Carita Pesonen on tällä hetkellä Me Naisten lukijoiden ylivoimainen ennakkosuosikki. Kuva: Jonna Öhrnberg
Carita Pesonen on tällä hetkellä Me Naisten lukijoiden ylivoimainen ennakkosuosikki. Kuva: Jonna Öhrnberg

172-senttinen Carita ei ole kisan pisimpiä tyttöjä. Kuva: Jonna Öhrnberg
172-senttinen Carita ei ole kisan pisimpiä tyttöjä. Kuva: Jonna Öhrnberg

Vaaleat kaunottaret hurmasivat Me Naisten lukijat.

Miss Suomi 2015 -finalistit esiteltiin eilen tiistaina. Me Naisten lukijoilla on yksi ennakkosuosikki yli muiden.

Numerolla kahdeksan kilpaileva Carita Pesonen keräsi peräti 36 prosenttia lukijoiden äänistä.

24-vuotias kotkalainen parturi-kampaaja on haaveillut misseydestä lapsuudesta asti. Sen takia Carita pitääkin Miss Suomi -kilpailuun osallistumista tähänastisen elämänsä kohokohtana.

172-senttisen missifinalistin perheeseen kuuluvat äiti, isä, sisko ja koira sekä poikaystävä, jonka kanssa Carita on seurustellut jo usean vuoden ajan.

Toiseksi eniten lukijoiden äänistä saivat numerolla yksi kilpaileva Rosa-Maria Ryyti ja numerolla kymmenen kilpaileva Heidi Yli-Pietilä. Kumpikin kaunottarista sai 13 prosenttia äänistä.Rosa-Maria Ryytin äitikin on aikoinaan kiertänyt kauneuskilpailuja ja kannustanut tytärtään hakemaan kisoihin. Kuva: Jonna Öhrnberg

20-vuotias Rosa-Maria on omien sanojensa mukaan rempseä oululainen. Äitinsä yrityksessä sisustussuunnittelijana ja assistenttina työskentelevä 178-senttinen Rosa-Maria haaveilee kauppatieteiden opinnoista. Hän on seurustellut poikaystävänsä kanssa muutaman kuukauden ajan.Heidi Yli-Pietilän oma missiesikuva on Satu Tuomisto. Kuva: Jonna Öhrnberg

Heidi Yli-Pietilä, 23, pitää omana valttikorttinaan sitä, että hän on rento, rempseä ja luomu. Kansainvälistä liiketaloutta ja markkinointia opiskeleva missikandidaatti tottui nuoruudessaan muuttamaan usein, kun isän työt kuljettivat perheen kotia ympäri maailmaa.

Lue myös:

He ovat uudet Miss Suomi -finalistit

Suomen kaikkein kaunein – testaa, voisitko se olla sinä!

Bea Toivosella uusi mies Lontoossa

Hämmästyttävä tutkimus: viehättävät ihmiset ovat rumia terveempiä! Mitä sanoo Miss Suomi?

Ida Paul ja Kalle Lindroth ovat Emma Gaalassa ehdolla vuoden tulokkaaksi. 

Duona esiintyvän Ida Paulin ja Kalle Lindrothin työtilanne ei ole tavanomaisin, sillä Ida Paul opiskelee toista vuotta maailman parhaaksi rankatussa Harvardin yliopistossa.

”Jenkeissä keskityn kouluun ja teen kappaleita.”

– Lensin yöllä juuri takaisin Suomeen. Teemme töitä periodeissa. Suomessa teemme keikkoja ja musajuttuja. Kun olen Jenkeissä keskityn kouluun ja teen kappaleita, Ida Paul kertoi tänään Emma-ehdokkaiden julkistustilaisuudessa.

Ida Paulin äiti on suomalainen ja isä yhdysvaltalainen. Lapsena hän on asunut Amerikassa lyhyen aikaa, jolloin haave amerikkalaisessa yliopistossa opiskelusta lujittui. 

Hakuprosessi Harvardiin kesti puoli vuotta, jonka aikana Ida Paul keräsi suosituksia opettajilta ja kollegoilta, kirjoitti esseitä ja teki SAT-pääsykokeen. Ida Paul teki jo tuolloin, 19-vuotiaana, kappaleita Warnerin artisteille.

– Toki arvosanat pitää olla kouluun riittävän hyvät, mutta pitää olla lisäksi joku asia, jossa on ihan huippu. Minulla se oli tämä musajuttu, joka on yhä minulle numero yksi.

”Kaikki eivät ole tiedehörhöjä”

Harvardissa Ida Paul ei ole vielä päättänyt pääainettaan, mutta on opiskellut yhteiskuntatieteitä, naistutkimusta sekä sivuaineina tanssia ja teatteria. Hän asuu kampuksella asuntolassa.

”Koulu on ihan oma ekosysteeminsä.”

– On kivaa, kun parhaat kaverit asuvat ihan naapurissa. Koulu on ihan oma ekosysteeminsä, kaikki tarvittava on kävelymatkan päässä. 

– Vaikka koulussa on lahjakkaita ihmisiä, ei kaikki todellakaan ole mitään tiedehörhöjä, jotka ovat hautautuneet laboratorioon. Sinne haetaan joka vuosi entistä monipuolisempi vuosiluokka opiskelijoita.

Harvardiin pääsy ei jää rahasta kiinni

Lukuvuosimaksu Harvardissa on yli 50 000 dollaria eli yli 42 000 euroa. Ida Paul painottaa, että Harvard kuuluu need blind -haun piiriin, jossa maksut räätälöidään opiskelijalle maksukyvyn mukaan. Loput maksusta kuitataan lahjoituksilla, joita yliopisto on saanut.

– Tiedän opiskelijoita, jotka eivät maksa opiskelusta mitään. Jotkut käyvät opintojen ohella töissä. Kenelläkään ei jää pääsy rahoituksesta kiinni.

”Musa on ainut pysyvä asia mun elämässä.”

Ida Paulilla on tällä hetkellä koti Suomessa ja Amerikassa, mutta hän uskoo panostavansa tulevaisuudessa eniten musiikkiin. Ida Paulin ja Kalle Lindrothin ensimmäinen albumi julkaistaan helmikuussa.

– Musa on ainut muuttumaton, pysyvä asia mun elämässä. Vaikka elämä ja vaatimuksen Harvadissa ovat joskus stressaavia, se varmasti kannattaa. Mitä enemmän koen, sitä enemmän minulla on myös lauluihin kirjoitettavaa.

Kansanedustaja Sari Sarkomaa kertoo suru-uutisesta Facebookissa.

Kansanedustaja Sari Sarkomaa, 52, kertoo virallisilla Facebook-sivuillaan suru-uutisesta: hänen nuorin pikkuveljensä on kuollut. 

– Nuorin pikkuveljeni on menehtynyt. Suruviesti saavutti minut 7.12. iltapäivällä. Jupan ystäville suru-uutinen tiedoksi. Jupaa ei enää ole, Sarkomaa on kirjoittanut Facebookiin.

Sarkomaa on omistanut päivityksessään koskettavan runon veljelleen.

Pikkuveljelleni

Ikinä ei tiedä onko aikaa paljon vai vähän
Yhtäkkiä elämäsi loppuikin tähän

Lähdit niin hiljaa
Että vain aamu kuuli
Sylissään matkalle sinut kantoi tuuli

Kiitos yhteisistä lapsuuden vuosista
Ja vuosista sen jälkeen
Uskon että sinun on nyt hyvä 
Taivaan kodissa olla