Lola Wallinskoski julkaisi lokakuussa Lola – Kahdet kasvot -nimisen elämäkerran. ”Olen saanut siitä pelkästään positiivista palautetta. Läheiset sanovat ymmärtävänsä minua nyt paremmin. Se ei kiinnosta pätkääkään, paljonko kirja myy."  Kuva: Jonna Öhrnberg
Lola Wallinskoski julkaisi lokakuussa Lola – Kahdet kasvot -nimisen elämäkerran. ”Olen saanut siitä pelkästään positiivista palautetta. Läheiset sanovat ymmärtävänsä minua nyt paremmin. Se ei kiinnosta pätkääkään, paljonko kirja myy." Kuva: Jonna Öhrnberg

Lola Wallinkosken mukaan hänellä ja Jarkko Wallinkoskella on asialliset välit.

Turun palloseuran yhteyspäällikkönä työskentelevä Lola Wallinkoski haki avioeroa ex-miehestään Jarkosta keväällä hieman ennen pariskunnan kymmenvuotishääpäivää. Ex-parilla on tällä hetkellä yhteishuoltajuus lapsista. Molemmat asuvat Turussa omissa kodeissaan.

– Meillä on hyvät ja asialliset välit. Olemme tekemisissä päivittäin. Tärkeintä on, että lapsilla on kaikki hyvin ja hyvä olla molemmissa kodeissa, hän sanoi tiistaina MTV3-kanavan pressitilaisuudessa.

Mukana uuttuussarjassa

Lola nähdään keväällä Huippujengi-ohjelmassa, jossa kahdeksan julkisuudesta tuttua henkilöä lähtevät valloittamaan Perun Andeilla sijaitsevaa vuorenhuippua. Lolaa ei kauaa tarvinnut mukaan houkutella.

– Olen sen verran hurjapää! Ja kun kuulin, että pääsen ohjelmassa kuukaudeksi Peruun, päätös oli selvä. Heittäydyn helposti uusiin asioihin, kunhan se ei tarkoita vaatteiden heittämistä pois.

Rankinta Huippujengin teossa oli Lolan mukaan korkealla olo. Hän ei ole aikaisemmin ollut vuoristossa, ei edes laskettelemassa. Sen sijaan teltassa asuminen on hänelle tuttua jo lapsuusvuosilta, jolloin hän nukkui öitä tallin takapihalla. Myöskään ajoittain heikot hygieniaolosuhteet eivät Lolaa kauhistuttaneet.

– Korkeus aiheuttaa asioita, joihin ei voi varautua. Toisilla kokemus vaikutti fyysisesti ja toisilla henkisesti. En voi paljastaa yksityiskohtia etukäteen. Hengissä tultiin kuitenkin takaisin.

 

Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg
Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg

Nyrkkeilijäpari Eva Wahlström ja Niklas Räsänen ovat yksi Urheilugaalan näyttävimpiä pariskuntia. 

Glamour ja sporttisuus yhdistyivät Eva Wahlströmin ja Niklas Räsäsen asuissa. Evan Björn Borgin hameita on valmistettu vain kaksi.

– Toinen niistä on ollut Lady Gagalla! Näin tämän Tukholmassa Borgin muotinäytöksessä ja kysyin, voinko saada tämän Urheilugaalaan. Se meni aika helposti, Eva kertoi tänään gaalaan saapuessa.

Parin gaalaan valmistautuminen ei sujunut ongelmitta. Tiistaina Niklas joutui sairaalaan sydämen rytmihäiriöiden vuoksi.

– Kyseessä on flimmeri, eli kammion eteisvärinä. Siinä sydän veti omaa rallia. Ensi viikolla tutkitaan lisään. Odotan lääkäriltä vihreää valoa, että saisin aloittaa treenaamisen.

Eva suhtautui aviomiehen vaivaan maltillisesti. 

– En ollut paniikisissa, ennemmin pettynyt. Niklaksen piti lähteä sunnuntaina treenileirille Iso-Britanniaan. Meille on urheiljoina aika normaalia, että joudutaan tutkailemaan omaa kehoa.

Nyrkkeily on kova laji, mutta molemmat aikovat jatkaa niin kauan kuin mieli kestää.

– Nuoruuden innokkuudesta usein rokotetaan kehässä. Siellä tarvitaan myös viisautta. Uskon olevani nyt 37-vuotiaana lajissa parempi kuin koskaan, Eva sanoo.

Keskenään pari ei nyrkkeile.

– Ei siis täysillä. Minulle kävisi siinä huonosti. Fysiikkaero miehen ja naisen välillä on tässä lajissa niin suuri.

Pari haluaa jatkossa järjestää Suomessa kovatasoisempia otteluita. He ovat mukana yrityksessä, joka järjestää isoja nyrkkeilyiltoja Suomessa.

Tilaajille
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.

Vasta vuosien jälkeen kirjailija Johanna Holmström tajusi elävänsä eriarvoisessa avioliitossa. Eron jälkeen hän ei kaipaa uutta suhdetta. 

Lapsena kirjailija Johanna Holmström, 36, halusi olla mies. Hän oli varma, että naiset ovat huonompia kuin miehet – tai että mies on jollain ääneen lausumattomalla tapaa enemmän ihminen kuin nainen.

– Olin tyttömäinen, mutta vihasin sukupuoltani ja samastuin pitkään...