Vesa-Matti Loiri. Kuva Ilta-Sanomat/Pete Aarre-aho
Vesa-Matti Loiri. Kuva Ilta-Sanomat/Pete Aarre-aho

Ensi vuoden tammikuussa 70 vuotta täyttävä Vesa-Matti Loiri juhlii pyöreitä vuosiaan pyöräyttämällä oman televisio-ohjelman.

Legendaarinen näyttelijä-muusikko Vesa-Matti Loiri, 69, nähdään ensi vuoden alusta alkaen omassa television keskusteluohjelmassaan Nelosella. Loirinuotiolla-sarjan kuvaukset käynnistyvät tänä syksynä.

Ohjelmassa Loiri suuntaa vuosien varrelta kerättyjen tuttavuuksiensa kanssa Inarinjärven metsämaisemiin, hänelle rakkaisiin paikkoihin. Siellä hän viettää kunkin vieraansa kanssa kaksistaan aikaa eräkämpässä. Ohjelmassa nähdään muun muassa tasavallan presidentti Sauli Niinistö, jääkiekkoilija Teemu Selänne, näyttelijä Pirkka-Pekka Petelius ja laulaja Robin.

– Vieraani ovat ihmisiä, joiden kanssa minulla on yhteinen puheenaihe; meillä on yhteisiä meitä kiinnostavia asioita tai meille on tapahtunut yhdessä asioita, Loiri kuvailee.

50-vuotisen uransa aikana Loiri on ehtinyt tehdä kymmeniä elokuvia ja albumeita.

– Kyllähän tässä kartoitetaan elämääni, koska tässä on mukana ihmisiä, jotka liittyvät elämääni ja uraani tai jotka ovat olleet kanssani tekemässä asioita. Kai tämä sellainen pieni perinnön jättö, testamentti, on, Loiri on kertonut.

Loirinuotiolla ei ole Loirin ainoa tulevaisuuden televisioprojekti. Hänet tullaan näkemään syksyllä Vain elämää -sarjan kolmannella kaudella.

Lue myös:

Vesa-Matti Loirilla ollut kuusi tai seitsemän rakkautta

Ovatko nämä uuden Vain elämää -kauden hurjimmat vedot?

Vesa-Matti Loiri: "Kodissa täytyy olla rakkautta"

Reilu vuosi sitten Sauli Koskinen opiskeli itsensä personal traineriksi.

Sauli Koskinen, 32, tuli alun perin tunnetuksi Big Brother -voittajana, sittemmin juontajana. Reilu vuosi sitten Sauli opiskeli itsensä personal traineriksi. 

– Olen pidemmän aikaa treenannut aktiivisesti. Kun aloin harjoitella personal trainerini Jari Sorsan kanssa, ymmärsin, että pt:n homma kiinnostaisi minuakin. Lopulta kävin koulun ja tykkäsin kovasti.

Nuorena Sauli kokeili kaikkea jalkapallosta mäkihyppyyn ja lumilautailuun. Omaa lajia ei silti löytynyt.  Aktiivisemmasta treenaamisesta hän innostui vuonna 2010, kun hän muutti Los Angelesiin, jossa asui hänen silloinen miesystävänsä poptähti Adam Lambert.

– Siellä tuli pieni muutos myös ruokavalioon. Losissa on trendikästä olla hyvässä kunnossa, ja minun aikana siellä yleistyivät vihersmoothiet. Oma ruokavaliokin muuttui siihen suuntaan.

”Ollaan tosi hyviä kavereita. Nähdään aina kun nähdään.”

Losissa Sauli treenasi salilla, patikoi kukkuloilla ja kävin ohjatuilla tunneilla. Kun hän muutti neljän Kalifornian vuoden jälkeen Suomeen, treenaaminen jatkui. Amerikka-vuosien jälkeen Sauli kotiutui Suomeen hyvin.

– Vaikka onhan se ilmasto kiva, niin arvostan sitä, että Suomessa asiat on helppo järjestää. Ja olen käynyt Kaliforniassa kuitenkin aika usein.

Välit Adamiin ovat pysyneet hyvinä eron jälkeenkin.

– Ollaan tosi hyviä kavereita. Nähdään aina kun nähdään, mutta hän on minulle yhä tärkeä ihminen, Sauli kertoo XS Sports Nutrition –ravinnesarjan lanseerauksessa.

Näyttelijäpari Minka Kuustosen ja Aku Sipolan lapsen laskettu aika on helmikuussa.

Näyttelijäpariskunta Minka Kuustonen, 32, ja Aku Sipola, 27, saavat lapsen. Minka kertoi asiasta Ilta-Sanomille.

– Lapsi on odotettu ja toivottu, ja tämä on ihana asia, Kuustonen kertoo IS:lle.

Minka aikoo jäädä äitiyslomalle vuodenvaihteen jälkeen.

– Vauvan laskettu aika on helmikuussa.

Aku Sipola Syysprinssi-elokuvan ensi-illassa vuosi sitten. Aku näytteli itsekin elokuvassa. Kuva: Jonna Öhrnberg
Aku Sipola Syysprinssi-elokuvan ensi-illassa vuosi sitten. Aku näytteli itsekin elokuvassa. Kuva: Jonna Öhrnberg

Minka ja Aku ovat olleet yhdessä 3,5 vuotta. Minka tunnetaan muun muassa Putous- ja Tellus-sarjoista. Lisäksi hän on näytellyt Onnenonkijat- ja Kesäkaverit-elokuvissa. Aku on näytellyt esimerkiksi Uusi päivä -sarjassa.