Tom Hanks ja Rita Wilson. Kuvat: Reuters / Shutterstock
Tom Hanks ja Rita Wilson. Kuvat: Reuters / Shutterstock

Ben Affleckin ja Jenniferin Garnerin ero koettelee uskoa rakkauteen. Kyllä sitä silti vielä on!

Koko läntinen maailma järkyttyi viime yönä, kun Hollywoodin tähtipari Ben Affleck, 42, ja Jennifer Garner, 43, ilmoittivat eroavansa kymmenen avioliittovuoden jälkeen. Edes vuosien pariterapia ei pelastanut heidän "unelmaliittoaan".  Kai heille kävi sitten juuri niin kuin monille tuppaa käymään: he kasvoivat erilleen.

Onneksi maailmassa on vielä toivoa! Nämä pitkään – ja ehkä myös onnellisesti – yhdessä olleet julkkisparit sen todistavat.

Tom Hanks ja Rita Wilson – naimisissa 27 vuotta

Näyttelijäpari on ollut naimisissa vuodesta 1988, ja he ovat saattaneet maailmaan kaksi lasta. Ja jos Ritan sanaan on uskominen, parilla menee paremmin kuin koskaan. Ritan mukaan hänen sairastumisensa rintasyöpään teki vanhasta avioparista läheisimpiä kuin koskaan. Sairasvuoteella pari itki, nauroi ja katsoi leffoja yhdessä.

Helen Mirren ja Taylor Hackford – naimisissa 21 vuotta

 

29 vuotta saman miehen kanssa olleella Helenillä ei ollut koskaan aikomusta mennä naimisiin. Kun hän meni, hän kertoi sen johtuneen ainoastaan taloudellisista syistä. Sittemmin Helen on tarkentanut kylmältä kuulostavia kommenttejaan ja kertonut, että todellisuudessa molemminpuolinen tuki on hänen ja ohjaaja Taylor Hackfordin pitkän liiton salaisuus. Paria yhdistää myös se, ettei kumpikaan kaipaa yltiöpäistä romantiikkaa eikä pahoita mieltään, jos toinen unohtaa ostaa syntymäpäivälahjan. 

Sting ja Trudie Styler – naimisissa 21 vuotta

Sting ja Trudie ovat olleet yhdessä 80-luvun alusta saakka ja naimisissakin pian 22 vuotta. Liekö parin pitkän suhteen salaisuus leikkimielisyys. Sting on nimittäin kertonut, että hempeilyn sijaan he piristävät tekemällä seksistä ”teatteria”. Trudie pukeutuu intiimejä hetkiä varten, ja joskus myös Sting pääsee stailaamaan vaimonsa makuuhuoneessa.

Jon Bon Jovi ja Dorothea Hurley – naimisissa 26 vuotta

Jonin ja hänen nuoreenrakkautensa suhde on kestänyt Bon Jovin villeimmätkin vuodet. Jon on myöntänyt, ettei hän ole täydellinen mies, muttei myöskään loiki muiden naisten sängyissä.

Myös heillä on pitkä suhde:

Colin Firth ja Livia Firth (o.s. Giuggioli) – naimisissa 18 vuotta

 

Hugh Jackman ja Deborra Lee-Furnes – naimisissa 22 vuotta

 

Kurt Russell ja Coldie Hawn – yhdessä 32 vuotta

 

Cate Blanchett ja Andrew Upton – naimisissa 18 vuotta

 

David ja Victoria Beckham – naimisissa pian 19 vuotta

Lähteet: Daily Mail, Harper’s Bazaar, Daily Mirror, Me Naiset -arkisto

 

Kiti Kokkonen. Kuva: Sanoma-arkisto / Jonna Öhrnberg
Kiti Kokkonen. Kuva: Sanoma-arkisto / Jonna Öhrnberg

Lyhyydestä voi olla myös harmia, mutta paljon hauskempaa on keskittyä niihin hyviin puoliin.

Jalat eivät yllä bussissa lattialle, farkkujen lahkeet ovat aina liian pitkät ja usein tuntuu, että ne kivoimmat vaatteet on sijoiteltu kaupassa ihan katon rajaan. Muun muassa tällaisia asioita lyhyet ihmiset kohtaavat lähes päivittäin.

Saman tietää myös Putous-tähti Kiti Kokkonen, 43, joka on vain 150 senttimetriä pitkä. Tai oikeastaan enää 148,5-senttimetriä: Kokkonen kertoo lyhentyneensä viime vuosien aikana.

