Me Naiset
|
TANJA HAKAMO
"Ei ole itsestä huolehtimista kurittaa kehoaan jonkin ylimääräisen kilon takia", Lola ajattelee. Kuva: Liisa Valonen
"Ei ole itsestä huolehtimista kurittaa kehoaan jonkin ylimääräisen kilon takia", Lola ajattelee. Kuva: Liisa Valonen

Lola Odusogaa kauhistuttaa ihmisten tapa laskea hikoilemiaan kaloreita.

Lola Odusoga täytti kesällä 40 vuotta. Hän pohtii Me Naisten Matkalla minuksi -haastattelussa muun muassa suhdettaan ulkonäköön ja hyvinvointiin.

– 40 tuntuu aika hyvältä iältä. Ikä on ilmoitellut kehossa vain vähän.

Nuorena Lola kilpaili vartolallaan: harrasti kilpatanssia SM-tasolla ja myöhemmin kisasi missinä. Vuonna 1996 hänet valittiin Miss Suomeksi ja Miss Universum -kilpailussa kolmanneksi. Kisat sanelivat, miten piti elää, treenata ja syödä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Kun kilpaileminen loppui, minulla kesti löytää itseäni miellyttävä elämäntapa. Nyt nelikymppisenä se alkaa pikkuhiljaa hahmottua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

"Teen tasan sitä, mikä tuntuu kivalta."

Lola sanoo tykkäävänsä improvisoida elämässään.

– Joskus haluan herätä aamuviideltä lenkille, joskus käydä ryhmäliikunnassa, tuijottaa fanaattisesti tv-sarjoja tai tissutella pullon viiniä hyvän ystävän kanssa. Kaikessa pyrin siihen, että pääni voi hyvin. Teen tasan sitä, mikä tuntuu kivalta, hän sanoo.

– Minua kauhistuttaa ihmisten tapa laskea hikoilemiaan kaloreita, kuvata itseään someen kehuja odottaen tai kuvitella menestyvänsä, jos olisivat kolme kiloa laihempia. Ei helkkari. Mitäpä jos yrittäisi elää niin, että lenkillä voi nauttia luonnosta eikä tarvitse purkaa pahaa oloa?

Lola kertoo myös kiinnittävänsä paljon huomiota siihen, miten hänen kahden lapsensa lähellä puhutaan ulkonäöstä.

– On eri asia kommentoida missikisaajan puvun sopivuutta kuin kadulla kulkijan muotoja. Siksi karsin kommentteja somesivuillani. Kun joku sanoo ’Oletpa laihtunut kivasti’, poistan kommentin, koska se heijastaa väärää ajatusmaailmaa eikä liity persoonaani.

Mitä vuoden 1996 Miss Suomi ajattelee missikisoista nyt? Miten Lola on kokenut isättömyyden? Lue koko haastattelu Me Naisten uusimmasta numerosta 45/2017! Tuoreen digilehden voit lukea täällä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla