"Suomen kesä on ihana! Odotan todella paljon, että pääsen kiertämään erilaisia tapahtumia ja näkemään ihmisiä, joille olen musiikkia tehnyt", laulaja Janna jutteli. Kuva: Sakari Majantie.
"Suomen kesä on ihana! Odotan todella paljon, että pääsen kiertämään erilaisia tapahtumia ja näkemään ihmisiä, joille olen musiikkia tehnyt", laulaja Janna jutteli. Kuva: Sakari Majantie.

Laulaja Janna Hurmerinta suuntaa kesällä mielellään muiden mökeille.

Flunssan ja kurkunpääntulehduksen takia juhannuskeikkansa perumaan joutunut laulaja Janna Hurmerinta, 32, kipusi lavalle Iskelmä- festivaaleilla Jämsän Himoksella.

– Ääni toimii, mutta en ole vielä ihan terve. Keikan peruminen oli inhottavaa, sillä en ole ikinä ennen joutunut tekemään niin, Janna harmitteli.

Janna keikkailee tiiviisti koko kesän, ja vuodet ovat tuoneet touhuun omat rutiininsa.

– Haluan olla aina ennen keikkaa pienen hetken itsekseni. Yleensä se onnistuu meikkaamisen yhteydessä. Keikan jälkeen taas olen niin omassa tilassani, että jos minulle tulee heti hirveästi ihmisiä juttelemaan, voin vaikuttaa vähän oudolta. Kaikki jutut menevät ohi ensimmäisen viiden minuutin ajan, sitten olotila alkaa asettua, Janna nauroi.

Jannan kolmas levy julkaistiin kesäkuun alussa, ja se singahti heti Suomen virallisten listan kärkeen.

– Levyn nouseminen listaykköseksi oli minulle todella iso juttu. Kyseessä ei ole mikään minulle annettu pysti, vaan osoitus siitä, että musiikkini kiinnostaa ihmisiä, ja he ovat käyneet ostamassa levyn itselleen. Se on kaikkein parasta.

Janna ei ole kuitenkaan ehtinyt vielä juhlia tai palkita itseään menestyksekkäästä levystään.

– Lupaan kyllä palkita itseni jollain pienellä lomalla, mutta en vai tiedä, missä vaiheessa ehdin! Keikkoja on pitkälle syksyyn, eikä minulla ole yhtään vapaata viikkoa kesällä.

Harvinaiset vapaapäivänsä Janna kertoi viettävänsä tyttökavereidensa kanssa "uiden ja muita kesäjuttuja tehden."

–Minulla ei ole omaa mökkiä, mutta muiden mökeille saa aina kutsua!

Lue myös:

Janna Hurmerinta lomailee New Yorkin arjessa

Janna Hurmerinta: "Olen päässyt yli ujoudestani"

Janna Hurmerinta: "Mieleni menee ylös-alas"

Muusikko Jouni Hynynen on uudessa Facebook-profiilikuvassaan siilitukkainen. Parta sentään on jäljellä.

Kotiteollisuus-yhtyeen laulaja-kitaristi Jouni Hynynen on pitkään tunnettu pitkästä heviletistään. Nyt kuitenkin näyttää uhkaavasti siltä, että Jouni on luopunut kutreistaan. Hän vaihtoi julkisen Facebook-profiilikuvansa otokseen, jossa tukkaa on jäljellä vain muutaman millimetrin verran.

Kuvan kommenteissa muutosta ihmetellään ja epäillään. Osa kommentoijista ei ole meinannut tunnistaa Jounia, eikä ihme. 

”Joskus pitää aloittaa alusta,” Jouni on vastannut yhdelle kommentoineista. 

Jouni Hynynen vaihtoi Facebook-profiilikuvakseen tämän otoksen.

Vuonna 2011 Jouni kertoi televisiossa ajavansa hiuksensa pois, mikäli suomalainen kestävyysurheilu saadaan nousemaan entiseen loistoonsa. Tuolloin hän kertoi, että hänen tyttärensä oli alkanut itkemään kuullessaan isän mahdollisesta hiustenlähdöstä.

