole huolissaan.

Olet näytellyt Don Draperia yhdeksän vuotta. Mistä hänessä tykkäät ja mitä vihaat?
Moni on varmaan kanssani samaa mieltä, ettei Donissa ole järin paljon tykättävää, mutta ei hän minusta ole kovin ­vihattavakaan. Tunteeni vaihtelevat jossain keskimaastossa. Donilla on ­oikukkaat tapansa, mutta mies on saanut kolhujakin: kokenut avioeron ja törmännyt melkoisiin paskiaisiin. Kai ­minä yritän vain ymmärtää häntä niin kuin inhimillisintä on.

Ainakin rooli on lätkäissyt sinuun tiukan seksisymbolin leiman. Tuntuuko messevältä?
Itse asiassa se tuntuu hysteeriseltä ja huvittavalta. Näkisitpä minut nyt, kun puhun puhelimeen kotona verkkareissani, ja koirani tuijottaa minua kieli ­pitkällään ruokaa ja lenkkiään odottaen. Tästä on seksikkyys kaukana.

Heitäpä oma arviosi, miksi Donista tuli niin seurattu tv-hahmo?
Kaikessa mulkvistiudessaan Don on varsin samastuttava heppu. Me kaikki teemme elämässämme virheitä ja vääriä valintoja, hän vain tekee niitä useammin. Televisiossa on myös se lysti piirre, että voimme ulkoa seurata, millaisia mokia toinen tekee eikä meidän tarvitse toistaa niitä itse perässä.

Kuvaatte parhaillaan Mad Menin loppujaksoja Amerikassa. Millaista odotat viimeisestä työpäivästä studiolla?
Veikkaan, ettei kukaan halua kotiin vaan notkumme kuvauksissa iltaan. Itse olen todennäköisesti aivan romuna ja tunnesekamelskassa. Odotan kyyneliä, nyrkkitappeluita ja hiusten repimistä.

Mitä urallasi on kiikarissa tämän ­jälkeen?
Ainakin toistaiseksi kiikarissa näkyy työttömyyttä: en ole vielä sopinut uusista töistä enkä tiedä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Mutta suhtaudun tilanteeseen ajatuksella, että minua odottaa uusi, uljas maailma.

Keväällä julkaistaan elokuvani Million Dollar Arm, jossa näyttelen urheilu­manageria. Toivottavasti yleisö kelpuuttaa minut uudessa roolissa eikä vain ryyppäävänä naistenkaatajana.

Mad  Men on ollut giganttinen menestys. Pukkaako painetta pistää vielä ­paremmaksi seuraavassa työssä?
Mad Menin menestys ei ole ollut minun vaan sarjan luoneen Matthew Weinerin ansiota. Minulla vain kävi hullun tuuri, että sain töitä niin nerokkaasti kirjoitetusta ja tehdystä sarjasta. Voin kokea saman uudelleen vain, jos minulla käy mieletön munkki ja pääsen toistamiseen hänenlaisensa neron kyytiin.

Jon Hamm

■ Missourissa 10.3.1971 syntynyt näyttelijä ja ohjaaja tunnetaan Mad Men -sarjan Don Draperina.

■ Asuu Los Angelesissa näyttelijä Jennifer Westfeldtin kanssa. Lapseton pari on ollut ­yhdessä vuodesta 1998.

■ Mad Menin 6. ja 7. kautta odotetaan Neloselle. 7. kausi näkyy jo Ruutu+ Viihteessä.

Me Naisten juhannusheilavisassa selvitetään, millaista lempeä sinä kaipaat juhannusöihin.

Se on täällä taas – rakkauden kesä ja keskikesän juhla nimittäin! Satoi tai paistoi, jokainen meistä kaipaa lämpöä juhannukseen. Ja tästä lämmöstä huolen pitää tietenkin juhannusheila! 

Kenet sinä valitset völjyyn jussina – tulisen vai varman?

Tee Me Naisten kumman kaa -testi, ja selvitä mitä makusi kertoo sinusta rakastajana. Valitsimme heilakandidaateiksi Suomen viihdemaailman kutkuttavimmat hahmot ja elostelijat.Olet luonteeltasi seksihurjastelija

 

Mitä rakkauteen ja seksiin tulee, nautit hypystä tuntemattomaan. Olet tulinen rakastaja, ja kaipaat samaa juhannusheilaltasi. Vanhaa seksikeisaria Mikko Alataloa siteeraten, roppasi kaipaa romantiikkaa ja sielusi seksiä. Janoat jännitystä ja vaaraa, mutta varo ettet satuta itseäsi tulisia rakastajia etsiessä.


Ymmärrät hyvän päälle

 

Tahdot varman ja tyydyttävän juhannussutinan. Luotat hyväksi todettuun, etkä helposti vaihda – mitäpä sitä suotta pettymään, kun voi saada priimaa. Arttu Wiskarimaiset nallekarhut ja Paula Koivuniemen kaltaiset varmat romantikot pitävät sinut lämpimänä viileät juhannusyöt. Makusi on aikuinen.


Kumman kaa?


Kumman kaa?


Kumman kaa?


Kumman kaa?


Kumman kaa?


Kumman kaa?


Kumman kaa?


Kumman kaa?


Kumman kaa?


Kumman kaa?

 

Tilaajille
Uusi pääjohtaja joutui heti kovaan paikkaan, kun baletin johtaja Kenneth Greveä syytettin epäasiallisesta käytöksestä. ”Pelastukseni luultavasti oli, että nukun aina yöni hyvin. Mottoni on, että vaikeat asiat on nostettava heti pöydälle”, Gita Kadambi kertoo. Kuva: Liisa Valonen
Uusi pääjohtaja joutui heti kovaan paikkaan, kun baletin johtaja Kenneth Greveä syytettin epäasiallisesta käytöksestä. ”Pelastukseni luultavasti oli, että nukun aina yöni hyvin. Mottoni on, että vaikeat asiat on nostettava heti pöydälle”, Gita Kadambi kertoo. Kuva: Liisa Valonen

Oopperan pääjohtaja Gita Kadambi on kahden kulttuurin kasvatti.  – Koin Intian satumaana. Myöhemmin tajusin, etten sopeutuisi intialaiseen arkeen.

Pääjohtaja Gita Kadambia, 46, on pyydetty kahdesti töihin Suomen Kansallisoopperaan ja -balettiin, ja molemmilla kerroilla hän on suostunut.

Yhden kerran hän olisi itse halunnut taloon, mutta silloin ovet eivät hänelle auenneet. Pakeista on aikaa noin 35 vuotta.

– ...