Raakel Lignell on laihduttanut 50 kilon verran. Kuva Jouni Harala
Raakel Lignell on laihduttanut 50 kilon verran. Kuva Jouni Harala

Raakel Lignell kärsi ennenaikaisista vaihdevuosista laihdutuksen takia. – Olin aivan romuna ja itkin, että minusta tulee mummo, Raakel sanoo.

Huikeasta painonpudotusurakastaan tunnettu Raakel Lignell on kohdannut myös laihdutuksen varjopuolet. Juuri ilmestyneen Raxun Rinnalla -kirjansa julkkareissa hän kertoi kärsineensä liian rankan treenauksen takia ennenaikaisista vaihdevuosista.

– Vuosi sitten minulla oli hyvin stressaava, työntäyteinen talvi ja rupesin väsähtelemään. Mikään ei huvittanut enkä oikein nukkunut. Kärsin tuskanhiestä, Raakel sanoo.

Eräs ystävä vihjaisi, että Raakel taitaa käydä läpi vaihdevuosia, mitä 46-vuotias nainen ei meinannut uskoa. Hän suuntasi lääkärin puheille, joka totesi hormonitasojen keikahtaneen ja estrogeenien olevan vähissä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Olin aivan romuna. Itkin Nickelle, että juuri kun olen saanut itseni kuntoon, minusta tulee mummo ja kaikki on menetetty. Nyt olen ihan ryppyinen ja rupsahtanut, tämä on kauheaa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 Lääkäri kuitenkin lohdutti, ettei kyseessä ollut pysyvä olotila. Hormonitasapaino oli keikahtanut, koska Raakel oli hurahtanut rankkaan treenaamiseen. Hän aloitti korvaushoidon, joka toi muun muassa menetetyt yöunet takaisin.

– Nykyään en enää treenaa niin rankoilla sykkeillä vaan harrastan lempeämpiä lajeja, kuten joogaa, pilatesta ja tanssia. Olen nyt selkeästi paremmassa jamassa.

Lue lisää

50 kiloa laihtunut Raakel Lignell: "Paino tuntui arjessani koko ajan"

Nicke Lignell: "En ole kertaakaan sanonut Raakelille, että älä lähde salille"

Sisältö jatkuu mainoksen alla