Lemmy Kilmister nähtiin vielä itsenäisyyspäivänä keikalla Suomessa. Tämä kuva on otettu kesällä Glastonbury-festivaalilla. Kuva: Reuters
Lemmy Kilmister nähtiin vielä itsenäisyyspäivänä keikalla Suomessa. Tämä kuva on otettu kesällä Glastonbury-festivaalilla. Kuva: Reuters

Viihdesivusto julkisti Motörhead-keulakuvan virallisen kuolinsyyn.

Motörhead-yhtye tiedotti keulakuvansa Lemmy Kilmisterin kuolleen 70-vuotiaana joulukuun lopussa sen jälkeen, kun hän oli kuullut sairastavansa aggressiivista syöpää.

Viihdesivusto TMZ on nyt julkaissut todistuksen, jossa miehen kuolinsyiksi on listattu eturauhassyöpä, rytmihäiriöt ja sydämen vajaatoiminta.

Lemmy oli kuollessaan 70-vuotias, ja yhtyeen mukaan hän oli saanut kuulla sairaudestaan vain muutamaa päivää ennen kuolemaansa. Miehen terveysongelmista oli kuitenkin huhuttu jo pitkään.

Viime viikkoina kolme rakastettua brittitaiteilijaa on menehtynyt syöpään. Lemmy kuoli 28. joulukuuta, muusikko David Bowie 10. tammikuuta ja Harry Potter -elokuvistakin tuttu näyttelijä Alan Rickman 14. tammikuuta. Heidän kunniakseen Twitterissä lähti kiertämään kuva, jossa kaikki kolme näyttävät keskisormea syövälle.

Liikunta on yhä tärkeä osa Virpi Sarasvuon arkea, vaikka hän ei enää ehdikään liikkua entiseen malliin.

Entistä huippuhiihtäjä Virpi Sarasvuota nähdään harvoin parrasvaloissa. Eilen hän saapui Urheilugaalaan ilman puolisoaan Jari Sarasvuota.

– Työskentelen yrittäjänä. Sain juuri viime viikolla postissa valmentajan ammattitutkinnon paperit. Kasailen siihen liittyvää materiaalia valmiiksi, Virpi kertoi kuulumisiaan.

Virpi kertoi, että liikunta on yhä tärkeä osa hänen arkeaan.

– Liikun aktiivisesti, vaikka riippuu tietysti mihin vertaa. Urheilu-ura oli täysin eri elämä ja eri vaihe. Olisi tietysti kauhean kätevää, jos olisin nykyisessä arjessa yhtä hyvässä kunnossa kuin ammattiaikoina.

Virpillä ja Jarilla on kaksi yhteistä tytärtä, joiden elämää nainen ei halunnut tarkemmin kommentoida.

Gaalailtaan hän suhtautui odottavin mielin.

– Täällä on paljon ihmisiä, joita ei muuten tapaa. Elämä on aika lailla työtä ja arkea muuten.

Arttu Wiskarin mukaan pienet arjen muutokset ovat tärkeimpiä. 

Laulaja Arttu Wiskari on tehnyt vuoden ajan muutoksia hyvinvointiinsa.

– Aloitin pienten muutosten tekemisen viime vuoden alussa. Aloin liikkua ja katsoa ruokavaliossa pieniä juttuja. Kesän söin ja join miten halusin ja olin ihan puhki.

Syksyn alussa laulaja aloitti tipattoman ja aloitti treenaamaan personal trainerin kanssa.

– Neljän kuukauden tipaton oli iso muutos, ja sen aikana tein lisää pieniä muutoksia. Kun ne olivat hallussa, päätin tipattoman häämatkamme ajaksi, viime kesänä lastensa äidin kanssa avioitunut Arttu kertoo.

”Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikea säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on.”

Arkisin Arttu tekee musiikkia ja hoitaa 2- ja 4-vuotiata lapsia kotona. Viikonloput hän keikkailee.

– En ole oikein ikinä lomalla. Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikeaa säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on. Joskus pitää mennä salille aamulla, joskus illalla. Saatan usein mennä salille vasta yhdeksältä. Se, että jaksaa raahautua sinne, on pääjuttu. En aseta itselleni mitään älyttömiä tavoitteita, jotka saavutettuani repsahdan.

Arttu ei seuraa tarkasti kilojen tippumista, vaan yrittää vaalia pieniä muutoksia arjessaan.

– Eilen tehtiin kotona taas terveellistä safkaa. Paistoimme kasviksia, pinaattia ja lihaa.

Keikkalavojen lisäksi Wiskari nähdään Supermarsu-elokuvassa, joka saa ensi-iltansa ensi viikolla. Laulaja pitää päähenkilö Emilian isäpuolen Pertin roolia lähes luonneroolina.

– Pertissä on noin puolet Arttu Wiskaria. Vähän hömelömpi versio meikäläisestä se on.