"Olemme sanoneet, että tanssikisa on leikkiä, eikä sitä kannata ottaa turhan vakavasti", Sami-isä ja Maarit-äiti juttelivat tanssikisan kulisseissa sunnuntaina. Kuva: Jonna Öhrnberg
"Olemme sanoneet, että tanssikisa on leikkiä, eikä sitä kannata ottaa turhan vakavasti", Sami-isä ja Maarit-äiti juttelivat tanssikisan kulisseissa sunnuntaina. Kuva: Jonna Öhrnberg

Äiti ja tytär juttelevat päivittäin puhelimessa.

Muusikkopariskunta Sami ja Maarit Hurmerinta ovat tuttu näky Tanssii tähtien kanssa -ohjelman kulisseissa. Tähtitanssija Janna Hurmerinnan vanhemmat ovat jännittäneet tyttärensä suorituksia katsomossa useampana sunnuntaina.

– Olemme olleet tosi ylpeitä Jannasta. Viime sunnuntaina emme päässeet paikalle, kun olimme keikalla Napolissa, Sami ja Maarit kertovat Me Naisille.

Muusikko Janna Hurmerinta ja Matti Puro. Kuva: Jonna Öhrnberg

Maarit kertoi puhuvansa Jannan kanssa päivittäin puhelimessa. Äiti ja tytär jakavat muusikon arjen, joten yhteistä keskusteltavaa riittää. Maarit paljasti myös, mistä tytär on tanssitaitonsa perinyt.

– Äidiltään tietenkin! En ole tanssia koskaan harrastanut, mutta olen luonnonlahjakkuus. Kaikki muusikot eivät edes tanssi, Maarit nauroi.

Janna tanssii kisassa sekä keikkailee normaalisti murtuneesta kyljestä huolimatta. Loukkaantuminen ei ole näkynyt tuomaripisteissä, sillä hän on kuulunut parinsa Matti Puron kanssa kisan parhaimmistoon joka viikko.

– Aika sisukas mimmi hän on, Sami-isä kehui.

Lue myös:

Tanssii tähtien kanssa -puvustaja paljastaa ohjelman pahimmat pukumokat ja -kriisit

Laulaja Janna Hurmerinta sairaudestaan: "Olin valmis tekemään mitä tahansa, että paranen"

Laulaja Janna Hurmerinta: Rakastun aina vääriin miehiin

 

Lue kaikki Me Naisten Tanssii tähtien kanssa -jutut täältä.

Kaija Koota on tituleerattu esimerkiksi voimaeläimeksi, kansallisaarteeksi ja naiseuden puolestapuhujaksi. Kukapa meistä ei haluaisi olla ainakin himpun verran kuin hän!

 

Paula Vesala kertoi Enbuske, Veitola, Salminen -ohjelmassa oppineensa Yhdysvalloissa, että kohtauksiin voi pyytää turvahenkilön paikalle.

Paula Vesala kertoi torstai-iltana Enbuske, Veitola, Salminen -show'ssa, että on kokenut seksuaalista häirintää urallaan. Hän ei eritellyt, onko ahdistelua tapahtunut liittyen hänen muusikon, näyttelijän vai näytelmäkirjailijan uraansa.

– Ehkä mä voin puhua koko taiteen kentästä, jolla olen operoinut. Olen kokenut kyllä monenlaista ahdistelua. Se on tosi laaja ilmiö, Vesala kertoi ohjelmassa.

”Voi pyytää turvahenkilön paikalle.”

Juontaja Maria Veitola kysyi Vesalalta, miten sellaisista tilanteista voi selvitä.

– Mä olen oppinut Amerikassa koulussa, että on hyvä etukäteen sanoa, että pyytää turvahenkilön paikalle, kun on lähestymässä tällainen kohtaus, jossa kaipaa turvallista ilmapiiriä. Usein kuvausryhmässä on vaikka vanhempi naishenkilö, joka pysyy huoneessa ja varmistaa, ettei mennä asiattomuuksiin.

Lue myös: Ohjaja Heidi Linden kertoo seksuaalisesta ahdistelusta Suomen elokuvapiireissä: ”Moni on niin traumatisoitunut, että on jättänyt alan”

Tällä hetkellä Vesala nähdään valkokankaalla Aku Louhimiehen ohjaamassa Tuntematon sotilas -elokuvassa. Elokuvassa on yksi kohtaus, jossa Vesala on saunassa Rokkaa näyttelevän Eero Ahon kanssa. Vesala otti aikaisemmin Twitterissä kantaa kohtaukseen liittyvään uutisointiin. Esimerkiksi Ilta-Sanomat uutisoi kohtauksesta otsikolla Paula Vesala rohkeassa saunakohtauksessa uudessa Tuntemattomassa sotilaassa.

– Sanokaas mulle, kuka suomalainen saunoo vaatteet päällä puolison kanssa? Ja jos ollaankin saunassa alasti, onko se ”yllättävää ja rohkeaa”? Vesala ihmetteli viime viikolla Twitterissä.

”Olen saanut sellaisia viestejä, että olen ansainnut tämän ahdistelun.”

Nyt Vesala kertoi EVS-ohjelmassa saamastaan palautteesta.

– Mä olen saanut sellaisia viestejä, että olen ansainnut tämän ahdistelun, koska olen esiintynyt elokuvassa ilman vaatteita. Toivoisin, ettei siihen liittyisi häpeän tunnetta, mitä siihen liittyy.