Mr. Lordi eli Tomi Putaansuu perusti Lordi-yhtyeen vuonna 1992. Nyt bändistä tehdään elokuva. Kuva Reuters.
Mr. Lordi eli Tomi Putaansuu perusti Lordi-yhtyeen vuonna 1992. Nyt bändistä tehdään elokuva. Kuva Reuters.

Syksyllä ilmestyvä Monsterimies – Lordi -elokuva kuvaa euroviisuvoittaja Lordin menestystä esirippujen takaa

Rockbändi ja euroviisuvoittaja Lordista ollaan tekemässä dokumenttielokuvaa, joka saa ensi-iltansa 26. syyskuuta 2014. Leffa kurkistaa yhtyeen kulisseihin ja lupaa kuvailla rock-bisnestä kaunistelematta, kertoo elokuvan päätuottaja Illume tiedotteessaan.

Suomen ensimmäisestä (ja tähän mennessä viimeisestä) euroviisuvoittajasta on jo tehty yksi elokuva. Fiktiivinen Dark Floors sai ensi-iltansa lokakuussa 2008.

Mutta on niistä muistakin suomalaisista muusikoista tehty leffoja! Lordin hirviömäistä valkokankaille vyörymistä odotellessa voi tutustua ainakin näihin seuraaviin:

1. Kulkuri ja joutsen (1999). Tapio Rautavaaran ja Reino Helismaan vuosien 1949–1965 elämänkuvausta. Kuvailee kaksikon alkuaikojen kiertue-elämää ylä- ja alamäkineen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

2. Badding (2000). Rauli Badding Somerjoki pakenee maaseudulle lapsuuden maisemiinsa. Kyseessä ei ole dokumentti tai elämänkerta, vaan sarja Raulin elämäntapahtumia ”jotka olisivat voineet tapahtua”.

3. Robin (2012). Frontside Ollien ja dokkarin ensi-illan jälkeen Robin Packalen on jo ehtinyt tehdä aika paljon, viimeisimpänä tuoreen kesäkumibiisin. Elokuva maalailee teini-idolin ensimmäisten metrien riemuvoittoa.

4. Soundbreaker (2013). Elokuva on matka hanuristi Kimmo Pohjosen musiikkiin. Miten löytyi oma ääni ja luovuus? Miten hän oppi rakastamaan soitintaan, jota nuorena häpesi?

5. Dream Big the Movie (2014). Mitä Robin edellä, sitä Ike takana. Dokumentti esiteini-ikäisen Isac Elliotin yhden yön rynnistyksestä suosioon. Miten 11-vuotiaasta Cantores Minores -kuoropojasta kuoriutui teinityttöjen päiväuni?

Lue lisää:

Onko Robin liian nuori kondomilähettilääksi?

Sisältö jatkuu mainoksen alla