Raakel Lignell on laihduttanut 50 kilon verran. Kuva Jouni Harala
Raakel Lignell on laihduttanut 50 kilon verran. Kuva Jouni Harala

Raakel Lignell kärsi ennenaikaisista vaihdevuosista laihdutuksen takia. – Olin aivan romuna ja itkin, että minusta tulee mummo, Raakel sanoo.

Huikeasta painonpudotusurakastaan tunnettu Raakel Lignell on kohdannut myös laihdutuksen varjopuolet. Juuri ilmestyneen Raxun Rinnalla -kirjansa julkkareissa hän kertoi kärsineensä liian rankan treenauksen takia ennenaikaisista vaihdevuosista.

– Vuosi sitten minulla oli hyvin stressaava, työntäyteinen talvi ja rupesin väsähtelemään. Mikään ei huvittanut enkä oikein nukkunut. Kärsin tuskanhiestä, Raakel sanoo.

Eräs ystävä vihjaisi, että Raakel taitaa käydä läpi vaihdevuosia, mitä 46-vuotias nainen ei meinannut uskoa. Hän suuntasi lääkärin puheille, joka totesi hormonitasojen keikahtaneen ja estrogeenien olevan vähissä.

– Olin aivan romuna. Itkin Nickelle, että juuri kun olen saanut itseni kuntoon, minusta tulee mummo ja kaikki on menetetty. Nyt olen ihan ryppyinen ja rupsahtanut, tämä on kauheaa!

 Lääkäri kuitenkin lohdutti, ettei kyseessä ollut pysyvä olotila. Hormonitasapaino oli keikahtanut, koska Raakel oli hurahtanut rankkaan treenaamiseen. Hän aloitti korvaushoidon, joka toi muun muassa menetetyt yöunet takaisin.

– Nykyään en enää treenaa niin rankoilla sykkeillä vaan harrastan lempeämpiä lajeja, kuten joogaa, pilatesta ja tanssia. Olen nyt selkeästi paremmassa jamassa.

Lue lisää

50 kiloa laihtunut Raakel Lignell: "Paino tuntui arjessani koko ajan"

Nicke Lignell: "En ole kertaakaan sanonut Raakelille, että älä lähde salille"

Kaija Koota on tituleerattu esimerkiksi voimaeläimeksi, kansallisaarteeksi ja naiseuden puolestapuhujaksi. Kukapa meistä ei haluaisi olla ainakin himpun verran kuin hän!

 

Paula Vesala kertoi Enbuske, Veitola, Salminen -ohjelmassa oppineensa Yhdysvalloissa, että kohtauksiin voi pyytää turvahenkilön paikalle.

Paula Vesala kertoi torstai-iltana Enbuske, Veitola, Salminen -show'ssa, että on kokenut seksuaalista häirintää urallaan. Hän ei eritellyt, onko ahdistelua tapahtunut liittyen hänen muusikon, näyttelijän vai näytelmäkirjailijan uraansa.

– Ehkä mä voin puhua koko taiteen kentästä, jolla olen operoinut. Olen kokenut kyllä monenlaista ahdistelua. Se on tosi laaja ilmiö, Vesala kertoi ohjelmassa.

”Voi pyytää turvahenkilön paikalle.”

Juontaja Maria Veitola kysyi Vesalalta, miten sellaisista tilanteista voi selvitä.

– Mä olen oppinut Amerikassa koulussa, että on hyvä etukäteen sanoa, että pyytää turvahenkilön paikalle, kun on lähestymässä tällainen kohtaus, jossa kaipaa turvallista ilmapiiriä. Usein kuvausryhmässä on vaikka vanhempi naishenkilö, joka pysyy huoneessa ja varmistaa, ettei mennä asiattomuuksiin.

Lue myös: Ohjaja Heidi Linden kertoo seksuaalisesta ahdistelusta Suomen elokuvapiireissä: ”Moni on niin traumatisoitunut, että on jättänyt alan”

Tällä hetkellä Vesala nähdään valkokankaalla Aku Louhimiehen ohjaamassa Tuntematon sotilas -elokuvassa. Elokuvassa on yksi kohtaus, jossa Vesala on saunassa Rokkaa näyttelevän Eero Ahon kanssa. Vesala otti aikaisemmin Twitterissä kantaa kohtaukseen liittyvään uutisointiin. Esimerkiksi Ilta-Sanomat uutisoi kohtauksesta otsikolla Paula Vesala rohkeassa saunakohtauksessa uudessa Tuntemattomassa sotilaassa.

– Sanokaas mulle, kuka suomalainen saunoo vaatteet päällä puolison kanssa? Ja jos ollaankin saunassa alasti, onko se ”yllättävää ja rohkeaa”? Vesala ihmetteli viime viikolla Twitterissä.

”Olen saanut sellaisia viestejä, että olen ansainnut tämän ahdistelun.”

Nyt Vesala kertoi EVS-ohjelmassa saamastaan palautteesta.

– Mä olen saanut sellaisia viestejä, että olen ansainnut tämän ahdistelun, koska olen esiintynyt elokuvassa ilman vaatteita. Toivoisin, ettei siihen liittyisi häpeän tunnetta, mitä siihen liittyy.