Huippumalli haussa -ohjelman tuomarinakin tunnettu Janice Dickinson sanoo eläneensä rintasyöpädiagnoosin jälkeen ikään kuin painajaisessa. Kuva: Reuters
Huippumalli haussa -ohjelman tuomarinakin tunnettu Janice Dickinson sanoo eläneensä rintasyöpädiagnoosin jälkeen ikään kuin painajaisessa. Kuva: Reuters

Janice Dickinson sairastui syöpään, johon hänen äitinsä aikoinaan menehtyi.

Maailman ensimmäisenä huippumalina pidetty Janice Dickinson, 61, on sairastunut rintasyöpään, kertoo Daily Mail.

Lääkäri löysi herneenkokoisen syöpäkasvaimen suorapuheisena tunnetun ex-mallin oikeasta rinnasta rutiinitarkastuksen yhteydessä. Lehden mukaan syöpää on löytynyt myös imusolmukkeista.

”En aio antaa pelon määritellä minua.” 

– Olen edelleen aika järkyttynyt. Tänään minuun iski pelko... Mutta en aio antaa pelon määritellä minua. Aion selvitä tästä, Janice sanoo lehden haastattelussa.

Diagnoosi varmistui 12. maaliskuuta, ja Janicen mukaan hänen elämänsä on sen jälkeen tuntunut painajaismaiselta unelta. Hän oli ostoksilla 22-vuotiaan Savannah-tyttärensä kanssa, kun puhelu lääkäriltä tuli.

– Sillä hetkellä tiesin, että minun pitäisi olla rohkea ja vahva. Minun täytyi koota kaikki se rohkeus, joka minussa naisena on, joka meissä kaikissa naisissa on, nostaa leuka ylös, laskea hartiat alas ja elää hetki kerrallaan, Janice sanoo.

Rankat elämänvaiheet

Janice Dickinson on aiemminkin kohdannut vaikeuksia ja selvinnyt niistä. Hän on kärsinyt muun muassa syömishäiriöistä ja alkoholismista sekä kertonut joutuneensa 1980-luvulla Bill Cosbyn huumaamaksi ja raiskaamaksi, mikä Janicen sanojen mukaan johti hänet itsetuhoiseen elämäntapaan.

Janicen oma äiti kuoli syöpään ja isä sydänkohtaukseen.

Janicen rintasyöpää hoidetaan leikkauksella, sädehoidolla ja lääkityksellä.

– Älkää säälikö minua. Minä olen Janice Dickinson ja aion pysyä täällä vielä erittäin pitkään. Ette vielä pääse eroon minusta, hän sanoo.

Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg
Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg

Nyrkkeilijäpari Eva Wahlström ja Niklas Räsänen ovat yksi Urheilugaalan näyttävimpiä pariskuntia. 

Glamour ja sporttisuus yhdistyivät Eva Wahlströmin ja Niklas Räsäsen asuissa. Evan Björn Borgin hameita on valmistettu vain kaksi.

– Toinen niistä on ollut Lady Gagalla! Näin tämän Tukholmassa Borgin muotinäytöksessä ja kysyin, voinko saada tämän Urheilugaalaan. Se meni aika helposti, Eva kertoi tänään gaalaan saapuessa.

Parin gaalaan valmistautuminen ei sujunut ongelmitta. Tiistaina Niklas joutui sairaalaan sydämen rytmihäiriöiden vuoksi.

– Kyseessä on flimmeri, eli kammion eteisvärinä. Siinä sydän veti omaa rallia. Ensi viikolla tutkitaan lisään. Odotan lääkäriltä vihreää valoa, että saisin aloittaa treenaamisen.

Eva suhtautui aviomiehen vaivaan maltillisesti. 

– En ollut paniikisissa, ennemmin pettynyt. Niklaksen piti lähteä sunnuntaina treenileirille Iso-Britanniaan. Meille on urheiljoina aika normaalia, että joudutaan tutkailemaan omaa kehoa.

Nyrkkeily on kova laji, mutta molemmat aikovat jatkaa niin kauan kuin mieli kestää.

– Nuoruuden innokkuudesta usein rokotetaan kehässä. Siellä tarvitaan myös viisautta. Uskon olevani nyt 37-vuotiaana lajissa parempi kuin koskaan, Eva sanoo.

Keskenään pari ei nyrkkeile.

– Ei siis täysillä. Minulle kävisi siinä huonosti. Fysiikkaero miehen ja naisen välillä on tässä lajissa niin suuri.

Pari haluaa jatkossa järjestää Suomessa kovatasoisempia otteluita. He ovat mukana yrityksessä, joka järjestää isoja nyrkkeilyiltoja Suomessa.

Tilaajille
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.

Vasta vuosien jälkeen kirjailija Johanna Holmström tajusi elävänsä eriarvoisessa avioliitossa. Eron jälkeen hän ei kaipaa uutta suhdetta. 

Lapsena kirjailija Johanna Holmström, 36, halusi olla mies. Hän oli varma, että naiset ovat huonompia kuin miehet – tai että mies on jollain ääneen lausumattomalla tapaa enemmän ihminen kuin nainen.

– Olin tyttömäinen, mutta vihasin sukupuoltani ja samastuin pitkään...