George Clooney raivostui hiljattain brittilehdelle, eikä edes julkinen anteeksipyyntö ole miestä lepyttänyt. Koska kaunan kantaminen ei tee ihmiselle hyvää, päätimme antaa Hollywood-komistukselle vinkit sovinnon tekoon.

Näyttelijä George Clooney, 53,on ilmoittanut, ettei hän anteeksipyynnöstä huolimatta aio antaa anteeksi brittiläiselle Daily Mail -lehdelle.

Ihmisoikeusjuristi Amal Alamuddinin, 36, kanssa häitä suunnitteleva George suivaantui tovi sitten lehden julkaisemasta jutusta, jonka mukaan hänen tuleva anoppinsa ei hyväksyisi parin avioliittoa uskonnollisiin syihin vedoten. Amalin äiti on Libanonista.

George syytti juttua täysin tuulesta temmatuksi. Lopulta lehti poisti artikkelin nettisivuiltaan ja pyysi kirjoitusta julkisesti anteeksi.

Hurmuri onkin varsinainen jääräpää.

Mutta Georgepa ei noin vain lepy.

– Kiitokset Mailille anteeksipyynnöstä... En ikinä hyväksy sitä, hän sanoi USA Today -lehdelle viime perjantaina antamassaan lausunnossa.

George Clooneyn kihlattu Amal Alamuddin otti osaa seksuaalista väkivaltaa vastustavaan konferenssiin kesäkuussa Lontoossa.

George,ymmärrämme, että sinua ja läheisiäsi on loukattu. Ja se on väärin. Mutta anteeksianto kannattaa jo ihan vain oman hyvinvoinnin vuoksi, tässä muutama vinkki, joilla pääset eteenpäin.

1. Aloita muistelemalla hetkeä, jolloin sinulle annettiin anteeksi. Jokaista meistä on joskus loukattu, ja jokainen meistä on joskus myös loukannut – tahallaan tai tarkoituksella. Anteeksi antamisessa ehkä hienointa on se, että anteeksiantoa ei tarvitse aina edes ansaita.

Lisää käytännön vinkkejä anteeksi antamiseen löytyy täältä.

2. Anteeksianto jalostaa mieltä. Katkeruudesta ja kaunasta luopuminen raivaavat tilaa myötunnolle, ystävällisyydelle ja rauhalle.

3. Kyvyn antaa anteeksi uskotaan johtavan muun  muassa terveempiin ihmissuhteisiin, vähentävän ahdistusta ja stressiä ja alentavan verenpainetta.

Kaikista näistä syistä "saat anteeksi" on yksi maailman hienoimmista lausahduksista.

Ja toisaalta, löytyyhän Georgen läheltä ihana kihlattu, jonka kainaloon voi käpertyä lohduttautumaan.

Lue myös:

Jäätkö helposti kantamaan kaunaa?4 harjoitusta auttavat antamaan anteeksi

George Clooneyn äiti iloitsee älykkäästä miniästään

George Clooneyn ostamalla kihlasormuksella ostaisi 22 tavisasuntoa

Laulaja Tomi Metsäketo kertoo tuoreessa Facebook-päivityksessään olleensa vauhtisokea ja stressaantunut.

Laulaja Tomi Metsäketo on suljettu pois huomenna televisiossa nähtävästä Tähdet, tähdet -ohjelman lähetyksestä. 

– Tämän hetkisillä tiedoilla päädyimme ohjelman tuotantorauhan takaamiseksi ratkaisuun, että Tomi Metsäketo ei jatka Tähdet, tähdet -ohjelmassa, sisältöjohtaja Marko Karvo toteaa MTV:n tiedotteessa.

Seiska uutisoi torstaina, että viisi naista syyttää Metsäketoa sopimattomasta käytöksestä. 

Metsäketo kommentoi väitteitä Facebook-sivullaan. Laulaja kertoi, että hänestä kirjoitetaan ikävään sävyyn naisten Facebook-ryhmässä ja että ryhmää sekä siihen kuuluvia kirjoittajia vastaan on tehty rikosilmoituksia. Samalla hän myös pyysi anteeksi.

Myöhemmässä päivityksessään Metsäketo toivoi malttia somekeskusteluun ja jatkoi pahoittelua.

”Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa.”

”Pyydän samalla anteeksi kaikilta niiltä, joita olen omalla ajattelemattomalla käytökselläni joskus loukannut. Se ei ole ollut tarkoitukseni,” hän kirjoitti.

Stressiä, vauhtisokeutta ja juhlimista

Tieto Metsäkedon poisjäämisestä Tähdet, tähdet -ohjelmasta tuli tänään lauantaina. MTV:n sisältöjohtaja Karvon mukaan ohjelmassa jatkaa yhdeksän artistia. 

Tomi Metsäketo kommentoi poisjääntiään Facebook-sivullaan ja lähettämässään tiedotteessa. Pitkässä kirjoituksessaan hän kertoo viime vuosien työkiireistään, isänsä kuolemasta, kärkkäästä naisseuran hakemisesta, stressistä, vauhtisokeudesta ja juhlimisesta, joka on hänen sanojensa mukaan välillä karannut käsistä. 

Hän kuvailee olleensa vuosia poikamies ja hakeneensa naisseuraa ”joskus liiankin suurella yksipuolisella tahdonvoimalla”.

”Jos voisin kääntää kelloa taaksepäin, niin sen myös tekisin. Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa, mutta sitä nyt tässä kuitenkin hartaasti toivon.”

”Olen ollut öykkärimäinen”

Ei ole julkisesti tiedossa, millaisista teoista Metsäkedon väitetyssä epäasiallisessa käytöksessä tarkalleen ottaen on kyse. 

”Olen käyttäytynyt elämässäni typerästi ja ollut monille ihmisille öykkärimäinen. En lähde näitä tosiasioita kiistämään,” Metsäketo itse kuvailee tapahtunutta Facebookissa.

Kaija Koota on tituleerattu esimerkiksi voimaeläimeksi, kansallisaarteeksi ja naiseuden puolestapuhujaksi. Kukapa meistä ei haluaisi olla ainakin himpun verran kuin hän!