Yhdysvaltojen Suurin pudottaja -voittaja Rachel Frederickson, 24, sai voitosta 185 000 euroa.
Yhdysvaltojen Suurin pudottaja -voittaja Rachel Frederickson, 24, sai voitosta 185 000 euroa.

Rachel Frederickson on jatkanut Suurin pudottaja -ohjelmassa oppimiaan elämäntapoja ohjelman jälkeenkin.

Viime viikolla Yhdysvaltojen Suurin pudottaja -ohjelman voittajan, Rachel Fredericksonin, painonpudotuksesta nousi kohu. Rachel laihdutti ohjelman aikana 70 kiloa, mikä oli monien mielestä liikaa.

– Finaalijaksossa hän näytti riutuneelta, painonpudotuksen asiantuntija Krista Casazza sanoi Huffington Post -lehdelle.

Rachel kuitenkin puolustautui sillä, että hän on entinen kilpauimari, ja terveys on hänelle tärkeintä. Niinpä Rachel on jatkanut treenaamista ja ruokavalionsa tarkkailua myös ohjelman jälkeen.

– Treenaan kolme-neljä kertaa päivässä. Käyn salilla, zumbaan, harrastan spinninkiä tai juoksen, Rachel kertoi.

Hän sanoi myös syöneensä ohjelman jälkeen noin 1500 kaloria päivässä.

Rachel pudotti viidessä kuukaudessa noin 60 prosenttia lähtöpainostaan. Ohjelman alussa Rachel painoi 118 kiloa, finaalissa 48. Rachel on 162,5 cm pitkä ja hänen painoindeksinsä on nyt 18.

Lähde: People

Lue myös:

Suurin pudottaja -voittaja laihdutti 60 prosenttia painostaan – onko hän jo liian laiha?

Näin pysyn normaalipainoisena

Elina Kiikko painaa alle 50 kiloa: "Kielsin pitkään syömisongelmani"

Mira Kasslin: "Hoikkuus on merkki kurinalaisuudesta"

Maria Veitolaa on aina ärsyttänyt naiseuden vaatimus.

Toimittaja Maria Veitola, 44, kertoo uusimmassa Me Naiset -lehdessä työpaikalla kokemastaan seksuaalisesta ahdistelusta. Hän puhuu haastattelussa myös siitä, että naisen vartalossa eläminen ei ole ollut aina helppoa.

Teininä Maria pukeutui hippimekkoihin ja kaapuihin, parikymppisenä hän alkoi käyttää suuria huppareita ja jättimäisiä hiphop-farkkuja, jotka peittivät kehittyvän vartalon muodot.

”Minua on aina ärsyttänyt naisellisuuden vaatimus.”

– Sain olla rauhassa ainakin kopeloinnilta. Minua on aina ärsyttänyt naisellisuuden vaatimus. Ikään kuin olisin olemassa muiden katseita ja toiveita varten, hän kertoo ja painottaa, että on monia eri tapoja olla nainen.

Maria kertoo ajatelleensa, että jos hän ei pukeudu naisellisesti, hän ei ainakaan ole se, joka saa työpaikan seksikkyyden takia, vaan ainoastaan ammatillisten kykyjensä ansiosta. Osaa miehistä Marian olemus ärsytti ja kummastutti niin paljon, että tv-töissä häneltä saatettiin tivata, miksi hän pukeutuu niin rumasti.

– Eikä kukaan voi arvata, miten paljon raivoa miehissä on herättänyt lyhyt tukkani, Maria kertoo.

Milloin Maria on työelämässä kohdannut räikeintä sukupuolista syrjintää? Miksi johtajina on edelleen vähemmän naisia kuin miehiä? Miksi Maria on sosiaalisessa mediassa niin avoin? Miten hän huolehtii itsestään? Lue lisää Me Naisten numerosta 47/2017. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.

Piritta Hagman kertoo tekevänsä töitä välillä jopa kuusi päivää viikossa.

Fysioterapeuttina työskentelevä entinen missi Piritta Hagman, 38, pääsi pitkästä aikaa juontohommiin. Hän emännöi yhdessä koomikko Sami Hedbergin kanssa World Vision: Sami Hedberg ja ystävät -hyväntekeväisyysshow’ta, joka esitetään Nelosella 8. joulukuuta.

– Aika vähän olen tehnyt juontokeikkoja viime aikoina, lähinnä hyvinvointitapahtumissa, joissa voin yhdistää kaksi osaamisaluettani, hän kuvailee.

– Nyt tosin tuntuu siltä, että voisin alkaa juontaa taas enemmän. Tein vähän aikaa sitten myös näytöksen pitkästä aikaa. Alkuun piti vähän muistella, mutta kyllä se sitten tuli selkäytimestä.

”Olen vuosi vuodelta lisännyt töitä.”

Hagmanien kolmelapsinen perhe on muuttanut vuosien varrella Niklas Hagmanin jääkiekkouran perässä ympäri Yhdysvaltoja ja Suomeakin, ja Piritta on keskittynyt pääasiassa perheen pyörittämiseen kotiäitinä. Nyt kun lapset ovat kasvaneet ja perhe asettunut Helsinkiin, on tullut Pirittan vuoro keskittyä uraan.

– Kuopukseni Eliana on nyt 5-vuotias. Olen vuosi vuodelta lisännyt töitä, ja nyt saatan tehdä töitä kuusikin päivää viikossa, hän kertoo.

Lisäksi Pirittalla on kesken myös ravintoneuvojan opinnot, jotka hän aloitti ymmärtääkseen ihmisen hyvinvointia kokonaisvaltaisemmin.

– Niitä on vielä kolmas vuosi jäljellä. Olin niin pitkään lasten kanssa kotona, että olen nyt yrittänyt ottaa kiinni kaikessa, missä pystyn, aiemmin muun muassa doulaksi ja synnytysvalmentajaksi kouluttautunut nainen nauraa.