"Olemme sanoneet, että tanssikisa on leikkiä, eikä sitä kannata ottaa turhan vakavasti", Sami-isä ja Maarit-äiti juttelivat tanssikisan kulisseissa sunnuntaina. Kuva: Jonna Öhrnberg
"Olemme sanoneet, että tanssikisa on leikkiä, eikä sitä kannata ottaa turhan vakavasti", Sami-isä ja Maarit-äiti juttelivat tanssikisan kulisseissa sunnuntaina. Kuva: Jonna Öhrnberg

Äiti ja tytär juttelevat päivittäin puhelimessa.

Muusikkopariskunta Sami ja Maarit Hurmerinta ovat tuttu näky Tanssii tähtien kanssa -ohjelman kulisseissa. Tähtitanssija Janna Hurmerinnan vanhemmat ovat jännittäneet tyttärensä suorituksia katsomossa useampana sunnuntaina.

– Olemme olleet tosi ylpeitä Jannasta. Viime sunnuntaina emme päässeet paikalle, kun olimme keikalla Napolissa, Sami ja Maarit kertovat Me Naisille.

Muusikko Janna Hurmerinta ja Matti Puro. Kuva: Jonna Öhrnberg

Maarit kertoi puhuvansa Jannan kanssa päivittäin puhelimessa. Äiti ja tytär jakavat muusikon arjen, joten yhteistä keskusteltavaa riittää. Maarit paljasti myös, mistä tytär on tanssitaitonsa perinyt.

– Äidiltään tietenkin! En ole tanssia koskaan harrastanut, mutta olen luonnonlahjakkuus. Kaikki muusikot eivät edes tanssi, Maarit nauroi.

Janna tanssii kisassa sekä keikkailee normaalisti murtuneesta kyljestä huolimatta. Loukkaantuminen ei ole näkynyt tuomaripisteissä, sillä hän on kuulunut parinsa Matti Puron kanssa kisan parhaimmistoon joka viikko.

– Aika sisukas mimmi hän on, Sami-isä kehui.

Lue myös:

Tanssii tähtien kanssa -puvustaja paljastaa ohjelman pahimmat pukumokat ja -kriisit

Laulaja Janna Hurmerinta sairaudestaan: "Olin valmis tekemään mitä tahansa, että paranen"

Laulaja Janna Hurmerinta: Rakastun aina vääriin miehiin

 

Lue kaikki Me Naisten Tanssii tähtien kanssa -jutut täältä.

Jussi-gaalan vieraat tukivat tasa-arvoa ja häirinnän lopettamista pukeutumalla näyttäviin mustiin asuihin ja valkoisiin nauhoihin.

Tänä vuonna Jussi-gaalassa nähtiin poikkeuksellisen paljon mustia iltapukuja. Jussit jakava Filmiaura ry. toivoi, että vieraat, jotka haluavat tukea tasa-arvoa ja seksuaalisen häirinnän ja vallankäytön lopettamiseta elokuva-alalla, kantaisivat gaalassa valkoista nauhaa esimerkiksi rintapielessä tai ranteessa. Tukensa pystyi osoittamaan myös pukeutumalla mustaan.

Tyylikkäästi mustiin pukeutuivat esimerkiksi Minka Kuustonen ja Heidi Lindén.

Näyttelijä Alina Tomnikov esitteli gaalassa miesystävänsä, valokuvaaja Lauri Laukkasen.

Näyttelijä Antti Luusuaniemi osoitti kunnioituksensa tasa-arvokampanjaan käyttämällä valkoista nauhaa rintapielessään.

Myös Laura Birn pukeutui mustaan. 


Anna Paavilainen ja Minttu Mustakallio Jussi-gaalan punaisella matolla.

Krista Kososen look oli dramaatinen ja näyttävä.

Maryam Razavin elämässä puhaltavat nyt uudet tuulet, sillä hän erosi vastikään näyttelijä-juontaja Mikko Leppilammesta.

Pihla Viitala juhli miesystävänsä Alexander Schimphin kanssa.

Selma Vilhusen ohjaama dokumentti Hobbyhorse revolution voitti parhaan dokumenttielokuvan palkinnon dokumentilla.

Elena Leeve valitsi ylleen mustaa samettia.

Milka Ahlroth juhli housupuvussa.

Eero Aho juhli vaimonsa Teresa Meriläisen kanssa.

Suomalais-tanskalainen näyttelijä ja tanssija Sara Soulién asu oli läpikuultava, mutta silti tyylikäs.

Aku Louhimiehen Tuntemattomassa sotilaassa pääroolin tehnyt Eero Aho osoitti Jussi-gaalassa täyden tukensa naisnäyttelijöiden ulostuloille.

Näyttelijä Eero Aho on Jussi-gaalassa ehdolla parhaasta miespääosasta Tuntematon sotilas -elokuvasta. Gaalan punaisella matolla nähtiin kuitenkin vakava mies, jonka oli vaikea päästä juhlatunnelmaan.

– Tunnelmat ovat todella ristiriitaiset, hän myönsi.

Aiemmin tällä viikolla joukko eturivin naisnäyttelijöitä kertoi Ylen haastattelussa kokemuksistaan ohjaaja Aku Louhimiehen elokuvien kuvauksissa. Muun muassa Pamela Tola, Matleena Kuusniemi ja Pihla Viitala syyttivät Louhimiestä alistavasta, nöyryyttävästä ja sadistisesta kohtelusta.

Louhimies on ohjannut uuden Tuntemattoman sotilaan, jolla on Jussi-gaalassa 10 ehdokkuutta. Aihe puhuttikin laajasti myös gaalan punaisella matolla.

”Toivottavasti tämä kaikki johtaa parempaan dialogiin ja siihen, että koko elokuva-ala muuttuu.”

– Haluan osoittaa tukeni kaikille näille naisille ja heidän ulostuloilleen. Olen järkytyksellä seurannut sosiaalisessa mediassa käytävää keskustelua, jossa osa on leimannut heidät ja kyseenalaistanut heidän kokemuksensa, Aho sanoi.

– Toivottavasti tämä kaikki johtaa parempaan dialogiin ja siihen, että koko elokuva-ala muuttuu.

Samaan aikaan Aho halusi kuitenkin myös juhlistaa hänen ja koko Tuntemattoman sotilaan työryhmän tekemää työtä.

– Tilanne on tosiaan hyvin ristiriitainen. Tämä on kuitenkin suomalaisen elokuvan juhla. Olemme muiden elokuvan näyttelijöiden kanssa tästä puhuneet, ja todenneet, että meidän ei tarvitse hävetä mitään, hän totesi.

Parhaasta ohjauksesta ehdolla olevaa Aku Louhimiestä ei ainakaan Jussi-gaalan punaisella matolla häntä näkynyt, eikä Aholla ei ollut asiasta sen parempaa tietoa.

– En tiedä, onko hän tulossa.