– Olin joskus 150-senttimetriä pitkä, mutta olen jotenkin tullut siitä alaspäin – tai lyhentynyt. En tiedä, jatkuuko tämä vielä, Kokkonen nauraa.

Kokkosen pituus on aina ollut huumorin väännön kohteena, ja esimerkiksi viime lauantain Putous-jaksossa Kokkonen nähtiin 191-senttimetriä pitkän Roope Salmisen kahvikupin alustana sekä jääkaappiin ahtautuneena.

Lue myös: Kuka Suomi-julkkis on kanssasi samanpituinen? Katso yli 150 nimen listasta

Arkielämässään Kokkonen kuulee paljon vitsejä tai kommentteja siitä, kuinka näppärää on käyttää häntä käsinojana tai kuinka hänen lyhyytensä jaksaa yllättää joka kerta. Yleensä vitsailu ei haittaa, mutta välillä lyhyyden jatkuva alleviivaaminen ärsyttää.

”Lyhyyteni on asia, mistä muut helposti vitsailevat.”

– Itse en usein tee lyhyydestäni numeroa, mutta se on asia, josta muut helposti vitsailevat. Yleensä muiden vitsailu menee vain ohi, kun olen niin tottunut siihen. Välillä on tosin sellaisia hetkiä, että ihmetyttää, miksi keskitymme ihmisissä niin paljon tällaisiin asioihin. Eli välillä vähän ärsyttää, Kokkonen sanoo.

Lyhyelle sattuu ja tapahtuu

Lyhyeeseen varteen voi liittyä kuitenkin monta erikoista ja hauskaakin sattumusta. Niitä Kokkosella todella riittää.

– Kun olin nuori, yksi poika jätti minut sen vuoksi, että olin niin lyhyt. Hän ihan sanoi, että tämä ei nyt toimi, koska hän on niin pitkä ja minä niin lyhyt, Kokkonen nauraa.

”Minulle haettiin pyllyn alle penkille jokin tyyny ja jalkojen alle koroke.”

– Olen kyllä useita kertoja myös hävennyt pituuttani. Kun esimerkiksi olen ollut haastateltavana, minulle haettiin pyllyn alle penkille jokin tyyny ja jalkojen alle koroke. Siitä tulee vain jotenkin typerä olo.

Onneksi useimmat kokemukset lyhyydestä ovat lopulta positiivisia.

– Näin lyhyenä mahtuu hyvin kaikkiin pieniin tiloihin, ja hyvin harvoin tarvitsee pelätä sitä, että löisi päänsä johonkin. Lisäksi caprihousut ovat pitkät housut ja voi ostaa lastenvaatteita, jotka ovat usein tosi kivoja, Kokkonen sanoo.

”Minulta ei kysytty lippua, koska olin saman pituinen kuin tarhalapset.”

– Metrossa olen pari kertaa unohtanut ostaa lipun. Kaksi kertaa on käynyt niin, että kun lipuntarkistajat ovat tulleet, on kohdalle osunut tarharyhmä ja olen ajautunut jotenkin sen keskelle. Minulta ei kysytty lippua, koska olin melkein samanpituinen kuin tarhalapset, eli olen varmaan jotenkin näyttänyt olevan osa tarharyhmää ja välttynyt niin tarkastusmaksulta.

Vielä muutama vuosi sitten bussisakin Kokkoselta saatettiin kysyä, tuleeko aikuisten vai lasten lippu. Vähän hävettää, mutta enemmän naurattaa.

Sari Salomaan paras kuntouttaja on vuokraheppa Tomppa. Kuva: Katja Lösönen
Sari Salomaan paras kuntouttaja on vuokraheppa Tomppa. Kuva: Katja Lösönen

Suomalaisilla on kivun vuoksi eniten sairauspoissaoloja koko Euroopassa. Nelikymppisen Sari Salomaan työkyvyn vei 20 vuotta kestänyt jalkakipu.

Nyt kävi pahasti, Sari Salomaa tajusi liukastuessaan jäisellä tiellä. Kaatuessa jalasta kuului pamahdus, ja kun Sari koetti nousta ylös, hän huomasi, että jalkaterä sojotti väärään suuntaan.

Oli maaliskuu vuonna 1998. Sari oli 22-vuotias yo-merkonomiopiskelija, kihloissa...