Stand up -koomikko Ismo Leikolasta tuli maailman hauskin ihminen. Onko hänen pakko olla aina hauska? Kuva: IS/Trond H. Trosdahl
Stand up -koomikko Ismo Leikolasta tuli maailman hauskin ihminen. Onko hänen pakko olla aina hauska? Kuva: IS/Trond H. Trosdahl

Juuri maailman hauskimmaksi kruunattu stand up -koomikko Ismo Leikola ujutti penisvitsin koko perheen show'hun.

Stand up -koomikko Ismo Leikolasta, 35, tuli eilen maailman hauskin ihminen. Penisvitseillä, tankeroenglannilla ja ujostelevalla olemuksellaan yleisön ja tuomarit hurmannut koomikkokonkari on tehnyt komiikkaa jo 2000-luvun alusta. Hän oli kilpailun alkumetreiltä lähtien varma voittajaehdokas. Miksi?

– Olen treenaillut englanninkielisiä vitsejä Iso-Britanniassa, ja saanut sieltä palautetta omaperäisyydestäni. Sekin auttoi minua, että vitsini toimivat myös netin välityksellä, Ismo pohtii puhelimessa Nurmeksesta, jonne hän on juuri saapunut illan keikkaansa varten.

Laitat lavalla itsesi peliin. Missä menee raja?

– Lähinnä mietin, mikä olisi hauskaa. Eivät kaikki jorinani perustu omaan elämääni. Suurin osa on kyllä tullut mieleen oikean elämän tilanteessa, mutta monesti vitsini eivät ole tarinoita, vaan havaintoja. En oikeastaan ajattele, että ruotisin paljonkaan omaa elämääni, mutta kyllä kai niinkin tulee tehtyä.

Esiintyessäsi Yhdysvalloissa puhuit esimerkiksi painostasi, laihdutusyrityksistäsi ja peniksesi koosta. Jos olisit aivan eri näköinen, voisitko tehdä samanlaista huumoria?

– Jutut pitäisi kertoa eri tavalla, osa vitseistä jäisi varmaankin pois. Se on totta, että tietyt aiheet toimivat parhaiten tällaisella olemuksella. Nämä vitsit ovat tosin pieni osa kokonaisuudesta. Kilpailussa oli esimerkiksi toivottu, että vitsit eivät olisi seksiaiheisia, vaan perheystävällisiä. En myöskään käsitellyt parisuhdetta, josta minulla on paljon havaintoja. Sen sijaan kerroin mahdollisimman globaaleja vitsejä, jotta ne välittyisivät hyvin myös nettikatsojille.

Suomessa kerrot välillä hyvin roiseja vitsejä. Millaista oli tehdä "koko perheen show'ta"?

– Se on stand upille epätavallista, mutta kilpailussa tarkasteltiin sitä, pystyikö olemaan hauska myös ilman kirosanoja ja muita. Vitsailin kuitenkin peniksestäni, mutta mietin etukäteen, että sehän liittyikin säähän eikä seksiin! (Ismon penisvitsi käsitteli sitä, kuinka suomalaisen miehen alapää näyttää suuremmalta Yhdysvalloissa, jossa on lämpimämpää.)

Jokin aika sitten laihdutit 20 kiloa. Millaisia vitsejä kertoisit, jos olisit hoikka lihaskimppu?

– Onnistuin tosiaan laihduttamaan 20 kiloa ja kuntoilemaan, mutta sitten se jäi. Nyt kilot ovat valuneet takaisin, mutta eivät ihan lähtöpisteeseen asti. Jos juttujani purkaa auki, niin ehkä ulkonäkö nivoo ne yhteen, mutta loppujen lopuksi harva liittyy olemukseeni. Keksin koko ajan uusia juttuja, mutta tottahan se on, että laihtumisesta on paljon vaikeampi vitsailla. Hölmöily on koomisempaa.

Näyttelijä Ville Haapasalo kertoi brändänneensä itsensä pipoa käyttäväksi juntiksi. Oletko sinäkin luonut roolin stand up -lavoille?

– En tietoisesti. Olen aina keskittynyt siihen, miten kerron hauskoja juttuja. Hahmo tulee omalla painollaan sisällön mukana. Olen saanut siitä paljon kehuja. Lavahabitukseni ja oikea minä olemme aika samanlaisia, mutta puhun tietenkin normaalilla tavalla, jos kanssani juttelee. Lavoilla keskityn kertomaan mahdollisimman hauskoja juttuja. Sisältö on eri, paketti sama.

Odottavatko ihmiset, että olet aina hauska? Oletko "stand up -koomikko Ismo Leikolan" vanki?

– Joskus haastattelussa tai kadulla minua pyydetään kertomaan vitsi, mutta eihän sitä silloin pysty. Keikka on aina keikka, täysin erilainen tilanne. Välillä, kun olen tilannut grillillä hampurilaista, myyjä on ollut pettynyt, kun en olekaan tilannut sitä "hauskasti". Mutta ei tämä ole ollut mikään ongelma. 

