Samuli Edelmann, 43, ja Michael Nyqvist, 51, pyrkivät näyttelemään todentuntuisia pahiksia ja ihailevat Tom Cruisea.

Onnea hemmot, uusi Mission Impossible -elokuvanne on teattereissa. Mikä suuren luokan Tom Cruise -projektissa oli parasta ja mikä haastavinta?
Michael: Haastavinta oli pysyä roolihahmossa eikä vain rymistellä toimintakohtauksissa. Piti onnistua tekemään pahiksesta todentuntuinen ihminen.
Samuli: Nautin siitä, että pikkupojan haaveeni seikkailufilmistä toteutui vihdoin. Kasvoin ihaillen actionleffoja ja Tom Cruisea ja nyt sain paiskata kättä hänen kanssaan.
M: Samulihan kulki ympäriinsä kuvauspaikalla ja huusi 'Rakastan actionia!'
S: Parasta oli myös se, miten kunnianhimoisesti elokuvaa tehtiin. Yhtä taistelukohtausta tehtiin pari kolme viikkoa. Suomalaisleffaan sama olisi tehty kahdessa päivässä ja tv-sarjaan puolessa tunnissa.

Onko leffalla muuta viestiä, kuin että räjäyttely ja nujakointi on siistiä?
M: Kiihkomielisyys on leimallista tälle ajalle, ja pelon ilmapiirin voi tunnistaa kaikkialla. Pommeja räjähtää niin Tukholmassa kuin Pariisissakin, eikä meillä ole elokuvan Mission groupia pelastamassa.
S: Öö… Samoin.

Tällä kertaa pääsankari Ethan Hunt pelasti maailman ydintuholta. Mitä haluaisitte hänen tekevän seuraavaksi?
M: Hunt voisi pelastaa maailman ilmastonlämpenemiseltä, se olisi mielenkiintoinen tehtävä. Se on myös valtava ja
todellinen ongelma.
S: No, samoin.

Mitä ajattelette erilaisesta tavastanne suhtautua julkisuuteen? Michael on julkaissut elämäkerrankin biologisten vanhempiensa löytämisestä, kun taas Samuli on pitänyt matalaa profiilia ja muuttanut perheineen Maltalle.
M: Millennium-elokuvien jälkeen minusta alettiin kirjoittaa kuin jostakin urheilusankarista, elokuvien suosio oli kuin aikuisten Harry Potter -ilmiö. En tunnistanut jutuista itseäni, joten kirjoitin kirjan kertoakseni oikean version minusta.
S: Minä taas olin urani alussa liiankin avoin, ja se oli ahdistavaa, kadotin yksityisyyteni. Nautin työni luovasta puolesta, mutta samaan aikaan esillä olo ei ole tervettä työprosessille. Ehkä minunkin pitäisi kirjoittaa kirja…
M: Henkilökohtaisen ja yksityisen välillä on ohut raja. Asioista voi puhua hyvinkin henkilökohtaisella tasolla, silti revittelemättä yksityiselämäänsä. Siten kai tulee parhaiten ymmärretyksi.

Johanna Koivu ei missään nimessä halua häistään pönötysjuhlia.

Muusikko, näyttelijä ja juontaja Johanna Koivu menee kesällä naimisiin.

– Tuntuu mukavalta, häät ovat iloinen asia. Se on tärkeä hyvän mielen juhla, mikä kokoaa koko suvun ja läheiset. Tykkään muutenkin juhlista, Johanna kertoi  Me Naisille A. Tillanderin Häälauantai -tapahtumassa.

– Haluan kirkkohäät ja kunnon juhlat. Häät ovat ainutkertainen tapahtuma, ja haluan panostaa siihen, että itsellä, sulhasella ja vierailla on hauskaa. En halua pönötysjuhlia. 

Johanna haluaa, että juhlissa on hyvä livebändi, paljon musiikkia ja perinteinen häävalssi. Myös tilaa tanssille pitää olla.

”Hääsuunnittelussa vaikein asia on ollut oikean häämekon löytäminen.”

Yksityiselämästään vaitonainen Johanna ei halunnut paljastaa, miten häntä kosittiin, saati sitä, kuka häntä kosi. Hääpuvustaan hän on kuitenkin valmis paljastamaan yksityiskohtia:

– Hääsuunnittelussa vaikein asia on ollut oikean häämekon löytäminen. Kävin lähes kymmenessä hääliikkeessä, kunnes löysin mieleisen häämekon. Lähdin etsimään mekkoa ummikkona, koska en ole perehtynyt hääteemaan aiemmin. En aluksi tiennyt, minkä tyylisen haluan, Johanna kertoo.

– Hääpukuni on samantyyppinen, mikä on nyt päälläni: yläosa on kapea ja olkaimellinen, ja alaosa on runsaampi.

Tässä on hääpuku Johannan mieleen! Kuva: Jonna Öhrnberg
Tässä on hääpuku Johannan mieleen! Kuva: Jonna Öhrnberg

Oma hyvinvointiohjelma

Moni muistaa Johannan Lauri Tähkän kanssa soittaneesta Elonkerjuu -bändistä. Nyt Johanna on vaihtanut kokonaan alaa.

– Kun soitin Elonkerjuussa viimeisen keikkani vuonna 2016, päätin pitää pitkän etsikkoajan. Olin tehnyt 16 vuotta keikkoja, ja minun oli pakko pysähtyä, ja miettiä, mitä haluan tehdä, Johanna kertoo.

Johanna suoritti tanssi- ja liiketerapiamenetelmien ohjaajan tutkinnon ja suuntasi sitä kautta hyvinvointialalle. Nyt Johanna käsikirjoittaa ja juontaa Alfa TV:llä kymmenosaista hyvinvointi- ja lifestyle -ohjelmaa nimeltä KoivuTV.

”Luovalla alalla täytyy uudistua välillä.”

– Luovalla alalla täytyy uudistua välillä. Ohjelmassa käsitellään sydäntäni lähellä olevia aiheita, kuten terveyttä, kauneutta ja hyvinvointia. Haluan inspiroida, tuoda ajattelemisen aihetta ja viihdyttää ihmisiä.

Johanna on myös suorittanut Lontoossa teatteritaiteen maisterin tutkinnon, mutta hän ei tällä hetkellä tee töitä näyttelijänä.

– Opetin aikoinaan päivätyökseni näyttelijäntyötä, ilmaisutaitoa ja liikeimprovisaatiota. Vedän vieläkin improkursseja ja vapaatanssin kursseja. Musiikkiuran jatkamistakaan en ole suunnitellut, mutta palo esiintymiseen on edelleen.

Brittilehdistön saamien tietojen mukaan pari on kertonut raskaudesta läheisilleen viime viikolla, ja kaikki ovat uutisesta innoissaan.

Brittiläismediat kertovat, että Cambridgen herttuataren Catherinen pikkusisko Pippa Middleton, 34, on raskaana. Tuleva pienokainen on Pippan ja hänen aviomiehensä James Matthewsin, 42, esikoinen.

The Sun -lehden mukaan lapsen laskettu aika on lokakuussa. Raskaus on siis jo toisella kolmannekselle. Lehden saamien tietojen mukaan pari on kertonut raskaudesta läheisilleen viime viikolla, ja kaikki ovat perheenlisäyksestä innoissaan.

Tulevalla syysvauvalla riittää lähipiirissä leikkikavereita. Herttuatar Catherinella ja prinssi William odottavat kolmatta lastaan. Pian syntyvän pienokaisen lisäksi kuningasparilla on tytär ja poika: 4,5-vuotias prinssi George ja pian 3-vuotias prinsessa Charlotte.

Myös Jamesin velipoika Spencer Matthews odottaa puolisonsa kanssa esikoista.

Pippa ja James avioituivat viime toukokuussa 2017. He menivät kihloihin kesällä 2016 vuosien yhdessäolon jälkeen.