Kirsi Lehtosaari, 30, ja Pekka Rinne, 31, ovat olleet yhdessä 11 vuotta. Kuvat: Nelonen, Reuters
Kirsi Lehtosaari, 30, ja Pekka Rinne, 31, ovat olleet yhdessä 11 vuotta. Kuvat: Nelonen, Reuters

Suomen parhaimmaksi pelaajaksi valitun Pekka Rinteen kihlattu Kirsi Lehtosaari katsoi finaalipeliä kotona neljän seinän sisällä. – Myötäelän niin vahvasti Pekan pelejä, etten viitsi lähteä julkisille paikoille "ottamaan koppeja", Kirsi tunnustaa.

Kun jääkiekon MM-kisojen arvokkaimmaksi pelaajaksi valittu Pekka Rinne, 31, venyi maalilla ilmiömäisiin torjuntoihin, oululainen laulaja ja Pekan kihlattu Kirsi Lehtosaari, 30, istui kotona neljän seinän sisällä Suomi-Venäjä-peliä televisiosta tuijottaen.

– Katsoin finaalipelin yksin kotisohvalta. Myötäelän niin vahvasti Pekan pelejä, etten viitsi lähteä julkisille paikoille heilumaan ja "ottamaan koppeja", Kirsi kertoo.

Kirsi olisi lähtenyt Pekan mukaan Minskiin, mutta Voice of Finlandista -tutulla laulajalla oli sovittuna oma keikka, kun Suomi kohtasi Tšekin.

– Esiinnyin Oulussa ravintolan terassin avajaisissa. Samaan aikaan kun minä lauloin, ikkunan toisella puolella näytettiin Leijonien peliä. Se oli huvittava tilanne. Teimme omia hommiamme, ja molemmille riitti yleisöä.

Yhtäkkinen huomio hämmentää

Kirsi on ylpeä Pekasta – erityisesti raskaan vuoden jälkeen. Nashville Predators -joukkueen maalivahti oli neljä kuukautta pois NHL:stä saatuaan lonkkaleikkauksen jälkeen bakteeritulehduksen ja jouduttuaan uudestaan leikkaussaliin.

– Nyt pelin katsominen tuntui mielettömän hyvältä. Pekasta näki, että hän nautti pelaamisesta eikä kipuja ollut, Kirsi iloitsee.

Ilta-Sanomien lukijat äänestivät Pekan kuumimmaksi Leijona-pelaajaksi, ja myös Nyt.fi hehkutti miehen ulkonäköä. Se tuntuu Kirsistä nyt – Pekan kymmenen vuoden NHL-uran jälkeen – hämmentävältä.

– Pekka pelaa pian seitsemättä vuotta NHL:ssä ja on ollut jo kymmenen vuotta Jenkeissä, joten yhtäkkinen suosio ja huomio juuri nyt hämmentävät. Tällainen suosio on tietenkin vain positiivista ja hauskaa, Kirsi pohtii.

Eivätkö Pekan ympärillä pyörivät naisfanit yhtään häiritse?

– Se on osa sitä Pekan työtä, Kirsi toteaa.

Ei vielä kesähäitä

Parhaillaan pariskunta on yhdessä Suomessa. Pekka lomailee jääkiekosta palattuaan Minskistä, Kirsi taas keikkailee ja aikoo viimeistellä luokanopettajan opintonsa Oulun yliopistossa.

– Olemme suunnitelleet kesälomamatkaa. Kausi loppui vasta kaksi päivää sitten, joten sen enempää emme ole ehtineet miettiä, Kirsi kertoo.

Pariskunta kihlautui viime vuonna 11 vuoden yhdessäolon jälkeen, mutta kesähäitä ei nähdä tänä kesänä.

– Häitä ei ole ainakaan tässä vaiheessa tiedossa, Kirsi varmistaa.

Syksyllä hän palaa taas Pekan mukana Nashvilleen, jossa heidän toinen kotinsa on.

– Lennän paljon Oulun ja Nashvillen väliä, mutta asun pääasiassa Jenkeissä, Kirsi kertoo.

Lue myös:

Hän on Suomen kuumimman Leijonan kihlattu

Onko Leijonen selibaatista hyötyä?

Ananastukka syrjäytti Leijonien takatukat - katso vaikka!