Suomalaiset naiskoomikot, kuten Mari Perankoski, Niina Lahtinen, Pirjo Heikkilä, Lotta Backlund ja Krisse Salminen ovat kovassa suosiossa. Millainen sinun mielestäsi on hauska nainen?

– Esimerkiksi vaimoni on sellainen. Hirveän hauska. Välillä keksimme yhdessä juttuja. Kun saan idean, heitän sen hänelle ja hän lihottaa vitsiä. Onneksi Suomessa ja maailmalla on paljon naiskoomikoita. Enää ei ajatella, että naiset eivät voisi tehdä samalla tavalla huumoria kuin miehet. Kaipa voisikin sanoa, että sellainen nainen on hauska, joka on kuin hauska mies. Huumorintajuinen, kekseliäs ja osaa nauraa itselleen ja naiseudelleen.

Ismo Leikola saa yhdysvaltalaisen Laugh Factory -komediaklubin ensimmäistä kertaa järjestetyn Funniest Person in the World -kilpailun voittajana hieman alle 8 000 euroa. Lisäksi hänelle järjestetetään määrittelemättömän mittainen kiertue Yhdysvalloissa. Katso Ismon finaaliesitys Me Naisten sivuilla: Tällä esityksellä Ismo Leikolasta tuli maailman hauskin – katso video

Lue myös:

Stand up -koomikko Niko Kivelä: "En seurustelisi hetkeäkään itseni kanssa"

Reilu vuosi sitten Sauli Koskinen opiskeli itsensä personal traineriksi.

Sauli Koskinen, 32, tuli alun perin tunnetuksi Big Brother -voittajana, sittemmin juontajana. Reilu vuosi sitten Sauli opiskeli itsensä personal traineriksi. 

– Olen pidemmän aikaa treenannut aktiivisesti. Kun aloin harjoitella personal trainerini Jari Sorsan kanssa, ymmärsin, että pt:n homma kiinnostaisi minuakin. Lopulta kävin koulun ja tykkäsin kovasti.

Nuorena Sauli kokeili kaikkea jalkapallosta mäkihyppyyn ja lumilautailuun. Omaa lajia ei silti löytynyt.  Aktiivisemmasta treenaamisesta hän innostui vuonna 2010, kun hän muutti Los Angelesiin, jossa asui hänen silloinen miesystävänsä poptähti Adam Lambert.

– Siellä tuli pieni muutos myös ruokavalioon. Losissa on trendikästä olla hyvässä kunnossa, ja minun aikana siellä yleistyivät vihersmoothiet. Oma ruokavaliokin muuttui siihen suuntaan.

”Ollaan tosi hyviä kavereita. Nähdään aina kun nähdään.”

Losissa Sauli treenasi salilla, patikoi kukkuloilla ja kävin ohjatuilla tunneilla. Kun hän muutti neljän Kalifornian vuoden jälkeen Suomeen, treenaaminen jatkui. Amerikka-vuosien jälkeen Sauli kotiutui Suomeen hyvin.

– Vaikka onhan se ilmasto kiva, niin arvostan sitä, että Suomessa asiat on helppo järjestää. Ja olen käynyt Kaliforniassa kuitenkin aika usein.

Välit Adamiin ovat pysyneet hyvinä eron jälkeenkin.

– Ollaan tosi hyviä kavereita. Nähdään aina kun nähdään, mutta hän on minulle yhä tärkeä ihminen, Sauli kertoo XS Sports Nutrition –ravinnesarjan lanseerauksessa.

Näyttelijäpari Minka Kuustosen ja Aku Sipolan lapsen laskettu aika on helmikuussa.

Näyttelijäpariskunta Minka Kuustonen, 32, ja Aku Sipola, 27, saavat lapsen. Minka kertoi asiasta Ilta-Sanomille.

– Lapsi on odotettu ja toivottu, ja tämä on ihana asia, Kuustonen kertoo IS:lle.

Minka aikoo jäädä äitiyslomalle vuodenvaihteen jälkeen.

– Vauvan laskettu aika on helmikuussa.

Aku Sipola Syysprinssi-elokuvan ensi-illassa vuosi sitten. Aku näytteli itsekin elokuvassa. Kuva: Jonna Öhrnberg
Aku Sipola Syysprinssi-elokuvan ensi-illassa vuosi sitten. Aku näytteli itsekin elokuvassa. Kuva: Jonna Öhrnberg

Minka ja Aku ovat olleet yhdessä 3,5 vuotta. Minka tunnetaan muun muassa Putous- ja Tellus-sarjoista. Lisäksi hän on näytellyt Onnenonkijat- ja Kesäkaverit-elokuvissa. Aku on näytellyt esimerkiksi Uusi päivä -sarjassa.