Taivassalolainen nuorkarjan kasvattaja ja luomuviljelijä löysi uuden rakkaan. "Kaikki loksahti paikoilleen, olen rakastunut", Vilja sanoo. Kuvat MTV3
Taivassalolainen nuorkarjan kasvattaja ja luomuviljelijä löysi uuden rakkaan. "Kaikki loksahti paikoilleen, olen rakastunut", Vilja sanoo. Kuvat MTV3

Maajussille morsian -sarjan Viljan ja Jannen suhde päättyi, mutta Vilja löysi jo uuden miehen.

Maajussille morsian -sarjan Viljan, 33, ja Jannen, 36, suhde ei edennyt tapailua pidemmälle. Tänään esitetyssä päätösjaksossa Vilja kertoi, että se jokin kaikkein tärkein puuttui heidän väliltään.

Me Naisille Vilja kertoo, että hän tapaili Jannea noin kuukauden ajan Pyhällä vietetyn loman jälkeen.

– Jannessa on tuhat hyvää puolta, mutta se jokin, joka vie jalat alta, puuttui väliltämme. Ymmärsin sen siinä vaiheessa, kun huomasin, etten ikävöi häntä tapaamistemme välillä sillä tavalla kuin pitäisi, Vilja sanoo.

Viljan mukaan hän ja Janne erosivat silti hyvissä väleissä ja ovat yhä ystäviä.

– Janne hyväksyi tämän tilanteen kuin mies. Olen onnellinen, että olin tunteistani rehellinen, ja Jannekin arvosti rehellisyyttäni.

Viljan kärkikolmikkoon ohjelmassa selvisivät Juha (vas.), Ari (kesk.) ja Janne (oik,). Kauden kolmanneksi viimeisessä jaksossa Viljalle oli rankka paikka valita yksi miehistä. "Otan varmasti Juhaan ja Ariin yhteyttä sitten kun ohjelma ei tule enää tv:stä ja tilanne rauhoittuu. Se on sitten miehistä itsestään kiinni, haluavatko he olla minuun yhteydesssä ystävinä."

Vilja valitsi sarjassa Jannen yhteiselle Lapin-lomalle, mutta suhde päättyi eroon kuvausten jälkeen.

Uusi mies löytyi läheltä

Vaikka Viljan ja Janne suhde päättyi, Vilja suunnittelee jo yhteistä tulevaisuutta erään toisen miehen kanssa.

– Selasin ohjelman alussa saamaani kirjenivaskaa uudelleen, ja sieltä löytyi yksi kiinnostava kirje.

Kirjeenkirjoittaja ei ikinä päätynyt mukaan ohjelmaan, mutta Vilja otti mieheen yhteyttä sen jälkeen, kun Jannen kanssa oli asiat selvitetty. Varsinais-Suomessa asuva mies on maatilan poikia ja asuu melko lähellä Viljaa. Pari on tapaillut vuodenvaihteesta lähtien.

– Hän on unelmieni mies! On päivän selvää, että nyt voi puhua jo rakastumisesta, olen rakastunut. Kaikki on vaan loksahtanut paikoilleen, ja suunnittelemme yhteistä tulevaisuutta, Vilja sanoo.

Vilja kertoo pitävänsä erityisesti siitä, että miehellä on hyvä itsetunto ja hän ymmärtää, miten paljon työtä ja aikaa maatilan pitäminen vaatii. Viljaa ja miestä yhdistää myös haave perheestä. Lisäksi mies kannustaa Viljaa hänen unelmissaan.

– Meitä yhdistää se, että osaamme molemmat heittäytyä. Hän osaa myös tehdä joitain asioita, jotka eivät minulta onnistu, esimerkiksi korjata traktorin.

Ohjelman aikana katsojille tuli selväksi, että Viljaa viehättävät raamikkaat miehet.

– Hän on pitkä, komea ja miehekäs mies. Pidän siitä, että voin käpetyä miehen kainaloon.

Lue myös:

Maajussille morsian -Vilja joutui salaamaan suhteensa

Testaa treffiseurasi maajussitar-Viljan vinkeillä

Maria Veitola muistelee kirjassaan, miten vaikeaa oli saada omat vanhemmat ymmärtämään, että kaikki hänen kaverinsa laihduttivat amfetamiinilla ja Nutriletilla.

Toimittaja Maria Veitola, 45, muistelee uutuuskirjassaan Veitola päihteidenhuuruista nuoruuttaan. Hän kirjoittaa, miten ihanaa 21-vuotiaana oli, kun elämä oli ”pelkkää nousua” ja ”hetkessä elämistä”.

– Joka ilta oli täynnä absurdeja tapahtumia ja hassuja ihmiskontakteja. Minä lörpöttelin ja tanssin niin, että mekot repesivät päältäni ja kengät hävisivät. Mennään yhdelle saattoi venyä kolmipäiväiseksi seikkailuksi, Veitola kirjoittaa.

”Olen kymmenen tuntemattoman ihmisen kanssa jatkoilla, ja me ollaan vedetty jotain, ja mä saan paniikkikohtauksen.”

Hän huomasi kuitenkin jossain vaiheessa, että kaikkeen kyllästyy. Klubeilla naamat kävivät tutuiksi, ja bileiden jälkeen yhä useammin tuntui ontolta. 

– Aina välillä minulla on ikävä sitä huumaavaa ja hasardia tunnetta, jonka muistan vanhoilta ajoilta. Sitä tunnetta ostaisin itselleni, jos voisin. Mutta sitä tunnetta en kyllä ostais, kun olen kymmenen tuntemattoman ihmisen kanssa jatkoilla, ja me ollaan vedetty jotain, ja mä saan paniikkikohtauksen eikä ole ketään kenelle voisin sanoa: ”Auta. Musta tuntuu, että mä joko sekoan tai kuolen”, Veitola kirjoittaa.

