”Lily ja Nami ovat ahmatteja. Ne innostuvat enemmän mieheni liaruuista kuin minun vegaanipöperöistäni”, Lotta kertoo. Kuva: Susanna Kekkonen
”Lily ja Nami ovat ahmatteja. Ne innostuvat enemmän mieheni liaruuista kuin minun vegaanipöperöistäni”, Lotta kertoo. Kuva: Susanna Kekkonen

Malli Lotta Näkyvän koirat ovat matkustaneet enemmän kuin moni ihminen eläessään.

Malli Lotta Näkyvä:

”Kun tapasin mieheni Kristianin, minulla oli kaksi chihuahuaa, Leo ja Lily. Kristian ilmoitti heti, ettei lenkkeilyttäisi koiriani: ’Tuollaisten kanssa ei voi näyttäytyä ulkona.’ Hän söi nopeasti sanansa, ja kun Leo myöhemmin kuoli, olimme yhtä mieltä, että Lilylle otettaisiin kaveri. Namin hankimme siis yhdessä ja olemme monesti puhuneet, ettemme osaisi olla ilman koiria. Nami on rodultaan pomeranian.

Lily syntyi Amerikassa, teksasilaisen kasvattajan luona. Olin sitä vastassa Sveitsissä, kun se 3,5-kuisena matkusti ensimmäisen kerran lentokoneessa. Muistan, miten pieni kuulapää istui suuren kuljetuslaatikon perukoilla ihmeissään. Silloin jatkoimme kotiin Suomeen, mutta myöhemmin olemme asuneet Kristianin jääkiekkouran takia muun muassa Milwaukeessa. Nyt Kristian pelaa Ruotsissa, ja minä opiskelen Suomessa.  Yksistään viime vuonna koiramme lensivät väliä 30 kertaa.

”Jos auton ovi on raollaan, ne livahtavat saman tien kyytiin.”

Lilystä ja Namista on kasvanut innokkaita reissukoiria. Kotona ne työntyvät matkalaukkuihin tai ramppaavat matkakassien ja oman lentokassinsa väliä, kun näkevät meidän pakkaavan tavaroitamme. Jos auton ovi on raollaan, ne livahtavat saman tien kyytiin.

Tytöillä on omat passit ja ne käyvät säännöllisesti eläinlääkärissä päivittämässä rokotukset ja loishäädöt, joita matkustaessa vaaditaan. Ne kulkevat yhteisessä Sherpa-matkakassissa, joka on mitoitettu niin, että se mahtuu lentokoneessa jalkatilaan edellä olevan penkin alle. Lily painaa 1,2 kiloa, Nami 1,5. Niin pienten koirien kanssa reissaaminen on helppoa.  Monesti ne saavat lentoemänniltä huomiota, rapsutuksia ja joskus namejakin. Lennämme useimmiten Finnairilla.

Lily on elämästä nautiskelija, joka rakastaa päiväunia ja syömistä. Se inhoaa ulkoilua ja näyttää lenkillä siltä kuin haluaisi soittaa eläinsuojeluyhdistykseen. Joskus kylmällä kelillä se on muiden pukiessa pissannut jo eteiseen ikään kuin silloin sen ei enää tarvitsisi lähteä. Ulkona se vain makoilisi auringonpaisteessa.

Nami on toista maata, energiapommi ja pompula. Kotona se hyörii ja pomppii eteisessä heti kun otan juoksukengät esille ja ravaa vaivatta mukana tunninkin lenkin.

”Olimme kaikki shokissa, kun Lily pärski ja siitä tuli vaahtoa.”

Tytöt ovat ahmatteja ja söisivät mitä vain. Hiljattain Lily varasti melkein paketillisen muroja ja kerran se vohki lautaselta wasabia. Olimme kaikki shokissa, kun Lily pärski ja siitä tuli vaahtoa.

Meiltä tytöt eivät enää kerjää, mutta parkkeeraavat ruokapöydän alle siltä varalta, että jotain tippuisi. Ne innostuvat enemmän Kristianin lihaisista ruuista kuin minun vegaanipöperöistäni. Keittiön lattia on aina siisti, kun tytöt lipovat sen muruista. Niin ne tekevät kyläillessäkin. Ja jos kyläpaikassa on koiria, Lily painelee päällikkönä niiden ruokakipoille.

Tyttöjen syömistä pitää vahtia, etteivät ne liho. Namilla turkki sentään hämää, mutta Lilystä näkee heti, jos se on vedellyt ylimääräistä. Silloin se näyttää pingottuneelta makkaratangolta tai pienoisvirtahevolta.

”Kotona pitää varoa astumasta pyykkikasojen tai peittomyttyjen päälle, tytöt rakastavat sukellella niihin.”

Niin pieneksi koiraksi Lilyllä on valtava auktoriteetti sitä isompiin kavereihin. Kun tyttöjen Ghost-serkku, isosiskoni 40-kiloinen valkoinen paimenkoira, tuli meille hoitoon, sillä ei ollut mitään asiaa Lilyn ja Namin uuteen tiipiihin. Ne rakastavat pehmeitä ja lämpimiä pesiä. Kotona pitää varoa astumasta pyykkikasojen tai peittomyttyjen päälle, tytöt rakastavat sukellella niihin.

