Viime vuoden Miss Suomi Lotta Hintsa vieraili keskiviikkona hallitsevan missin Bea Toivosen Miami-henkisissä läksiäisjuhlissa Helsingissä. ”Olen antanut Bealle käytännön vinkkejä.” Kuva: Jonna Öhrnberg
Viime vuoden Miss Suomi Lotta Hintsa vieraili keskiviikkona hallitsevan missin Bea Toivosen Miami-henkisissä läksiäisjuhlissa Helsingissä. ”Olen antanut Bealle käytännön vinkkejä.” Kuva: Jonna Öhrnberg

Ex-missi Lotta Hintsa on alkanut suunnitella häitään. ”Kosinta olisi hyvä hoitaa ensin alta pois. Tiedän, että Kristian haluaa yllättää minut”, hän kertoo jääkiekkoilijarakkaastaan.

Miss Suomi 2013 Lotta Hintsa elää etäsuhteessa, sillä hänen jääkiekkoilijapuolisonsa Kristian Näkyvä siirtyi pelaamaan JYP:stä täksi kaudeksi Luulajaan Ruotsiin. Pari on ollut yhdessä kolme vuotta.

Lotta kertoo suunnittelevansa kaason roolissa parhaan ystävänsä häitä, joita tanssitaan viiden kuukauden kuluttua.

– Olen päättänyt, että niistä tulee maailman parhaat häät – ennen omiani. Omatkin häät ovat samalla suunnitteilla. Kaasona toimiminen auttaa paljon, sillä opin mitä kaikkea pitää ottaa huomioon.

Lotta naurahtaa, ettei kosintaa ole vielä kuulunut.

– Toki kosinta olisi hyvä hoitaa ensin alta pois. Olemme puhuneet Kristianin kanssa naimisiinmenosta viimeiset puolitoista vuotta, ja tänä syksynä asia on konkretisoitunut. Tiedän, että hän haluaa yllättää minut kosinnallaan, kun sitä vähiten odotan. Luulen, että Kristian on ottanut siitä liikaakin paineita, hän arvelee.

Lotta ei halua paljastaa häiden ajankohtaa. Juhlapaikka on kuitenkin jo varattu.

– Olen ajoissa liikkeellä, sillä Suomessa on yksi ainoa paikka, jossa haluan viettää häitäni. Se on kaunis ja idyllinen miljöö Etelä-Suomessa.

Lotta iloitsee eri maissa asumisen sujuneen yllättävän hyvin.

– Yhtä matkustamistahan tämä on ollut. Tiedämme mitä kaipaus on, ja erillään olo on vahvistanut suhdettamme. Toisinkin voisi käydä. Kun olen Kristianin luona, keskitymme yhdessä olemiseen toisella tavalla kuin silloin, kun kumppani on koko ajan lähellä. Yhteiseen aikaan haluaa panostaa: emme tee omia juttuja tai räpellä kännykän kanssa.

Lue myös:

Ex-missi Lotta Hintsa haaveilee urasta Yhdysvalloissa: Olen hakenut työviisumia

Ex-missi Lotta Hintsa: "Vuosi sitten olin blondi heikoilla jäillä"

Ex-missi Lotta Hintsalle rooli Hollywood-elokuvasta: "Olen superinnoissani!"