Linda Lampenius-Cullberg ja Martin Cullberg tiesivät heti tavatessaan, että tässä on se oikea.
Linda Lampenius-Cullberg ja Martin Cullberg tiesivät heti tavatessaan, että tässä on se oikea.

Linda Lampenius-Cullbergin ja Martin Cullbergin suhde alkoi heti alussa täysillä.

Miehen pitää olla älykäs, luova, vilkas ja miehekäs”, 26-vuotias Linda Lampenius sanoo Me Naisissa, yhdessä uransa ensimmäisistä haastatteluista.

Nuoria lupauksia esittelevässä jutussa eletään vuotta 1996: Pamela Anderson on hot, ja uhkea viulisti on puettu amerikkalaisstaran kaksoisolennoksi. Pian pvc-haalarin, kiharoiden ja lapsena alkaneen soittoharjoittelun yhdistelmä tempaa Lindan Kansallisoopperan orkesterista julkisuuteen. Hän muuttaa Yhdysvaltoihin ja Iso-Britanniaan, levyttää ja esiintyy maailman nimekkäimmillä areenoilla.

Paketti vetää myös miehiä kuin kärpäspaperi. On komearaamista radiopomoa, amerikkalaista filmitähteä, italialaista kreiviä ja ruotsalaista jääkiekkoilijaa.

Onnellisten piilopirtissä

Linda Lampenius-Cullberg, 39, sulkee vanhan lehtijutun tietokoneensa näytöltä. Kotisivuille tallennettu artikkeli hymyilyttää nyt. Paljon on muuttunut, mutta unelmamiehen kriteerit ovat pysyneet.

– Ja lopulta minä löysin sellaisen, Linda vinkkaa kohti aviomiestään Martin Cullbergia, 35.

Martin tuhahtaa huvittuneena ja jatkaa kymmenkuisen Olivia-tyttären syöttämistä perheen järvenrantakodissa aivan Tukholman ulkopuolella.

Suojaisan arvoalueen poikki kiemurtelee tie, jonka varrelta taloja vapautuu vain harvoin. Linda ja Martin pitävät kotinsa löytämistä onnenpotkuna. He pääsivät muuttamaan 1930-luvulla rakennettuun puutaloidylliin pari kuukautta ennen Olivian syntymää.

– Täällä olemme luonnon rauhassa, silti aivan lähellä keskustaa. Edellinen omistaja sanoi, että kotitielle kääntyessä hartiatkin tipahtavat rennoiksi. Hän oli täysin oikeassa, Martin esittelee.

Tarkka tapasi taiteilijan

Linda ja Martin kertovat vuorotellen, miten he tapasivat yhteisten tuttujensa välityksellä. Kun yksi aloittaa lauseen, toinen täydentää sen loppuun.

Tarina alkoi, kun tuttavapariskunta, Martinin läheisin työkaveri ja Lindan pianisti, vainusi sinkkuystävissään oikeat merkit. Martin oli ollut itsekseen jo vuosia, Lindankin edellisestä suhteesta oli aikaa.

– Minä kummastelin, kun ystäväni ehdotti tapaamista baariin keskustan ulkopuolelle. Koska aina työskentelimme juhlissa, emme yleensä vapaalla lähteneet ulos. Kuppila ei ollut ystäväni tyylinen paikka, ja hän aikoi tulla tapaamiseen bussilla, joka muka hajosi kesken matkan, Linda muistelee nauraen.

Lindan mukaan kohtaamisesta on kolmisen vuotta, Martinilta tarkka päivä tulee kuin apteekin hyllyltä: 8.12.2006.

– Siinäs näet, juristi on tarkka kaikessa, Linda kikattaa.

– Mutta sehän juuri erityistä olikin, että suhteemme alkoi kuin pam! Alkuvaiheeseen ei liittynyt minkäänlaista epäröintiä, vaan tiesimme heti, että tässä se nyt oli, Martin jatkaa.

Puoliksi suomalainen

Tyyliltään Martin poikkesi Lindan aiemmista miesystävistä.

– Kun näin Martinin ensi kerran, hän oli puvussa. Ajattelinkin, onko hän sellainen kostymnisse, kuten täällä sanotaan.

Linda kertoo ensimmäisenä ihastuneensa Martinin karismaan, älykkyyteen ja itsevarmuuteen, joka paistaa kauas. Lakimiestyönsä vastapainoksi Martin treenaa thainyrkkeilyä.

– Hän on vahva ja suora, osaa keskustella myös tunteistaan ja tietää, mitä tahtoo. Martin on mielettömän kiltti ja tasapainoinen, ja ihailen häntä valtavasti.

Martin hakee sopivia sanoja kuvaillessaan Lindaa.

– En voi nimetä yhtä asiaa, johon ihastuin. Lindassa on erityinen valo, aura, joka loistaa ja saa hänet erottumaan joukosta. En tiedä, onko se tyypillisen lindamaista vai ehkä suomalaista?

Me paikalla olevat suomalaiset pudistamme päätämme yhteistuumin.

– Ai ei tyypillistä suomalaista? Niin, Linda ei taida olla mikään stereotyyppisuomalainen muutenkaan.

KOMMENTOI: Mihin sinä kumppanissasi rakastuit?

Joillakin niitä ei ole ollenkaan ja joillakin vaikka muille jakaa. Arvaatko hiusten perusteella, ketkä julkisuuden henkilöt ovat kuvissa?

 

Essi Pöysti ja ex-koripalloilija Ville Mäkäläinen ovat nyt kolmen lapsen vanhempia.

Vuoden 2009 Miss Suomi Essi Pöysti, 30, ja hänen puolisonsa, ex-koripalloilija Ville Mäkäläinen, 32, ovat saaneet lapsen. Lapsi on parille kolmas. Ville kertoi perheenlisäyksestä Facebook-sivuillaan tänään lauantaina.

”Äiti ja poika voivat hyvin.”

– Kauan jo rakastettu pikkuveikka on syntynyt tänään 11.50. Äiti ja poika voivat hyvin, Ville kirjoitti julkaisemansa kuvan yhteyteen.

Essi kertoi aikaisemmin tänä syksynä, että pelko on varjostanut raskautta aikaisempien keskenmenojen takia.

– Ei ole ollut helppoa olla raskaana, kun takana on kaksi myöhäistä keskeytynyttä raskautta, kaksi enkelivauvaa. Toivomme sydämestä, että kaikki menee tällä kertaa paremmin ja joulukuussa meitä on viisi, Essi kirjoitti syksyllä Instagramissa.

Essi Pöysti ja Ville Mäkäläinen menivät naimisiin kesällä 2015. Ville lopetti koripallouransa tänä vuonna. Kuva: Sanoma-arkisto / Tatu Lertola
Essi Pöysti ja Ville Mäkäläinen menivät naimisiin kesällä 2015. Ville lopetti koripallouransa tänä vuonna. Kuva: Sanoma-arkisto / Tatu Lertola

Essillä ja Villellä on entuudestaan kaksi lasta: Alma ja Aaro. Vuonna 2015 syntynyt Alma syntyi mummolan eteiseen, mutta kaikki meni lopulta hyvin.

– Siinä tilanteessa en ehtinyt pelätä tai miettiä. Kaikki kävi niin nopeasti, vartissa. Ei ehtinyt tulla edes hiki. Pelko siitä, kuinka olisi voinut käydä, iski vasta jälkeenpäin, Essi muisteli synnytystä Meidän Perhe -lehdelle.