Vesa-Matti Loiri. Kuva Ilta-Sanomat/Pete Aarre-aho
Vesa-Matti Loiri. Kuva Ilta-Sanomat/Pete Aarre-aho

Ensi vuoden tammikuussa 70 vuotta täyttävä Vesa-Matti Loiri juhlii pyöreitä vuosiaan pyöräyttämällä oman televisio-ohjelman.

Legendaarinen näyttelijä-muusikko Vesa-Matti Loiri, 69, nähdään ensi vuoden alusta alkaen omassa television keskusteluohjelmassaan Nelosella. Loirinuotiolla-sarjan kuvaukset käynnistyvät tänä syksynä.

Ohjelmassa Loiri suuntaa vuosien varrelta kerättyjen tuttavuuksiensa kanssa Inarinjärven metsämaisemiin, hänelle rakkaisiin paikkoihin. Siellä hän viettää kunkin vieraansa kanssa kaksistaan aikaa eräkämpässä. Ohjelmassa nähdään muun muassa tasavallan presidentti Sauli Niinistö, jääkiekkoilija Teemu Selänne, näyttelijä Pirkka-Pekka Petelius ja laulaja Robin.

– Vieraani ovat ihmisiä, joiden kanssa minulla on yhteinen puheenaihe; meillä on yhteisiä meitä kiinnostavia asioita tai meille on tapahtunut yhdessä asioita, Loiri kuvailee.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

50-vuotisen uransa aikana Loiri on ehtinyt tehdä kymmeniä elokuvia ja albumeita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Kyllähän tässä kartoitetaan elämääni, koska tässä on mukana ihmisiä, jotka liittyvät elämääni ja uraani tai jotka ovat olleet kanssani tekemässä asioita. Kai tämä sellainen pieni perinnön jättö, testamentti, on, Loiri on kertonut.

Loirinuotiolla ei ole Loirin ainoa tulevaisuuden televisioprojekti. Hänet tullaan näkemään syksyllä Vain elämää -sarjan kolmannella kaudella.

Lue myös:

Vesa-Matti Loirilla ollut kuusi tai seitsemän rakkautta

Ovatko nämä uuden Vain elämää -kauden hurjimmat vedot?

Vesa-Matti Loiri: "Kodissa täytyy olla rakkautta"

Sisältö jatkuu mainoksen alla