”Söin pari päivää sitten jotain missä oli Fido Didon kuva tai Mersun merkki.”

Amfetamiinilla ja Nutriletilla laihduttaminen ei ollut epätavallista

Hän muistelee myös erästä reissua Saimaan-mökille vanhempiensa kanssa. Ennen sitä Veitola oli ollut juhlimassa pari päivää putkeen.

– Siellä tutussa mökkisaaren metsässä mustikanvarvut muuttuivat väriseväksi ja hehkuvaksi sotkuksi ja tuntui siltä kuin metsä olisi halunnut imaista mut sisäänsä. Rämmin sieltä metsästä ulos ja itkin holtittomasti.

– Kerroin vanhemmille, että tämä johtuu siitä, kun söin pari päivää sitten jotain missä oli Fido Didon kuva tai Mersun merkki enkä oo paljon sen jälkeen nukkunut. Äiti ja isä oli kamalan järkyttyneitä, huolissaan ja vihaisia. – – On vaikea saada heitä ymmärtämään, että hei, ei tässä oo mitään ihmeellistä, kaikki mun kaverit laihduttavat amfetamiinilla ja Nutriletilla, se on ihan tavallista.

”Me tarvittiin apua niiden kaikkien tunteiden käsittelyyn.”

Veitola kirjoittaa, että sekä hän itse että hänen ystävänsä elivät parikymppisinä vaihetta, jolloin arki ei välillä riittänyt ja välillä se oli liikaa.

– Me tarvittiin apua niiden kaikkien tunteiden käsittelyyn. Tai eihän niitä tunteita käsitelty. Ne herätettiin, voimistettiin tai turrutettiin. – – Mutta onko mitään surullisempaa fiilistä kuin etsiä jonkun klubin vessan kiiltäviltä pinnoilta, että olisiko jollain jäänyt sinne joku murunen jotain valkoista.

Veitolan mukaan hänen oma päihdetoleranssinsa oli hänen onnekseen niin onneton, että hän itse oli usein se, joka huolehti muista. 

Maria Veitola: Veitola (Johnny Kniga, kirja on juuri ilmestynyt)

Sirpa Suutari-Jääskö ja Jukka Haapalainen ovat tehneet koreografiat UIT:n Tuhansien ämpäreiden maa -kevätrevyyseen. Kuva: Jonna Öhrnberg
Sirpa Suutari-Jääskö ja Jukka Haapalainen ovat tehneet koreografiat UIT:n Tuhansien ämpäreiden maa -kevätrevyyseen. Kuva: Jonna Öhrnberg

Jukka Haapalainen ryöstettiin maaliskuussa Lontoon-kotinsa portailla, kun hän oli tulossa vaihtamasta rahaa. Ryöstäjät veivät kännykän ja rahat sekä hakkasivat Haapalaisen.

Tanssii tähtien kanssa -ohjelman tuomari Jukka Haapalainen ja tanssijapuoliso Sirpa Suutari-Jääskö eivät ole juuri viettäneet aikaa Lontoossa sijaitsevassa kodissaan maaliskuussa tapahtuneen ryöstön jälkeen.

Jukka oli tuolloin vaihtamassa rahaa ulkomaan työmatkan jälkeen. Neljä miestä näki tilanteen ja seurasi tätä kotiovelle.

– He ryöstivät rahat ja kännykän. Jouduin siinä vähän hakatuksikin, Jukka kertoo.

– Miehiä oli neljä ja Jukka taisteli vielä vastaan, Sirpa kertoo päätään pudistellen.

Sirpa kuuli ulkoa miehensä huutoa ja tilasi paikalle ambulanssin. Verta vuotava Jukka paikattiin. Fyysiset vammat ovat parantuneet, mutta perusturvallisuuden tunteeseen tapahtunut vaikutti.

– Perusturvallisuuden tunne on edelleen järkkynyt, eikä se varmaan koskaan palaudu täysin ennalleen. Tämä tapahtui vielä oman kodin portailla. Asumme turvallisella alueella, Lontoon keskustassa, jota olen pitänyt aina mukavana alueena. Tämän jälkeen olen ollut varuillani.

Episodin jälkeen pari suuntasi Suomeen tekemään koreografiat UIT:n Tuhansien ämpäreiden maa -kevätrevyyseen.

– Emme ole päässeet oikein mittaamaan, miltä Lontoon-kodissa oleminen tuntuu, Sirpa sanookin.

”Pelosta ja vihasta pitää pyrkiä pääsemään kaikin keinoin.”

Jukka painottaa, ettei ole antanut pelolle liikaa valtaa, vaikka luottamus toisiin ihmisiin on järkkynyt.

– Pelosta ja vihasta pitää pyrkiä pääsemään kaikin keinoin ja yrittää löytää jotain ihmeellistä ymmärrystä näitä tekijöitä kohtaan. Onneksi on paljon töitä, joista saan positiivista virtaa, Jukka sanoo.

Pari on matkustellut ympäri maailmaa koko 20 vuotta kestäneen uransa ajan, mutta ei ole joutunut aikaisemmin vaarallisiin tilanteisiin.

– Tietysti matkustaessa olemme pyrkineet välttämään turvattomia paikkoja, Sirpa kertoi tänään Linnanmäen lehdistöpäivässä, jossa esitettiin myös UIT: kauden esiintyjät.

UIT:n ensi-illan jälkeen pari palaa kuitenkin Lontooseen, jossa heillä on esiintymis- ja luennointitehtäviä British open -tanssikilpailuissa.