Me Naiset
|
Hertta Hiltunen
Jari Sarasvuo saapui Veljeni vartija -elokuvan kutsuvierasensi-iltaan vaimonsa Virpi Sarasvuon kanssa. Kuva: Jonna Öhrnberg
Jari Sarasvuo saapui Veljeni vartija -elokuvan kutsuvierasensi-iltaan vaimonsa Virpi Sarasvuon kanssa. Kuva: Jonna Öhrnberg

Jari Sarasvuo tekee puheharjoituksia, sillä hän aikoo palata takaisin radiotöihin.

Kaksi kuukautta sitten Jari Sarasvuon, 52, leuka halkaistiin.  Massiivisella leikkauksella korjattiin Jarin purentavikaa.

Nyt Jari Sarasvuo on jo palannut takaisin työelämään.

– Kaikki on hyvin, ja olen ilman kipulääkitystä. Ennen leikkausta sitä mietti toki syntyjä syviä, mutta lääkärit olivat niin taitavia, että en ehtinyt leikkaukseen saavuttuani arastella ollenkaan, Jari kertoi Veljeni vartija -elokuvan kutsuvierasnäytöksessä tiistaina.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jari joutui luopumaan leikkauksen takia ohjelmastaan Yle Puheella. Hän aikoo kuitenkin palata radioon ja tekee sen vuoksi puheharjoituksia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Kun suussa on leikkauksen jäljiltä erilaisia piikkejä ja kiskoja ja hampaiden sisä- ja ulkopuolella on vetoja ja kuminauhoja, puhe ei ole aivan normaalia. S- ja r-kirjaimet ja äänteet ovat siellä sun täällä, joten tarvitsen puheharjoitusta. Puheammattilainen kuulee eron, mutta ihminen, joka ei esiinny työkseen, ei välttämättä huomaa mitään, Jari sanoo.

Hän on innoissaan kevään uusista projekteista.

– Teen valmennuksia, erilaisia proggiksia ja isoksi ilmiöksi kasvanutta Aamulenkkiä, jota ihmiset voivat kuunnella lenkkeillessään.

Aamulenkki on Jarin Stronghold-sivustolta tilattava, kolmesti viikossa julkaistava 25–45 minuuttia kestävä podcast, jossa Jari puhuu esimerkiksi elämästä, työstä ja johtamisesta. Hänen tarkoituksenaan on motivoida ihmiset pitämään itsestään huolta lenkkeilemällä aamuisin.

– Puhuminen on kuntoutusta minulle. Minulle tämä oli hyvä tapa kutsua lenkkikavereita omalle toipumismatkalleni. Aluksi Aamulenkin tilaajia oli 500, nyt mukaan on lähtenyt jo 10 000.

Sisältö jatkuu mainoksen alla