Lilyllä on ihmeellinen kyky valloittaa ihmisiä väkisin puolelleen. Hiljattain ne olivat hoidossa ruotsalaisessa ystäväperheessämme, jossa anoppi ei lainkaan pidä koirista. Lily oli tietysti valinnut rouvan sylipaikakseen. Kaksi tuntia myöhemmin anopin puhelin oli täynnä valokuvia Lilystä.”

Lily, 9, ja Nami, 4

 • Lyhytkarvainen chihuahua ja pomeranian asuvat Suomessa ja Ruotsissa omistajiensa Lotta (os. Hintsa) ja Kristian Näkyvän kanssa. Lotta on malli ja Miss Suomi 2013, joka tekee graduaan, ja Kristian on Lonköpings HC:n jääkiekkoilija. 
 • Niiden bestiksiin kuuluu malli Janni Hussin villakoira Harri. Koirakolmikolla on yhteinen Instagram-tili: harriandthegirls

Tarja Smura on joutunut kohtaamaan seksuaalista häirintää läpi elämänsä. ”Ehkä pahinta oli missikiertueella uimapuvuissa tehdyt baarikeikat. Sanoin suoraan hipelöijille, että jos käyt käsiksi lyön!”

Tarja Smura, 47, on yksi kahdeksasta entisestä Miss Suomesta, joka on mukana missien elämästä kertovassa Kaunis elämä -ohjelmassa.

Tarjan lisäksi ohjelmassa nähdään Lenita Airisto, Riitta Väisänen, Lola Odusoga, Pia Lamberg, Lotta Näkyvä ja Karita Tykkä. Moni heistä nosti esille Me too -kampanjan hengessä seksuaalista häirintää, jota Tarja kohtasi ensimmäistä kertaa jo ala-asteella.

– Muutin ala-asteella paikkakuntaa ja jotenkin vaistosin, että yksi miesopettaja oli turhan kiinnostunut minusta. Ylä-asteella muutamat opettajat tulivat liian lähelle, koskettivat ohimennen. Omalla tavalla se ehkä huvitti, että mitä tuo ihminen oikein yrittää.

”Pahinta oli missikiertueella uimapuvuissa tehdyt baarikeikat.”

Tarjan oma tytär on nyt parikymppinen ja huoli asiasta nousi eri tavalla pintaan oman lapsen myötä. Missivuotena hän pelkäsi jäädä erään vaatetoimittajan kanssa samaan tilaan, koska tämä kävi iholle.

– Ehkä pahinta oli missikiertueella uimapuvuissa tehdyt baarikeikat. Sanoin suoraan hipelöijille, että jos käyt käsiksi lyön! En ole herkkähipiäinen, mutta kyllä nyt viimeistään naisten on aika pitää puoliaan. Jokaisella meistä on oikeus fyysiseen koskemattomuuteen.

Rankan eron jälkeen löytyi onni

Tarjan päivänä muistellaan tämän missivuotta, jolloin hänellä oli lyhyt romanssi elokuvaohjaaja Renny Harlinin kanssa. Tarja sijoittui Miss Universum -kilpailuissa kymmenen parhaan joukkoon.

– Suhteeni Rennyn kanssa nostetaan aina esille, vaikka suhteutettuna elämänkaareeni se on aika pieni, joskin hurja episodi. En ole itse jäänyt kuitenkaan junnaamaan siihen, nuoret ihmiset vain rakastuivat, ei siinä sen kummempaa. Elämässäni on tapahtunut paljon muutakin.

Tarja opiskeli sosionomiksi ja avioitui vuonna 1997. Liitosta syntyi kolme lasta, joista vanhin on 20-vuotias tytär ja nuorin 6-vuotias poika. Pari erosi vuonna 2012, kun mies ilmoitti haluavansa erota pitkän liiton jälkeen. Tarja kuvailee eroa rankaksi.

”Tunteita ei voi pakottaa ja niiden syntymiselle pitää antaa aikaa.”

Pian elämään astui hänen nykyinen puoliso Markus 6-vuotiaan poikansa. Markuksen vaimo oli menehtynyt pojan ollessa 4-vuotias.

– Kyllä hän on nyt minun lapseni ihan täysin. En tiedä, mistä sain silloin sen voiman, mutta näin heti, mitä lapsi tarvitsee. Hän oli menettänyt äitinsä, eikä hänelle oltu koskaan raskittu sen takia asettaa rajoja.

– Ehkä lapset olivat myös minulle kannatteleva tekijä eron jälkeen. Keskitin energian siihen, että he selviävät siitä.

Markus ja moni läheinen usuttivat, että poika sanoisi Tarjaa äidiksi.