Ei tiedetä, johtuuko Jounin kuontalon lyhentyminen tällä kertaa suomalaisesta kestävyysurheilusta vai jostakin ihan muusta. Sitäkään mahdollisuutta ei voi sulkea pois, etteikö kyse olisi erittäin taidokkaasta maskeerauksesta.

Parta sentään näyttää olevan entisellään.

Napapiirin sankarit 3 -elokuvan ensi-illassa elokuussa Jouni Hynynen edusti vielä pitkätukkaisena. Vieressä Jounin vaimo, näyttelijä Mari Perankoski. Kuva: Sanoma-arkisto
Napapiirin sankarit 3 -elokuvan ensi-illassa elokuussa Jouni Hynynen edusti vielä pitkätukkaisena. Vieressä Jounin vaimo, näyttelijä Mari Perankoski. Kuva: Sanoma-arkisto

 

– Olen kokenut epäasiallisia tilanteita, Miss Universum -kisoihin valmistautuva Michaela Söderholm toteaa.

Viime viikolla sosiaalisessa mediassa levinnyt Me too -kampanja on saanut naisia tuomaan esille heihin kohdistunutta seksuaalista häirintää. 

Myös tuore Miss Suomi Michaela Söderholm, 25, pitää kampanjaa herättävänä.

– Olen kokenut elämässäni tilanteita, jotka mielestäni eivät ei ole olleet asiallisia. Miss Suomena tilanteet ovat olleet lähinnä yhteiskuvatilanteissa, jossa ihailijan käsi on saattanut mennä liian alas tai puristaa liian kovaa. Olen selvinnyt näistä huomauttamalla napakasti asiasta.

– Pitää muistaa, että myös miehet voivat kokea tällaisia tilanteita. Olen lukenut viikon aikana paljon kertomuksia asian ympäriltä. Niihin verrattuna olen päässyt elämässä aika vähällä.

Stoppi suhdehuhuille

Tämän viikon 7 päivää -lehdessä kerrotiin huhuista, joiden mukaan Tähdet, tähdet -ohjelmasta suljetulla Tomi Metsäkedolla, 47, ja Michaelalla olisi orastava suhde.

Michaela kumoaa väitteet.

– Olin viime sunnuntaina Tähdet tähdet -ohjelmassa Marko Björsin kutsumana. Ohjelman jälkeen menimme koko ryhmän kanssa ulos syömään. Samassa pöydässä istui muitakin ohjelman tähtiä, kuten Erja Lyytinen. Jostain syystä se, että istuimme samassa pöydässä isommassa porukassa, nousi uutiseksi. Minä en ole saanut Tomilta mitään viestejä.

Tällä hetkellä Michaela keskittyy Miss Universum -kilpailuihin, jonne hän lähtee jo reilun kahden viikon kuluttua. Treffailulle ei ole tällä hetkellä aikaa.

– On minulle tullut jonkun verran viestejä miehiltä, mutta keskitytään nyt Universumeihin. Katsotaan sen jälkeen, onko aikaa nähdä ihmisiä.

”Syön perusterveellistä ruokaa, en todellakaan pelkästään munavalkuaisia ja höyrytettyjä kasviksia.”

Personal trainerin avulla kisoihin

Käytännössä valmistautuminen alkoi jo maaliskuussa. Michaelan jalkapöytä murtui vuoden alussa, mutta hän halusi pitää kroppansa tanssikisoja varten muuten kunnossa. Siksi Michaela palkkasi personal trainerin.

Saman valmentajan kanssa hän on valmistautunut Universumeihin.

– Syön perusterveellistä ruokaa, en todellakaan pelkästään munavalkuaisia ja höyrytettyjä kasviksia. Treenien lisäksi käyn hypoxissa ja yritän varata aikaa unelle ja palautumiselle.

Lue myös: Tyyliä metsästämässä -bloggaaja Veera testasi, onko hypoxista hyötyä, jos ei laihduta