Jos luulit, että ralli on junttien urheilua, nyt kannattaa korjata käsityksiään.

Neste Oil Rally Finlandissa, kotoisammin Jyväskylän Suurajoissa sijoittui sunnuntaina lopputuloksissa kymmenenneksi italiaano Lorenzo Bertelli. Sijoitus on oikein kelvollinen 27-vuotiaalle kuskille, joka ajaa ensimmäistä vuottaan rallin pääsarjassa WRC:ssä.

Siinä ei sinällään ole mitään ihmeellistä. Italialaiset ovat autourheilukansaa ja italialaisia rallikuskeja on nähty Keski-Suomessa niin kauan kuin rallia on siellä ajettu.

Mutta Bertelli ei ole kuka tahansa italialaiskuski: hänen äitinsä on Miuccia Prada, maailmankuulun Pradan luksusmuotitalon taiteellinen johtaja, ja isukki on Pradan toimitusjohtaja Patrizio Bertelli.

Bertelli on opiskellut filosofiaa yliopistossa ja hänelle kaavaillaan uraa perheyrityksessä, jonka perusti hänen isoisänsä vuonna 1913. Toistaiseksi "äiti on antanut hänelle luvan ajaa", kuten hän kertoi Ylen Ralliradion haastattelussa. Aiemmin Bertelli on sanonut, että menee Pradalle töihin, mikäli menestystä ei ala tänä vuonna MM-sarjassa tulla.

Ja äidin rahoja WRC-sarjaan kipuamiseen on varmasti tarvittukin, sillä Bertelli ajaa yksityistallissa. Tosin hilloa riittää: arviot perheen omaisuudesta liikkuvat 10–20 miljardin euron välillä.

Hyvin menneen rallin jälkeen – Lorenzo Bertelli sai ensimmäisen MM-pisteensä – Ralliradion toimittaja kysyi Bertelliltä, aikooko hän nyt perustaa Jyväskylään Pradan liikkeen.

"Ehkä, ehkä me perustamme", hän vastasi.

Bertellin Twitter-tili.

Ewan McGregorin huhutaan jättäneen vaimonsa kanssanäyttelijä Mary Elizabeth Winsteadin vuoksi. 

Skottinäyttelijä Ewan McGregor on yhysvaltalaisen viihdesivusto TMZ:n mukaan jättänyt avioerohakemuksen. McGregor on ollut vaimonsa Eve Mavrakisin kanssa naimisissa vuodesta 1996.

Avioerohakemus ei ole suoranainen yllätys, sillä McGregor ja Mavrakis ilmoittivat jo viime vuoden lokakuussa eronneensa. Avioerohakemuksessa on TMZ:n mukaan vielä sitäkin aikaisempi eropäivämäärä, 28.5.2017. 

Lokakuun 2017 eroilmoituksen aikoihin McGregorin ja näyttelijä Mary Elizabeth Winsteadin nähtiin suutelevan toisiaan lontoolaisessa kahvilassa ja poistuvan sen jälkeen McGregorin moottoripyörällä. Winstead, 33, ja McGregor, 46, näyttelevät yhdessä Fargo-sarjassa.

Winstead on eronnut entisestä aviomiehestään toukokuussa 2017, siis samaan aikaan kuin Ewan McGregor ja Eve Mavrakis, 51, ovat avioerohakemuksen mukaan tehneet eropäätöksen.

Rikosdraama Fargon näyttelijät Carrie Coon, Olivia Sandoval, Ewan McGregor ja Mary Elizabeth Winstead poseeraavat viime toukokuussa otetussa kuvassa yhdessä. 

Vaikuttaa siltä, että McGregorin ja Winsteadin suhde ei jäänyt vain lokakuiseen suuteloon Lontoossa. People-lehden mukaan pariskunta nähtiin kävelemässä käsi kädessä Los Angelesissa marraskuussa. 

Golden Globe -gaalan palkintopuheessaan McGregor kiitti sekä vaimoaan että Winsteadia – tosin hän jakoi kiitosta myös muille kanssanäyttelijöilleen. 

Ewan McGregorilla ja Eve Mavrakisilla on neljä yhteistä lasta, joista yksi on jo aikuinen. TMZ:n mukaan McGregor on hakenut yhteishuoltajuutta, ja Mavrakis puolestaan toivoo saavansa lapset itselleen niin, että McGregorilla säilyisi tapaamisoikeus.

Liikunta on yhä tärkeä osa Virpi Sarasvuon arkea, vaikka hän ei enää ehdikään liikkua entiseen malliin.

Entistä huippuhiihtäjä Virpi Sarasvuota nähdään harvoin parrasvaloissa. Eilen hän saapui Urheilugaalaan ilman puolisoaan Jari Sarasvuota.

– Työskentelen yrittäjänä. Sain juuri viime viikolla postissa valmentajan ammattitutkinnon paperit. Kasailen siihen liittyvää materiaalia valmiiksi, Virpi kertoi kuulumisiaan.

Virpi kertoi, että liikunta on yhä tärkeä osa hänen arkeaan.

– Liikun aktiivisesti, vaikka riippuu tietysti mihin vertaa. Urheilu-ura oli täysin eri elämä ja eri vaihe. Olisi tietysti kauhean kätevää, jos olisin nykyisessä arjessa yhtä hyvässä kunnossa kuin ammattiaikoina.

Virpillä ja Jarilla on kaksi yhteistä tytärtä, joiden elämää nainen ei halunnut tarkemmin kommentoida.

Gaalailtaan hän suhtautui odottavin mielin.

– Täällä on paljon ihmisiä, joita ei muuten tapaa. Elämä on aika lailla työtä ja arkea muuten.