– Olen tehnyt niin paljon töitä erityislasten kanssa, että tiesin, ettei se ole järkevää. Sanoin miehelleni, että Samuel sanoo minua äidiksi sitten, kun hänestä aidosti tuntuu siltä. Tunteita ei voi pakottaa ja niiden syntymiselle pitää antaa aikaa.

– Viimeiset vuodet hän on kutsunut minua äidiksi ja hän on minun lapseni siinä missä muutkin. Hän on äärimmäisen lojaali minua kohtaan. Meidän ei tarvitse kuin vilkaista toisiamme, kun tiedämme, mitä toinen tarkoittaa. Olen ollut hänen elämässä nyt pidempään kuin hänen oma äitinsä.

Kim Kardashian sai kolmannen lapsen, mutta kuka sen synnytti? Ei ehkä kuitenkaan Kylie.

Kardashian-Jennerin tosi-tv-perheen elämässä on riittänyt viime kuukausina säpinää. Vauva-aiheista säpinää.

Millon jonkun on huhuttu olevan raskaana, toinen on kertonut olevansa raskaana ja heti perään kolmas raskausvatsa on alkanut näkyä.

Etkö pysy kärryillä? Lue seuraavat kohdat, niin Kardashian-aiheiset kahvipöytäkeskustelut sujuvat kuin vettä vaan.

 1. Kim Kardashian West, 37, ja räppäri-muotisuunnittelijasiippa Kanye West saivat maanantaina kolmannen lapsen. Parilla on ennestään kaksi lasta, 2-vuotias poika Saint ja 4-vuotias tytär North. Tulokas on tyttö. Kim tiedotti lapsen syntymästä Twitterissä ja kotisivuillaan.

   

 2. Lapsen synnytti sijaissynnyttäjä. Kim on kertonut kärsineensä aiemmissa raskauksissaan pre-eklampsiasta eli raskaudenaikaisesta verenpaineen noususta, joka ennen tunnettiin myös raskausmyrkytyksenä. Lisäksi häntä vaivasi istukan poikkeava kiinnittyminen eli placenta accreta. Kolmannen raskauden riskien vuoksi pariskunta päätyi käyttämään sijaissynnyttäjää.
 3. Kimin ja Kanyen (eli Kimyen) käyttämän sijaissynnyttäjän henkilöllisyys on toistaiseksi pidetty salassa. Villeimmissä teorioissa on päätelty, että Kimin sijaissynnyttäjä olisi 20-vuotias siskopuoli ja meikkimoguli Kylie Jenner, jonka huhutaan olevan raskaana.
 4. Kylie ei ole vahvistanut raskauttaan ja on pitänyt vatsansa huolella piilossa sosiaalisessa mediassa. Kokovartalokuvien sijaan hän on julkaissut kasvokuvia sekä otoksia menneiltä vuosilta. Hänet on kuitenkin salakuvattu väljissä vaatteissa sen näköisenä, että hän saattaa hyvinkin odottaa lasta.
   

  so... the Holiday Collection launches today 🤩

  Henkilön Kylie (@kyliejenner) jakama julkaisu

   

 5. Viime viikon lopulla huhuttiin, että Kylien synnytys olisi alkanut ja hän olisi sairaalassa. TMZ-sivusto kiirehti kuitenkin kertomaan, että huhuilla ei ole perää – vielä. Sivuston mukaan Kylien laskettu aika on maaliskuussa.
 6. Kylie Jennerin mahdollisen lapsen isä on oletettavasti räppäripoikaystävä Travis Scott, 25. Kylie erosi edellisestä räppäripoikaystävästään Tygasta keväällä 2017 eli mitään varsinaista aikailua nuoret eivät ole harrastaneet.
 7. Kylie on myös kertonut haluavansa lapsia nuorena. ”Minusta tuntuu, että 30 on liian myöhään”, hän totesi Keeping Up With The Kardashian -realityn jaksossa vuonna 2016.
 8. Kolmaskin Kardashian saa lapsen! Joulukuussa myös Khloé Kardashian, 33, vahvisti odottavansa lasta. Hänen raskautensa on edennyt jo kuudennelle kuukaudelle.
   

  ❥ Officially 6 months ❥

  Henkilön Khloé (@khloekardashian) jakama julkaisu

   

 9. Khloén raskauteenkin liittyy pientä draamaa, sillä hän ja ex-puoliso Lamar Odom yrittivät saada lasta yhdessä ollessaan, mutta se ei onnistunut. Syntyvä lapsi on ensimmäinen Khloélle. Koripalloilijapuoliso Tristan Thompsonilla on edellisestä suhteestaan vuoden ikäinen poika.
 10. Muita Kardashian-Jennereiden synnytysikäisiä sisaruksia ovat mallina tunnettu Kendall Jenner, 22, jonka ei toistaiseksi tiedetä tai ole huhuttu odottavan lasta. Siskoksista vanhimmalla, Kourtney Kardashianilla, 38, on kolme lasta ex-puolisonsa Scott Disickin kanssa.

Siis täh? Jos mietit vieläkin, että ketkä Kardashianit ja kuka on kukin, tsekkaa tämä Refinery29-sivuston tekemä ansiokas sukupuu.